Egy rendelés kapcsán akartam volna megmutatni nektek, de nem találtam, így nyitottam ezt.
Lehet vitázni hasznosságáról, hátrányairól. Linkek, ajánlások...
Printable View
Egy rendelés kapcsán akartam volna megmutatni nektek, de nem találtam, így nyitottam ezt.
Lehet vitázni hasznosságáról, hátrányairól. Linkek, ajánlások...
Az ASMC.de oldalról rendeltem egy nem mindennapi függõágyat.
A különlegessége (a sok kicsi kinai és egyébb ajánlatok között), hogy teherbírása : 400 kg !!! :thumbup
http://www.asmc.de/de/Camping/Outdoo...e-Super-p.html
Csatolmány 1743
Ami nem látni a képeken, hogy www.rothco.com gyártotta/forgalmazza ITEM: 2685
Made in Taiwan for Rothco, New York
Könnyû (1,5lbs) de tényleg erõsnek kinézõ, két bazi nagy vastag rozsdamentes karikával.
Ebben nyugodtan elfér egy anyuka, akár két gyerekével is, míg alattuk hömpölyög a víz..pl.
Ára nyersen: 25 EUR, ~ 7.500 Ft
Ha tudsz egy éjszakát a hátadon aludni akkor jó. Mert a függõ ágyban máshogy nem lehet. Én nem tudok. Volt otthon a kertben és egy éjszakát nyáron aludtam kint benne, másnap úgy ébredtem mint akit összevertek.
Én egyszer beszéltem valakivel, aki azt mondta, hogy õ már csak olyan függõágyat venne, ami nem az a tipikus tengerparti rácsos-madzagos megoldású, hanem olyan, mint egy darab ponyva. Arra panaszkodott, hogy nagyon vág hosszútávon a csak köteles kivitel.
En is forgolodok, igy engem is "megkinoz" a függöagy..
Arra is jo, ha a talaj nagyon vizes, vagy eppen arterben er az ejjel. Aktiv izeltlabuak miatt is elonyos, ejtozni, szunnyadni meg tud a csalad benne.
A kötelek tenyleg vagnak hosszu tavon, de egy pokroc, vagy ruhazattal ki lehet belelni. Telen halozsak.
Egyszer regen ebredtünk arra, hogy egy kedves patak csordogal at rajtunk. Mikor letelepedtünk, meg szaraz kis arok volt...
Ha van rá idõ, energia:
http://vadonszava.blog.hu/2010/03/16/erdei_agy
http://www.katonadolog.hu/product/we...oagy-mini.html
Ez ugyanaz, csak egy kicsit kevesebbe kerül! Nekem is van. Délutáni kerti szunyókálásra teljesen jó, de nem alkalmas éjszakai pihenésre! Pláne nem egy komolyabb igénybevétel alatt!
Én nagyon odavagyok a függöágyért. Mondjuk nekem fura alvási szokásaim vannak mert én földön is imádok alidni! :) Plussz párnát se szoktam hasznàlni. :)
Fûggöágynak rengeteg elönye van. Kisseb mint a hálozsák olcsobb nem kell a fõldön aludni kényelmes.
Nekem a bobom része. Takaronak is kivállo!
Mondjuk csajozásnál nem elönyös ha csak függöágy áll rendelkezésre! :D :D Nem lehet tul kényelmes! :)
Nekem van egy thaiföldi, meg egy angol is. Mindkettõ szúnyoghálós és mindkettõhöz van esõvédõ ponyva is.
Szeretem õket,aludtam már benne 0 fok körül is pehely zsákkal, kényelmes volt!
Nagy tévedés, hogy csak hanyatt lehet benne aludni! félig felhúzott lábakkal az oldalamon is remekül tudok benne hunyni!
Nekem mind a kettõ dupla rétegû, tehát a két réteg közé be tudok tenni polifoam, vagy felfújható derékaljat. Ez valamennyit merevíti is,
meg hidegben szigetel is alulról. Le lehet tenni földre is, a szúnyogháló remekül kizár minden bogarat.
Én csak ajánlani tudom! :thumbup
Jó, kiváló..
De..
- Remélhetõleg külföldi képeket raktak, be, mert ugye Magyar erdõbe tilos 30 centisnél nagyobb fûrészt vinni. A képen meg egy nagy fûrész vigyorog.
- Ha valaki egy erõbe neki állna és kivágna ennyi fát (még külföldön is... najó nem pont Kanadába, de az EU-ba), hogy készítsen kényelmes fekhelyet.. hát lehet a kerülõ, erdész, természetõr, hivatásos vadász, erdõtulaj, stb. nem állná meg szó nélkül.
- Ennyi energiával, már egy kis rönk házat is össze hozhattak volna, vagy egy veremházikót.
- Tényleg akkor lehet csak ilyet csinálni, mikor van rá idõ, nem üldöznek, lényegtelen, hogy telerakod a környéket a nyomaiddal, száraz idõben, mert pl zuhogó esõbe tuti nem állna neki senki így makramézni...
Az elõbb említett esetekben viszont a függõágy egy fedõponyvával a tökéletes megoldás. HA elég magasra tudjuk felépíteni, akkor még az üldözõ csapat is eltrappol alattunk, vagy nem tapos meg, vagy nem borít fel egy vak Dámbika. (volt ilyenbe részem..)
(Tudom, tudom kukacoskodjak az almában, de sajna ami a szívemen az a számon is...)
Elsõ ránézésre én is arra gondoltam, hogy ha azok ott élõ fát vágtak ki csak ezért, akkor az nem túl jó. :hogymi:
.....ennyi kötél,fólia,szerszám.stb...súlyra és terjedelemre olyan,mintha vinne egy összecsukható horgászágyat, sátorral, hálózsákkal....
Ha arra vonatkozik az "Ez ugyanaz..", amit mutattam az ASMC-tõl, akkor az állítás nem egészen felel meg a valóságnak. :)
- A honlap leírásba 220 kg szerepel, holott a zsákocskáján 200 kg van írva.... bár az csak 10% (de ugyan ki számolja az ilyet?!?! :D )
- Nagy számokkal és pirossal kiemeltem fent, hogy 400 kg teherbírású, míg amit linkeltél az "csak" 200! Nem sok, csak pont a duplája (de ugyan ki számolja az ilyet?!?! :D )
- Nem kicsit kerül kevesebbe, hanem majdnem az 1/3-ba kerül (de ugyan ki számolja az ilyet?!?! :D )
Mielõtt valaki megkérdezné, hogy mi a jó pitlibe kellene 400 kg teherbírású függõágy, belegondolva adódhat olyan helyzet, mikor egy egész család cuccostúl bekuporoghat egy ilyenbe, míg mondjuk hömpölyög alattuk a domboldal egy kiadós hirtelen esõzéstõl..
A többi adat stimmel egyébként.
"Ha van rá idõ, energia:
http://vadonszava.blog.hu/2010/03/16/erdei_agy"
Egy fél erdõt kivágni egy jó alvás miatt ..... Kezd ez a túlélõsdi is elmenni valami olyan irányba ,hogy mindenki aki már meg tud venni egy fejszét meg 2x kinn volt egy erdõben az már okítja a hülyeséget a városi celebeknek azok meg majd elindúlnak hétvégén túlélni mert most ez a sikk , kivágják az élõ fát ,hogy ágyat csináljanak maguknak , a következõ már az lesz ,hogy lelõdözik a libákat az égrõl,hogy legyen toll a dunyhába ha kinn alszanak az erdõbe ...agyrém....
Oké, rendben, értettem, nem így fogok magamnak menedéket építeni!
Csak úgy tûnt, rendes természetjáró emberek, akik nem elõször vannak kint, és talán tudják is mit csinálnak.
(Én meg sajnos panellakó vagyok, erdõt az út mellett szoktam látni... :( )
...a legtöbb "túlélõ",erdõjáró blog,oldal kb annyira hiteles mint a kommandós akció filmek....elindulnak embereink egy 25 literes zsákkal...3 napra...élelem,víz,lõszer(kb 25 kg---1 óra folyamatos tûzerõ),felszerelés,50 m kötél,alpinista felszerelés,gránátok,páncéltörõ,robbanó anyag,ja és elõkerül a zsákból,a komplett mûtõs felszerelés.....vicc....könnyû ám a terepjáró csomagtartójából élni(4-5 órát) és azt fényképezni,videózni...én csak mosolygok ezeken.....ja és mindig tiszta a ruha.....
Ott írják a cikkben hogy még sosem vágtak ki élõ fát ilyen menedékhez.
Én még csak avar borítású A-alakú menedéket csináltam párszor, de ahhoz sem kellett még sosem fát kivágni, elég sokat lehet találni az erdõben. Kiszáradt fát felhasználni meg szerintem nem gond, vagy nem hinném hogy az károsítja a környezetet, úgyis ki volt száradva és majd elkorhad valamikor.
Függõágyaknál szerintem amúgy nagyon számít a függõágy mérete, nekem ez a tapasztalatom. Kicsi (mondjuk 2 méternél rövidebb) függõágyban képtelen vagyok aludni, csak döglésre jó, viszont többször nagyon jól aludtam nagy (2 személyes és elég hosszú) függõágyban, igaz az ilyenek már elég nehezek is.
Kicsit kisarkítva kell érteni amit leírtam és nem konkrétan a cikk íróit akartam bírálni csak egy általános jelenségre hívtam fel a figyelmet .
Minden esetre elég fura, hogy arrafelé ilyen frissenkivágottnak tûnõ, serdülõ fák fekszenek a földön. Ha mégis, akkor Frédinek és Béninek nagy szerencséje volt. Ilyen ágyat építeni akkor is vicc részükrõl...gumitúlélõk forsure
Még árban sem olyan vészes..mondjuk még pár ezrest ledobhatna magáról:)
Amikor néztem, pár hónapja akkor 15500 volt! :) Gondolom az elszabadult Euro ár miatt most drágább a beszerzés. Egyébként ennyiért sem sok.
Fel volt függesztve a bolt plafonjára, így a csomagméretet sem tudom, de ha szombaton lesz idõm beszaladok a boltba és jobban megsasolom a kedvedért! :) Meg persze engem is érdekel! :)
Jó lenne ..mostanában nagyon foglalkoztat a gondolat, hogy az idei szezont függõággyal nyomnám le..
A ticket to the moon ágyak jók könnyûek, és kényelmesek..sok tesztet látok róluk..11.800ért hozzá lehet jutni. de nem hittem el, mikor megláttam, hogy az esõvédõjéért 14 ezret kérnekCsatolmány 1869
Egybõl gyanús, mikor a leves olcsóbb mint a hús..
Ezzel is tudnád helyettesíteni! Nekem van és nagyon jó ponyva! 9 nm. Ha több "fület varrsz rá akkor rengetegféle menedék is készíthetõ belõle. A csövek és cövekek nélkül a ponyva csak 800 gramm! Ennél praktikusabb menedéknek valót én még nem találtam. Kicsire hajtható, könnyû, vízálló és oliv zöld. Csak ajánlani tudom! Ja! Van a csomagban 7*4 méter igen jó minõségû zsinór aminek az ára ha külön venni akarsz 80-100 Ft/m!
http://www.decathlon.co.hu/napvedo-s...rp-keki-1.html
Nem tudom volt-e már:
https://www.youtube.com/watch?v=AJlEQpcbM1I
Tesztelve, két embert is elbír!
http://www.militari.hu/index.php?item=cikk&cikk_id=615
Na tegnap felhívtam a boltot ezzel kapcsolatban..A márkája érdekelt, meg hogy lehet é róla esetleg több képet látni...Azt mondták, hogy valószínû német és MFH márkájú..képeket így sem találtam.
Kérdezõsködtem még róla...sajnos a moszkítóháló nem levehetõ és az esõtetõ minõségéért sem tenné a kezét a tûzbe az eladó..Ezen kívül tartós anyagokból van és jó a tapasztalat vele.
Ennyit tudtam meg..
Szombaton nem tudtam menni, mert ügyeletre kellett vinnem a fiamat, de pénteken egész nap szabad leszek, bemegyek és csinálok képeket, ha megengedik. Meg lecentizem a csomagméretét. Mérleget nem viszek!:)
megvan az Amazonon is :)
http://www.amazon.com/Miitary-Hammoc...R20MAHPFWH5CDA
a vízállóság problémakörén nem segít egy jófajta impregnálószer, amivel befújjátok a tetõponyvát?
No kéremszépen!
Voltam a boltban! Tényleg csak egy darab van nekik most. Az ami a plafonra van felszerkesztve. Még mindig 15500-ra volt beárazva. :) Jobban megnéztem. A teteje szerintem teljesen rendben van, elég erõs, vékony és vízlepergetõ anyag. Jégesõt biztosan nem bírja, de egy normál sátorhuzatnak bõven megfelel! A szúnyogháló rész semmi extra, pont mint a sátrak szunyog háló bejárata. Viszont a fekvõ felület valami iszonyat erõs ponyva! Ha a varrások bírnák, akár egy ökröt is kibírna! Nem dupla, úgyhogy szigetelésként max egy polifouamot gondolnék beletenni. Ami szerintem gyenge pontja, az a hálót és a fekvõ felületet összezáró zip-zár. Apró fogazatú mûanyag. Szerintem nem sokáig bírja a strapát. De lehet, hogy ha nincs az egész nagyon túlfeszítve, akkor nem probléma. A varrások erõsnek tûntek! Mivel csak ez az egy volt így a csomagméretet és a tömegét, csak saccolni tudom. Lemértem a "zsákját", az 48*37 cm. Ez megtöltve Kb.:38*28 cm. A tömege szerintem 2-2,5 Kg. Összességében azt mondom, hogy megéri az árát így ránézésre! Én persze, mint minden felszerelésem, tuningolnám egy kicsit, de így is teljesen megfelelõ lehet egy 3 évszakos "menedéknek".
Remélem segítettem a döntésben!
Szerintem, ha többen összebeszélnétek ha venni akartok akkor telefonon tudnátok némi kedvezményt kiharcolni!!!! Jó fej a boltos és én tudom, hogy milyen árréssel dolgoznak!
nekem van egy TTM. nyárra jó, kicsi, könnyû, alig foglal helyet a zsákban. az egyetlen hátránya, hogy oda kell figyelni rá, nem jó a földön rángatni, nagyon erõs de vékony anyag, kiszakadhat. Ha már feltetted valahova, akkor teljesen jó. Érdemes hálózsákba bújva gyakorolni a beszállást, de két perc rájönni, hogy egyszerû belefordulni, utána meg már úgyis alszik az ember. És olcsó is.
Ha akarjátok csinálok képeket.
Köszi..hasznos tapasztalatok..hamarosan élõben is kipróbálhatom:thumbup