Trónok harca (Game of Thrones)
Tegnap néztem meg az elsõ részét.
Angolul beszélnek, de nem amerikai angolul, hanem angolos kiejtéssel. Sokat suttognak és sokszor beszélnek halkan. Néha emiatt nehéz érteni hogy mirõl beszélnek. Folyton csavartam fel a hangerõt hogy halljam.
Rengeteg karakter, fura nevekkel. A szappanoperákban legalább olyan nevek vannak amik megjegyezhetõk, de itt elég bonyolult lesz követnem hogy kit hogy hívnak.
És ezzel itt a következõ probléma, hogy ki kicsoda. Királyok, királynõk, valaki húga, öccse, dédapja, öreganyja, keresztszülõje, ikertestvére, unokaöccsének az unokabátyjának a régi szobatársa. Ki kell keresnem valami karakter"családfát" az Interneten, mert fogalmam sincs hogy ki kicsoda. A királyt tudom, meg a feleségét.
A történet se világos így az elsõ rész után. Ki mit miért csinál és hogy mi történik tulajdonképpen.
Az asszony elkezdte mesélni hogy akkor mi van, ki kicsoda, kinek mi a neve. Mondta hogy nagyon egyszerû. 10 percen át magyarázta, aztán kibukott belõlem a röhögés. :haha: Mondom ha annyira egyszerû, akkor miért tart 10 percen túl magyarázni? És ez még csak az elsõ rész!
https://33.media.tumblr.com/bb684217...h9nso2_500.gif