Vettem egy Blu Ray írót. Kb 1 éve még 200 dollár volt, mostanra 70-ért is lehet kapni. Ez az ár már alacsony volt annyira hogy vegyek egyet. Azt hittem hogy ez is olyan mint a DVD, hogy bedobom aztán játssza a filmet, de nem. Csak Power DVD-vel sikerült életre keltenem, de az se volt egyszerû.
Beszereltem a Blu Ray írót, de semmi nem akarta lejátszani a filmeket. A Power DVD se. Egyik lejátszó se írta ki hogy mi baja. A Power DVD-nél kiírta hogy rossz a régiós kód. Megjelölte hogy magyar kód van. Kutatni kezdtem és azt dobta ki a Google hogy mikor elõször teszi bele a gépbe valaki a Blu Ray lejátszót, akkor a rendszer automatikusan kiosztja rá a régió kódot. Régi magyar rendszer van, magyar kódot rakott rá. (Miért nem kérdezni meg a rendszer hogy mi legyen a kódja?) :rolleyes: Nem találtam információt hogy hogy lehet megváltoztatni. Aztán mégis, hogy Power DVD-ben. (Mi értelme van ennek? Egy lemez lejátszó program állítja át a mechanikai DVD lejátszót? Miért nem a Windowsban lehet ezt megcsinálni, a rendszerbeállításoknál?) Elõször nem engedte. Aztán egyszer csak gondolt arra és utána mégis át lehetett állítani. Azóta lejátssza a filmeket.
Az egyik gond, hogy csak Power DVD-ben. Ami lejárós és drága is.
A többi lejátszó azóta se megy vele. (Media Player Classic, VLC player.)
Van valami trükkje annak hogy ezekkel is le lehessen majd játszani a filmeket?