Oldala 12 of 13 ElsõElsõ ... 210111213 UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 122

Topic: https://login.aliexpress.com

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 417
    Given: 733

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Ezzel vitatkoznék. Tõlem szoktak rendelni az EU-ból. A nagy online bevásárlós weboldalak ráteszik a VAT nevû vámot, külön adószámuk van, és azt rá kell írni a csomagba, amibõl a vámosok már tudják ott Európában, hogy a csomag után ki lett fizetve a vám. Igencsak megbonyolították ezzel a munkámat, de ez van...
    Hát de látod, mégis ki kellett fizetni a 6 ezres rendelésre még 3 ezer vámkezelést itthon.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Az EU nem a piacát védi, hiszen az EU úgy tûnik hogy nem is gyárt olcsó dolgokat. Megrendelik a nagy cégek Kínából a dolgokat, majd rádobnak egy 5x-ös hasznot. Vagy akár még nagyobb szorzóval dolgoznak. Ki jár rosszul? Az átlagember aki megveszi. Az EU mit nyer ezzel? még több forgalmi adót szed be, még azon felül amit a nagykereskedõtõl is elvett. Dupla pénz a nagyok zsebébe. Egyszerû lehúzás, mint ahogy a legtöbb dolog az. Eleve ha nincs elvámolnivaló, akkor mire fel van vámkezelési díj? Ha meg ki van fizetve a postaköltség akkor az állam milyen alapon pótdíjaz egy kifizetett postázást? Vagy az állam miatt történik az is?

Nem tudom, de ez kizárólag lehúzásnak tûnik. A kínai piac tovább mûködik, csak az átlagember szív az állam miatt.

Sok igazságot leírtál, de csak az átlagember szempontjait nézed (érthetõ). Ha túl sok árut importál az EU, akkor egyre több ágazat megy tönkre az EU-n belül és nem lesz semmilyen alternatívája a kínai áruknak. Ha függõvé tesszük a gazdaságunkat a kínaiaktól akkor úgy szívatnak bennünket, ahogy akarnak. Ha kinyírjuk az egyes iparágakat, akkor egy rakás munkahely szûnik meg, és megint az átlagember fog szívni, csak sokkal jobban. Nyilván nem minden árucikkre igaz, de lesz olyan, ahol már nem éri meg a vásárlónak Kínából rendelni a vám és egyéb költségek miatt, mert alig valamivel drágábban EU-s (német, magyar, lengyel, stb.) eredetû terméket kaphat. Kínának az a célja, hogy minél több bevétele legyen, az EU meg nem akarja, hogy a saját kasszája helyett a kínaiba vándoroljon a lé. A védõvámok egyrészt a kínai cuccok versenyképességét rontják másrészt a kiesõ bevételek egy részét pótolják. A nyugati gazdaságok nagyjából már kinyírták a könnyûiparukat, de itt nem áll meg a folyamat. A járványhelyzet miatti kezdetni áruhiány rávilágított arra, hogy a profitnál fontosabb a termelésbiztonság. A vállalatok is elkezdtek diverzifikálni, mindenki igyekszik visszahozni a termelés egy részét, amit Kína elvitt. Szóval megy a kötélhúzás.
    Egyébként az USA is védõvámot vetett ki EU-s termékekre. Korábban az volt a trend, hogy kereskedelmi megállapodásokat kötöttek, hogy minél könnyebben lehessen kereskedni a globalizált világban, de most fordult a kocka: rájöttek, hogy több lábon kell állni, mert olyan vészhelyzetben, amit a Covid teremtett nem lehet egy másik ország iparára támaszkodni, ha valami azonnal kell.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Egyébként az USA is védõvámot vetett ki EU-s termékekre. Korábban az volt a trend, hogy kereskedelmi megállapodásokat kötöttek, hogy minél könnyebben lehessen kereskedni a globalizált világban, de most fordult a kocka: rájöttek, hogy több lábon kell állni, mert olyan vészhelyzetben, amit a Covid teremtett nem lehet egy másik ország iparára támaszkodni, ha valami azonnal kell.
    Én úgy hallottam, hogy ez csak duma. Mivel Trumpot ellehetetlenítették a gazdasági nacionalizmus ötletével és azzal, hogy hazavigye Kínából a stratégiai fontosságú cégeket (amiket a nem létezõ háttérhatalom kihelyezett, hogy megkerülje a szakszervezeteket és a munkavállalói jogokat), most az USA szinte Kína rabszolgája és még arra is képtelen, hogy a létszükségleti dolgokat, pl. a gyógyszert elõállítsa magának.

Biden családja konkrétan Kínához kötõdik, és olvastam olyan véleményt, hogy ebben a tempóban a tata már most kitûzhetne Amerikára egy kínai zászlót, a fiát pedig megtehetné a kiterjesztett Kínamerika császárának. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy a média Kína-ellenes hõbörgése csak fedõsztori, pláne, hogy az elmúlt évtizedek sem éppen arról szóltak, amibõl amerikai-kínai ellentétre következtetnénk.

Most már szinte mindent Kínában gyártanak, és ez lassan világuralomra ad nekik lehetõséget.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Épp gondoltam rá, hogy majd megírom. Egy kisebb csomagot rendeltem Indiából az ebayen 6 ezer forintért. Abban már benne volt a 4,38 dollár sales tax (kb. 1300 Ft), a szállítás pedig ingyenes volt. Erre itthon még a futárnak ki kellett fizetni majdnem 3 ezret a vámért.

Meg várok egy 19,38 GBP-s ebay rendelést Kínából, ahol szintén ingyenes a szállítás, és 4,12 GBP a sales tax (az már benne van a 19,38-ban). Kíváncsi vagyok, mennyit kell majd fizetni a futárnak.
    Nem nagyon értem... Most kaptam egy mailt a Magyar Postától, hogy a Kínából érkezõ vámkezelt küldeményem összértéke nemzetközi szállítási díjjal együtt 2071 Ft (8 ezerért rendeltem). Vám 0 Ft, ÁFA 0 Ft, postai szolgáltatási díjként fizessek be holnaputánig online 399 Ft-ot, vagy átvételkor a postásnak 799 Ft-ot.

Múltkor senkitõl nem kaptam semmilyen értesítést az indiai küldeménynél, még arról sem, hogy jön. Azt 6 ezerért rendeltem, erre 2800-at kellett fizetni a futárnak a vámkezelésért. (Mindkét rendelés eBay.)

Akkor ez most egy követhetetlen összevissza dolog lesz, hogy mikor mennyit kell fizetni?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up
    Received: 828
    Given: 880

0 Not allowed!
    Szerintem ne keress benne logikát. Régen is találomra vámoltak és találomra mondtak be rá összeget.

Amikor velem csinálták akkor a törvény szerint vámolandó összeg 50 vagy 100 dollár volt (nem emlékszem pontosan), ha rendelt cuccot küldött az ember. Hogy az anyámnak küldött 6000 Ft ($20) értékû karácsonyi ajándékot milyen alapon foglalták le vámolás céljából, azt a mai napig nem értem, de amikor kérdeztem õket akkor erre nem is tudott rá válaszolni a posta...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az Ali nagyon bucskázik lefelé a lejtőn.

Az egyik hogy az árak kezdenek elszállni. Egyre több pénzt kérnek a termékekért is, meg megfejelik komoly postaköltségekkel. Nincs már 1 dolláros felvarró, helyette 2.50-3.50 -ért van. Annyiért meg marhára nem éri meg megvenni. Esetleg ha ünnep van és rengeteget vesz az ember egyszerre.

A másik hogy sunyik kezdenek lenni a boltosok is. Eladnak copyrightos cuccokat, majd mikor rákérdez az ember, akkor kikapcsolják a boltjukat és eltűnnek, nem válaszolnak, mellébeszélnek.

Meg most két bolttal is úgy jártam, hogy 100-100 darabot vettem valamiből. Az elsőnél 37 volt hibás, a másiknál 21. Mindkettő megígérte hogy cseréli a hibás árut, aztán mindkettő megszegte a saját szavát. Elbújnak, nem válaszolnak, hülyére veszik a vevőt.

Ilyen pár éve nem volt. Az utóbbi 1-másfél évben az Ali megbízhatósága a béka s3gge alá csúszott.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Új probléma... most esett meg velem.

Aliexpressz külfi a holmikat, egy nagy amerikai irodába, ahol egybecsomagolnak dolgokat és tovább küldik. Oké, épp csak a csomagoló irodában az a cég ? hamis posta bélyeggel küldött tovább csomagot. A postán lefoglalták. Az asszonyt odaküldtem hogy mi van. Mondták a postán hogy hamis a nyomtatott bélyeg és ezért NEKEM kellett kifizetni a postaköltséget.

Ali vásárlói segítő akármijén mondták hogy ezt az eladókkal kell megbeszélnem. Épp csak az eladók az Ali csomagküldőjét használták. Tehát akkor az Ali alvállalkozója a sáros. Most az egyik boltos az Alinak írt hogy kiderüljön hogy mi történt. De én meg idegben vagyok mert 1. kifizetteem majdnem 12 dollár extrát, mert a csaló által okozott kárt rám hárította a postahivatal. Illetve 2. rengeteg dolgot rendeltem és most aggódhatok hogy a többi csomaggal is ez lesz-e.

Nem tudtam hogy mi hiányzott a boldogságomhoz.

Amúgy ez komoly gond, egy ideje tömegével árulják a hamis bélyegeket, nyomtatott bélyeget, meg a többi fajta bélyeget, postanyomtatottat, stb.

Ez így rossz nekem (a vásárlónak), rossz az Alinak, rossz az Alis eladóknak, rossz a postának is. Csak azt nem tudom hogy miért én fizessem ezt ki. Remélem megkapom a kártérítést az Alitól, ők meg rendet vágnak az alvállalkozós csomagküldőszolgálatuknál. Főként hogy hamis postabélyeggel feladni valamit az szövegségi bűncselekmény ami 5 évig terjedő letöltendővel járhat...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    És egy újabb... Megint $11.70. És még van vagy 6 csomag amire várok.

Ali vásárló-segítő akárkik mondják hogy majd utánanéznek. De nincs megoldás igazán. Rá akarják terhelni az eladókra, de azok meg nem tehetnek erről.

A postára elmentem, magyaráznak hogy mi van, felvettem hangfelvevővel. Basszus miért nem állítják meg a csomagot ott ahol leadja az aki a hamis postabélyeget használta? Miért hozzák ide? Miért rajtam követelik a kárukat? Miért nem fogják el azt aki a hamis bélyeget használta? Miért nem adnak papírt arról hogy hamis a bélyeg, és be tudjam jelenteni a hatóságoknak?

Ez bűzlik. Azt értem hogy van valaki aki csaló, vagy hülye. De a Posta az miért hülye? Vagy nekik mindegy, mert csak behajtják az áldozaton a kárukat? De akkor meg a Posta együttműködik a csalókkal. Nem? Nekik mindegy, a csaló csaljon, az áldozat meg fizessen. Eleve gyanús hogy miért $11.70, ha a sima postaköltség 4.50, vagy nehezebb csomagra vagy 6. Miért kerül dupla annyiba? Az is megfordult a fejemben hogy a Posta is csal. Vagy hogy csak megjelölik a bélyeget hamisnak de nem az?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 30
    Given: 12

0 Not allowed!
    Én egy 1700 forintos védőplexit rendeltem airsofthoz. A csomagkövető szerint a postán volt, de ott nem is hallottak róla semmit. Az eladó azt mondta, ő elküldte, kérdezzem meg a postán, a postán meg azt, hogy kérdezzem meg az eladót.... Szóval buktam, de megcsináltam magamnak és jobb lett, mint amit rendeltem.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nálam most fogták vissza a 3. csomagot. Ez így már 3x$11.70 lesz, talán. Egyelőre semmire se jutottam az Ali vásárló-segítőivel. Az Ali azt mondja hogy kérjem vissza a pénzem az eladóktól, de az eladók meg azt mondják hogy szóljak az Ali-nak. Közben az Ali sara annyiban, hogy olyanokat foglalkoztatnak postázásra akik itt az Államokban csomagolnak egybe rendeléseket és küldik tovább, de hamis bélyeggel. De hogy azok kik azt csak az Ali tudja. Hogy fogom így működtetni a boltomat, ha nem rendelhetek többet az Ali-ról?