A két blogom:
http://tuleloblog.blogspot.com/
http://thatmaninblack.blogspot.com/
Printable View
Feliratoztam egy rövid videót.
Fegyveres rablás - filmrészlet
http://tuleloblog.blogspot.com/2013/...y-filmbol.html
:thumbup
Boss, a legutóbbi videód alá írod: Nem tudom melyik filmbõl vagy sorozatból van, de tetszik. :-)
William Shatnert gondolom fölismerted, a jelenet a Boston Legal sorozatból van.
Saját történet.
http://amerikaimagyarok.blogspot.com...szolgalat.html
:)
Én pár napja a számlacsomagot váltottam a bankomnál. Eddig fizetnem kellett érte, most meg nem kell. Erre a lehetõségre a bank hívta fel a figyelmemet. Na, mondom, milyen rendesek. Szóval bementem, váltottam. Közben mondja az ügyintézõ, hogy a számlacsomag váltásnak díja van, x ezer forint. Akkor már kezdtem mérges lenni, mert errõl nem volt szó korábban. Számolgattam, hogy 3 hónap alatt megtérül így is, hát belevágtam, aláírtam a papírokat. Mikor mentem kifelé, az ügyintézõ még utánam kiáltott, hogy ja és az sms szolgáltatás, ami eddig ingyenes volt az díjköteles lesz az új tarifacsomaggal! Hát, nem köszöntem, mikor kimentem. Ez meg egy magyar példa. :)
Itt nem szórakoznak SMS-el. Itt felhívnak, ingyen. De ha küldenek is SMS-t az is ingyenes. De engem nem igazán érdekel, mivel telefonom nincs, meg naponta nézem a számlámat gépen. Szintén ingyen. :thumbup
Videó, fordítással és megjegyzéssel.
"Nyílt fegyverviselés, igazoltatással"
http://tuleloblog.blogspot.com/2013/...ltatassal.html
Rendeltem pár DVD-t, de posta, illetve UPS/FedEX szállítók helyett egy Prestige nevû futárszolgálat hozza ki. Illetve azt hittem hogy hozza, de lassan már sötétedik és nem hoztak semmit.
A bolt rendelõlapján azt írták, hogy feladták tegnap, emailt is kaptam és 2 jelzés is van hogy merre járt eddig a csomag.
A futárszolgálat oldalán viszont ez van:
Tegnapi dátum: Prestige has not yet received this shipment
Mai dátum: Paperwork received - did not receive shipment
Magyarul azt állítják hogy õk sose kaptak semmiféle csomagot, illetve a csomagról a kitöltött papírokat megkapták, de csomagot azt nem.
A weboldalukon nem írják hogy ez mit jelent, sokan beszélgetnek errõl a Neten, de senki nem tudja hogy mit jelent. Rengeteg rémtörténet van errõl a szolgáltatóról, van aki azt írja, hogy 5-ször botlott beléjük, de egyik csomagja se érkezett meg idõben, 2 megkapott, 1 elveszett, 2 szintén eltûnt valahol. Kezdek aggódni a csomagomért, úgyhogy írtam is a boltnak, hogy nézzenek utána, mert nem túl biztató, hogy a futárszolgálat azt állítja, hogy õk soha semmilyen csomagot még csak nem is láttak. :hogymi:
Remélem senki nem lopta el, mert 50 dolláromba kerül és nem vagyok egy Bill Gates, hogy ezt csak úgy leírjam veszteségnek.
Egy kis érdekesség ami ma történt velem.
http://amerikaimagyarok.blogspot.com...az-esoben.html
Ez az eset igazolja, hogy nem vicces, ha az embert fegyveres erõk tagjának hiszik. Legközelebb lehet, hogy már szó nélkül kapja hátába a szúrást a tereppólós, amennyire erõsödik az államellenesség.
A túlélés fontos szabálya: ne legyél feltûnõ.
A helyedben egyébként elköltöznék errõl a helyrõl, mert nem nyerhetsz, valakinek nagyon útban vagy a szomszédságban.
Sose mondtam hogy vicces, de több szempontból hasznos. Meg ahogy mondtam is ez az ember egy veterán volt, semmi kétségem felõle. Érdekes beszélgetéseket lehet kezdeményezni, ha megszólítanak. Illetve az öltözék semmit nem mond az egyik embernek, a másik embernek viszont sokat. Például nem csodálkoznék ha a 3. szomszédomról kiderülne, hogy szintén prepper, mivel õk is megszólítottak a múltkor, meg mondták hogy jó a bakancsom, õk is vennének és kérdezték hogy hol szereztem be. Ha beütne egy nagy probléma, lehet hogy hozzájuk szólnék be elõször, mert rendes embereknek tûnnek.
Az FFL dealerem valószínûleg szintén az lehet, ugyanis neki nem látszik a ruháján, de egy "Don't Thread On Me" zászló lobog az udvarán. Olyat meg szinte senki nem tesz ki csak úgy.
Én biztosan nem, a szomszéd már akkor is hülye volt, mielõtt idejöttem, az utcában a többi embert is utálja. Inkább neki kéne költöznie, mert senkit nem bír elviselni. Velünk talán azért szívózik jobban, mert mi még sose szóltunk érte, de elõfordulhat hogy ha legközelebb szórakozik akkor bejelentem a városházán.Idézet:
"valakinek nagyon útban vagy a szomszédságban"
1-2 éve olyan is volt, hogy a másik szomszédomhoz jött ki 10 szirénázó járõrkocsi. Azóta se tudom hogy történt, de egy kész hadsereg volt itt. Csendes környéken ez elég feltûnõ volt, fõleg hogy éjjel történt és kék-pirosban villogott az egész környék.
A múltkor elbuktam a földvásárlást, úgyhogy sajnos a költözés egyelõre még lehetetlen. De ha lesz pénzem akkor biztosan összepakolunk és eltûnünk. (Persze nem a szomszéd miatt.)Idézet:
"A helyedben egyébként elköltöznék errõl a helyrõl"
Csak ez kell hozzá.
http://www.knowyourbank.com/media/im.../cash-pile.jpg
Vajon miért van az, hogy a napszemüvegemnek semmi baja nem volt, kibírt éveket a legnagyobb forróságban is, de tegnap kimentem vele az esõbe, hazajöttem, letettem a helyére, aztán pár óra múlva azt vettem észre, hogy széttörte saját magát? Azt se tudom hogy ez hogy lehetséges. Mikor letettem nem volt baja, és szétpattant az egész? Talán a hõtágulástól? De kint hiába esett az esõ, mert nem volt hideg, bent meg nem volt hõség. Akkor hogy tört el? :confused: Vehetek új napszemüveget. :(
Most értem haza a lõtérrõl, lesz néhány új videó belõle. Sajnos alig készítettem, zavart hogy mások is voltak ott.
Viszont valaki kért tõlem néhány füldugót és cserébe hozta a revolverét hogy lõjek vele. Rendes volt. :thumbup
http://imageshack.us/a/img689/6937/lilpic870.jpg
Tudod, hogy megosztott videó kritikát kap? :-)
Dõlj elõre bátran, mert ez a csajos hátradõlõs lövészet nem stabil. Érdemes gyakorolni a gyors utántöltést és a számolni a lövéseket, hogy ne lepõdj meg, ha elfogy a lõszer.
Egyébként jó sörétest választottál, gratula.
Sajnos felém tiltott a pumpás, de a félautomata Baikal MP153-at tudom ajánlani, olcsó, agyonverhetetlen darab, mint az AK. Van magnumban és terepszínben is.
A múltkor csináltak vele valami 5 napon keresztül tartó, 50,000 lövéses tesztet, nulla meghibásodással. Mondjuk teljesen értelmetlen volt, az olaszok csak a levegõbe szórták el a patronokat, de mutatja, hogy az eszköz tökéletes.
Tudom, de néhány dolog van benne ami nem látszik. Az egyik hogy a kamera is ferdén van egy kicsit. A másik hogy ez egy tesztvideó, még abban se voltam biztos hogy egyáltalán mûködik, úgyhogy ezek a legelsõ lövések. Ezelõtt pumpás-sörétessel még sose lõttem, de ez látszik is a videóban. Ki kell tapasztalni hogy mekkorát rúg, milyen a súlya. Elsõre ez ilyen dolog, de néhány lövés/alkalom után bele lehet jönni. Mikor elõször mentem az AK-val, AR-el azokkal se lõttem túl jól, másodszorra már minden sokkal jobban ment. :)
Új sörétest nem tervezek venni, fõleg hogy az új fegyver már nagyjából meg is van. De errõl majd késõbb. :)
A Baikal szponzorálta, 5 ember volt rá váltásban :D Ennél drágább sörétes nekem nem kell, biztos minõség, piti ár.
http://baikalinc.ru/res_ru/0_image_1102_1.jpg
ilyen tesztre én is mennék :)
Nincs vele a semmi gond. Senki nem születik puskával kezében, én is csak annyit értek söréteshez, amit megmutattak, de nagy a vágy rá... Én karácsonyra leptem meg magam két doboz patronnal örömlövészkedni...
traveller elmondta a lényeget.. Dõlj bele jobban, enged le a súlypontodat de ne légy merev.. Úgy állj, hogy minden irányba ha kell tudj mozogni..
Kérdezném, hogy miért lõsz kesztyûben és taktikai mellényben?
Ha nem contractornak készülsz, akkor ez problémát jelent, ha esetleg használnod kellene.. Nem hiszem, hogy bárki megvárja, hogy beöltözz... Viszont, ha kesztyûben lösz majd utána meg anélkül kell használnod, olyan mintha új fegyvert vennél a kezedbe, totál mellé lehet lõni.
Sörétesrõl. Érdemes lenne venni 10-15 puffertöltényt és jól begyakorolni otthon az újratöltést, és a zármozgatást.. Ennek úgy kell mennie mint az olajozott villámnak, állva térdelve, mozgásban, fedezék mögött...
Tudom hogy kell lõni, csak nem érdekelt így elsõre. Sokan panaszkodtak a Rem870-esre, hogy ilyen baja van, meg olyan gyári hibás, úgyhogy elõször gondoltam elpuffantok néhányat, csak hogy lássam hogy mûködik-e. Meg arra is panaszkodtak a neten, hogy a Rem870 nem mûködik túl jól a Winchester aprósörétes lõszerrel. Amiatt is gondolkoztam hogy vajon jó lesz-e, vagy baja lesz vele.
Meg a Az elsõ 2 lövés után még a "céltábla" is szétszállt. Nagyon nem jött össze a nap, mert hiába vittem egy csomó nyomtatott céltáblát, mert nem volt mivel hozzátûzni a dolgokhoz. Legközelebb viszek egy tekercs csomagoló ragasztószalagot, az máskor elég jól bevált.
Miért ne? Néha vannak benne dolgok, rakok bele lõszert, tárat. Mostanra terveztem egy kis komolyabb lövészetet, de ahhoz nyugalom és koncentrálás kellene, ami nem volt.Idézet:
Kérdezném, hogy miért lõsz kesztyûben és taktikai mellényben?
De a Youtube miatt is fontosnak tartom. Teljesen mindegy ki mit mond rá, a lényeg hogy megnézzék a videót. Ha pont a mellény miatt nézik meg, akkor az néhány dollár és úgy keresem vissza annak az árát hogy odamentem, fogyott a benzin, lõszer, egyéb kiadások. Nem vagyok vagyonos, úgyhogy minden dollár számít.
Azért azt nem. Szoktam lõni kesztyû nélkül is, épp csak úgy nem túl kényelmes, pontatlanabb. A kesztyû tartja a kezem és sérülések ellen is véd. Volt hogy az AK csövéhes odanyúltam és kesztyû nélkül nem volt túl kellemes érzés. Ahogy az sem, mikor a 1911-es megharapta a tenyeremet. :haha: Nem nagy ügy, de a kesztyûnek oka van. Tudok lõni anélkül is, de valahogy kesztyûben jobban szeretek. Mondjuk tárat tölteni nem könnyû benne.Idézet:
Viszont, ha kesztyûben lösz majd utána meg anélkül kell használnod, olyan mintha új fegyvert vennél a kezedbe, totál mellé lehet lõni.
Arra gondoltam hogy majd legközelebb hazahozok egy rakás hüvelyt és azzal majd gyakorolok. Esetleg feltöltöm õket viasszal, hogy súlyuk is legyen.Idézet:
"Érdemes lenne venni 10-15 puffertöltényt és jól begyakorolni otthon az újratöltést"
Egyelõre ott még nem tartok, örülök, hogy letesztelhettem hogy mûködik.Idézet:
Ennek úgy kell mennie mint az olajozott villámnak, állva térdelve, mozgásban, fedezék mögött...
Az biztos hogy aki azt mondja, hogy a pumpás-sörétest könnyebb kezelni mint az AR-t vagy az AK-t, az igen nagyot hazudik, vagy azt se tudja mirõl beszél. Szerintem errõl majd írok egy rövidebb szösszenetet a blogomon. :)
nos pár gondolat. kesztyûben mellényben vagy ezek nélkül esetleg fürdõgatyában mezítláb mindegy. úgy ahogy TE jól és biztonságosan illetve kényelmesen érzed magad. a többi csak gyakorlás kérdése. minden fegyver, irányzék más hozzá kell szokni sok minden zavarhat egy lövészt ezeknek a zavaró dolgok kizárásának a gyakorlása a cél többek közt.
Te szerencsés vagy mert tudsz gyakorolni legalább. itt még azt sem tudunk.
kitartást kívánok neked és csináld ahogy neked kényelmes.
Azért fürdõgatya nem mindegy.. Nálunk már térdgatyáért is szolnak és jogosan én is kaptam már szilánkot arcba, lábba is...
Az hogy érzi magát valaki a lõtéren attól függ, hogy miért megy ki..
Ha örömlövészkedni (abszolút nem pejoratív szerintem az egyik legfontosabb dolog amiért kimegy valaki a lõtérre az, hogy jól érezze magát) akkor nyugodtan használhat bármit hisz a cél szimpla öröm...
A pont lövészetnél is valami ilyesmire törekszik lövõ, elérni a lövés leadásához a létezõ legoptimálisabb állapotot.
Szituációs lövészet az viszont más tészta. Jeff Cooper azért hozta létre, hogy realisztikus körülményeket , gyakorlási lehetõséget biztosítson civilek részére..
Itt akkor, jó az edzés, ha szívsz, mert verseny még rosszabb lesz, és még izgulni is fogsz..
Ha valaki élesre gyakorol akkor ez dolog, még fokozottabb, egy versenybe nem halsz bele, egy lövöldözésbe simán, és ezt te is tudod, és az ellenfeled(id) is tudják..
Ha néha mellé lösz lõtéren gyakorlás közben amikor nem akarnak megölni, akkor biztos mellé lõsz élesben.. Sima önhitegetés azt hinni, hogy nem így lesz... Nekem azt mondják, az oktatóim max. 30%, ennyit tudsz hozni a lõtéri tudásodból... Én se hittem el, de igazuk volt... Versenyen Csak versenyen a vártnál 1 órával elõbb hívtak, akkor akartam enni valamit, hogy már ürüljön a gyomrom.. Egyszer csak ott találtam magam fegyverrel a kezembe, és nyomkodtam tarba lõszereket, lezúgó vércukor, kiszáradó száj remegõ kéz elemi hibák.. a harmadik pályára szedtem össze magam, és kezdtek el javulni az eredmények.. Élesben nincs 3-4. pálya...
Én katonakoromba belefutottam fegyveres eseménybe ahol fegyver fegyver ellen volt, csak azért nem lõttem, mert nem tudtam a személyt és a torkolattüzet lokalizálni a vaksötétben.. Olyan adrenalin löket....
Tehát élesre utcai ruha, v. otthoni defense felszerelés, mert azt akarod életszerûen használni, nem pedig egy katonai felszerelést.. De errõl mindenkinek magának kell meghozni a döntést én senki életébe nem akarok beleszólni...
Szilánkot arcba és lábba? Mire lõttetek? Kövekre? :confused:
Én nem lõttem mellé. :DIdézet:
Ha néha mellé lösz lõtéren gyakorlás közben amikor nem akarnak megölni, akkor biztos mellé lõsz élesben..
Ha élesrõl van szó, akkor civilnek otthonvédelemnél/önvédelemnél 5-10 méternél nem kell több, olyan közelrõl meg már mûvészet mellélõni. Ezért is van az, hogy öreg mamikák simán leszedik azokat a rablókat akik betörnek hozzájuk. Még õk se lõnek mellé. Azért annyira nem bonyolult a célzás. :)
Mindig BDU-t hordok, nem csak a lõtéren, hanem az utcán is, szóval az stimmel. De a mellényem és a sisakom is karnyújtásnyira van. Az igazat vallva a sisak se hülyeség, mert ha a betörõ se jön üres kézzel akkor esetleg jól jöhet a kevlar védelem.Idézet:
Tehát élesre utcai ruha, v. otthoni defense felszerelés
steel. Pedig megvolt a biztonsági 10-12 m. Nem luxus a jó szemüveg.
Én lõttem már mellé 3 m rõl. Célozva. Igaz térdelve, fedezék mögül nagyon éles szögben, mivel tartani akartam, hogy 50% testfelület fedezékben legyen ki kellett csavaródnom, ezért valószínûleg eltolta oldalra nézõkét.. Szép 3 centis szórás volt a célalakon kivül, plusz totál döbb. hogy ez meg hogyan...
Mamikás videók csak arra jók, hogy érvek legyenek egy vitában e fegyvertartás mellett, én erre szoktam használni a feliratos videóidat, (köszönet értük nem sok ilyen van magyar nyelven) , de egyszerûen megütötték a fõnyereményt hisz élve maradtak.. Ezekbõl a videóból kiindulni annyi, mintha a partraszállásnál az amerikai ejtõernyõsök, a lengyel segédszolgálatosokra, készültek volna fel és nem a waffen SS-re v. a fallsimjagerekre..
Ez a story most volt a nyári Kaliber különszámban...
A rendõr SWAT lõkiképzõ volt és mesterlövész.. Ép hogy megúszta..
http://www.policemag.com/channel/pat...08/page/3.aspx
http://www.policemag.com/channel/pat...8-25-2008.aspx
http://www.policeone.com/patrol-issu...mo-on-the-job/
(Az utolsó link a legjobb)
Én a mellény helyett egy taktikai övet javaslok, edzésre én is azt használok..
Fegyvertok, multifogó, lámpa, tártartók.. Egy mozdulattal fel és levehetõ mindig a begyakorolt optimális helyen fegyver.. Éjszaka a pizsamára is felcsatolhatod, esemény, aztán ha jönnek rendõrök fegyver biztosít rejt, tok lecsatol leejt földre, elkerülve azt, hogy fegyverrel kézben fogadd rendõröket.. Nem egészséges dolog még Amerikában se ....
Nat. Geon. Láttam hasonlót egy prepperen, egy védelmi övre nyilván több dolog ( ha érdekel van rá javaslatom) kell mint edzõövre, és az öv nálunk is max 5 ezer Ft tétel..
Puffertöltény. kéken azt írták 40 szöggel kiüt a csappantyú helyére tömör gumikorong, aztán feltöltés xiloplasttal...
Nem feltétlenül. Az a legritkább, hogy valaki lõfegyverrel védekezik, de a bûnözõk mégis nekimennek. Általában az a helyzet, hogy lõ egyet az áldozat és akár eltalál valamit, akár nem, a bûnözõk elkezdenek fejvesztve menekülni. ;) Százával, ha nem ezrével találsz erre bizonyítékot, híreket, cikkeket, hivatalos statisztikákat.Idézet:
de egyszerûen megütötték a fõnyereményt hisz élve maradtak
A mellényemet pont azért szeretem mint a kesztyûmet, tartást ad. Úgy tartja a gerincet, mint a kesztyû a kezet.
Idézet:
Célozva. Igaz térdelve, fedezék mögül nagyon éles szögben, mivel tartani akartam, hogy 50% testfelület fedezékben legyen ki kellett csavaródnom
Így én is gyakorolnék, csak mindig vannak a lõtéren és õk meg egymásra is ferde szemmel néznek. A többség csak úgy lõ, hogy áll egy helyben és kész. Mikor térdelve lõttem, már akkor is hunyorogtak, hogy miért térdelek le a beton mögé. Sok sz öregember, azok meg kis sámlit visznek és arra ülnek le, úgy lõnek. Jóhogy nem sezlonyról, vagy fotelbõl.
Közben meg sunnyognak a hüvelygyûjtögetõk is. Rájuk is figyelni kell fél szemmel, mert összeszedik a rézhüvelyeket, amiket amúgy el lehet adni. Nehéz így koncentrálni.
Láttam 1911-et használsz, Glockban nem gondolkodsz? Lõttem .45-el Bár vastag, de meglepõen kellemes volt lõni vele.. A polimertok jól csillapít...
9mm-est akarok majd venni, de még nem döntöttem el hogy pontosan mit.
De jelenleg is van itt egy fegyver-project, csak még nem volt idõkeret arra hogy elmenjek érte az FFL átvevõhöz.
Glock v. S&W MP9 javaslok.
Az MP vel olyan kétezret lõttem el, nagyon jó fegyver kétkezes, cserélhetõ markolatpanelok.. Egy az egyben olyan mint Glock, de kényelmesebb..
Én is azt vennék, de itthon nehéz hozzá cuccokat szerezni.. tok miegymás..
Glock meg glock, úgy jó ahogy van, csak szokni kell más dõlésû markolatot, ne lepõdj meg, ha az elsõ pár lövés alá megy, hamar meg lehet szokni..
Az lesz. Én azon nem problémázok hogy két dologból melyik a jobb. Ha van pénzem, megveszem mind a kettõt. :)
Akkor már érdemes egybõl kettõt venni, mondjuk 17/19 elsõdleges fegyvernek 26 meg gyenge kéz mögé tartalékfegyvernek.. Tárak mindbe jók és csak egyféle fegyvert kell megtanulni kezelni...
Gen4 Glock 17-et használtam trítiumos irányzékkal és 3,5 lbs könnyített elsütéssel, így egész kellemes darab, soha nem hibázott. Vettem hozzá 33as tárat is, jó lesz valamire címszóval, azzal sem volt gond az adagolással. Ajánlom.
Egyébként a texasi rendõrnõk is képesek fordítva tenni a tárat az AR15-be? :haha:
Feltöltöttem egy új videót.
http://thatmaninblack.blogspot.com/2...57-magnum.html
Elkaptam egy villámot.
http://imageshack.us/a/img90/4240/cmw.gif
Készítettem néhány fényképet is, talán megosztom õket ha valaki kíváncsi rájuk.
Írtam egy cikket egy itteni ügyről. Már lassan másfél éve ezzel van tele minden.
http://tuleloblog.blogspot.com/2013/...erman-ugy.html
A szomszédoknál történt valami. Július 4.-én majdnem mindenki tûzijátékozik, gondolom a szomszédok is ezt tették. Már vagy 20 perce itt állnak a jármûvek a ház elõtt.
Megint kijött a szomszédhoz a tűzoltó és a mentő. Ezúttal el is vittek valakit, ha jól láttam egy sötét hajú fickót toltak be a mentőbe.
Érdekes. Sétálok az utcán a fegyveres pólómban és a rövid terepnadrágomban, erre hangosan rám köszön valaki, bemutatkozik és mondja hogy örül hogy találkoztunk, kezet fogunk és tovább gyalogol. Akkor jött oda mikor látta a fegyvert a pólómon, úgyhogy arra tippelek, hogy vagy nagy fegyvertartás-támogató lehetett, vagy valamiért azt hitte hogy veterán vagyok? Ezt azért kétlem mert ez nem katonai cucc, a nadrágot egy helyi "Tesco típusú" boltban vettem, ilyen számok vannak rajta, divatizé, nem katonai még akkor se hogy terepmintás. A pólóm főleg nem az, egyszerűen csak fegyver van rajta. Ezért gondolom hogy esetleg fegyvertartás támogatta és azért örült meg hogy látta a pólómat. Fogalmam sincs. :confused:
De elkönyvelem pozitív dolognak. Ha barátságos valaki, akkor az sose negatívum. Időről-időre előfordulnak ilyenek. Volt hogy egy hajléktalan kezdett velem beszélgetni, hogy a barátja katona, egy veterán is szólt a múltkor, hogy én ne lépjek be a hadseregbe mert a kormány nem törődik a katonákkal. Egy nő is elkezdett velem beszélgetni. Negatív tapasztalatom még nem volt igazán. De mégis, még otthon Magyarországon beszóltak érte néhányszor. :rolleyes: Itt úgy tűnik jobban állnak hozzá. Nem az Interneten a számítógép mögül, hanem a valóságban. :)
A fickónak kék hátizsákja volt és fehér inge, talán mormon volt? Ők szeretik a fekete nadrágot, fehér inget és a hátizsákot. De itt már mindenki furcsának számít aki gyalogol és nem sportcipőt, farmer,t pólót és színes baseball sapkát visel. Itt az a "civil formaruha". :haha:
Egy mormon weboldalon rákerestem és így idéznek a prófétájuktól:
“Here is one principle which is eternal; it is the duty of all men to protect their lives and the lives of the household, whenever necessity requires, and no power has a right to forbid it...” (Joseph Smith, HC 6:605.)
"Itt egy örök elv: minden férfi kötelessége hogy megvédje a saját és az otthona lakóinak életét, bármi áron, és semmilyen hatalom nem tilthatja ezt meg..."
Úgyhogy most már biztos vagyok benne hogy mormon volt, mert úgy öltözött, a hátizsák is rajta volt, valami volt a nyakában is, valószínűleg a neve lehetett rajta, mert a mormon igehirdetők a nevüket úgy hordják. Gyalogolnak is és ez a fickó is gyalogolt, ami átlagembernél itt ritkaság, viszont a mormonok sokat gyalogolnak. Gondolom azért tartotta fontosnak hogy bemutatkozzon és mondja hogy örült hogy látott, mert tényleg hisz abban az elvben amit hirdetnek. Nem hittem volna hogy a mormon vallás hirdet olyanokat amivel én is egyetértek. :thumbup
Azt álmodtam hogy rakéták repültek az égen és mindenki vonult az óvóhelyek felé. Nekem még eszembe jutott a BOB-om, úgyhogy visszaszaladtam érte. Robbantak a rakéták a becsapódáskor, mi pedig lent voltunk az óvóhelyeken. Mindenki ideges volt. Késõbb elõmerészkedtünk, de biztos voltam benne hogy rádióaktív az egész terület. A házunk felé mentünk, a bejáratnál egy normális és egy megõrült nõ volt. A másodikon kívülrõl nem látszott, de mentálisan már zombi szakaszba ért. Bementünk a házba, de egy csöves már elfoglalta. Nekem támadt, de nem volt erõm leütni. A zombi nõ rátámadt a férfira, aki segítségért kiabált. Ültünk az udvaron és valaki a néhány emberbõl azt mondta, hogy együk meg a csövest, a maradékot meg vigyük le az óvóhelyre.
Ez az álom lehet annak a jele, hogy túl sok idõt töltök a fórumon? :haha: