Oldala 1 of 4 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 39

Topic: Steemit - Dtube - Dlive - topic

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 920
    Given: 953

0 Not allowed!

Steemit - Dtube - Dlive - topic

Steemitről ide, az Internetes Hírek topic és a többi topic nem megfelelő rá.

Kezdem:

Szóval a bejelentkezés bonyolult, telefon kell hozzá, vagy beengednek valakit vagy nem, ha nem akkor lehet érte szólni.

Kicsit olyannak tűnik mint a Twitter, csak Twitteren sok ember van és ha jó a Tweet, akkor sokan látják. Steemit-en egyelőre azt látom hogy rengeteg a robot, de valódi néző vagy nincs, vagy alig. Lájkot, hozzászólást is 90% robotok írnak.

43 videót osztottam meg, amiből lett 3 steemcent. De az is egy köszöntő-robottól. Meg 2 steemcent egy hozzászólásért. Tehát 5 steemcent, ami valami 6 valódi dollárcent lenne. Ezt kiszámolva ha megosztom mind a 350 videómat, akkor sem lesz belőle annyi hogy vegyek egy csomag rágót.

A Steemit nyitólapján van a Trending és a Hot, de azokat nem tudom hogy választják ki. Sokszor van ott valami béna cikk Bitcoin-ról vagy magáról a Steemit-ről, vagy egy kép egy kakaóscsigáról. Azok állati sok Steem dollárt kaszálnak.

De aki keres is valamennyit, az nem tudja simán átváltani, hanem el kell mennie a "Blocktrade" oldalra, gondolom beregisztrálós meg minden és ott variálhat, hogy erről arra vált, arról amarra, majd valahol lesz valamiből valódi pénz.

Nekem eddig úgy tűnik hogy csak az időm pocsékolom vele. Valódi nézőket nem kapok vele, a megosztott Youtube videókat a kutya sem nézi Steemitről. Valószínűleg azért, mert kis híján minden fiók robot, nem valódi felhasználó. De az hogy 43 megosztott videó csak 3 centet hozott és valójában az a 3 sem a nézőktől jött, hanem egy robottól, az annyit jelent hogy ebből pénz sem lesz.

Persze csinálgatom, naponta pár percet rászánok, de eddig azt mondom hogy nálam az értékelés 1/10. Se valódi emberek, se nézők, se olvasók, se pénzt nem hoz.

És pont emiatt nem értem hogy miért nehezítik meg annyira a beregisztrálást.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Lusta g.ci voltam, hogy nem én nyitottam meg De így legalább már van.

A Steemit NEM jutub, és nem twitter. Máshogyan mûködik, még ha a felhasználói felülete és a funkciója hasonlít is azokéra. Emellett a jelenleg még alacsony felhasználói létszám (amelybõl még kevesebben aktívak folyamatosan) miatt máshogy lehet pénzhez jutni az oldalon. Igen, pl. robotokkal is, amivel nincsen semmi baj, a vote felel meg a kriptopénz-bányászatnak, a robot meg automatizálja, így mûködik a rendszer.

Mivel nincs külsõ bevételi forrás (mivel nincsenek hirdetõk), a pénz a vote segítségével generálódik a blokkláncon. Tehát nem számít a megtekintés, csak a szavazat. Ezért nem érdemes napi 1-2-nél többet posztolni, mert aki rád akar szavazni, az sem tud túl sokszor, különben kimeríti a keretét.

Emellett a legnagyobb különbség a tartalomfogyasztásban van az említett két oldalhoz képest. Ott ugyanis van csilliárd felhasználó, és többségében vannak, akik KERESNEK ott a tartalmak között. Mivel a steemit még kicsi, a keresés nem akkora volumen, tehát az eladónak, neked kell bemutatni az árudat. Ez nem nehéz, csak fel kell kutatni a népeket, akiket az adott téma érdekelhet. Erre írtam is példát, hogy mondjuk konkrétan neked milyen cimkék alatt érdemes nézelõdni, és KOMMENTELNI, hogy észrevegyenek. Ha írsz értelmes hozzászólást, rákattintanak a nevedre, átnézik a videóidat, és jönnek a feliratkozók, szavazók. Minél megosztóbb egy téma, annál nagyobbat szólhat egy értelmes komment, és annál több ember figyelmét tudod megragadni. Egyelõre senki nem írja be a keresõbe a steemiten, a jutubbal ellentétben, hogy pl. vélemények Trumpról. Mikor lesz 500M user, akkor majd keresõn keresztül is jönnek a népek, addig nem. Viszont addig van idõ felépíteni a reputációt, és követõket szerezni, mert nem 500M másik hanggal kell versenyezni.

Ha pénzt akarsz csinálni a felületbõl, lehet, de ehhez el kell fogadni, hogy máshogyan mûködik. Induláskor 10 usd-t tettem bele, annyi steem-et (kriptopénzt) küldtem be kívülrõl. Ezt az eltelt egy hónap alatt sikerült több, mint dupláznom. Pl. a robot, amelyik minden posztodra szavaz (sbi7), az a SteemBasicIncome projekt egyik szavazó poolja, ahová beszponzoráltalak, amely begyûjti a tagoktól a szavazóerõ (steem power) egy részét, és minden nap a beadott mennyiség arányában szétosztja azt szavazat formájában. A megtérülése nagyjából 0,5-1 %, de mivel ezt addig fogja csinálni, amíg a felület mûködik, legfeljebb a 200. naptól ingyen pénz. Még ha csak centek is. Mikor befutok, majd többet tolok be a közösbe, és akkor több lesz a szavazat értéke

A Trending fül alatt szinte kizárólag robottal felszavaztatott cikkek vannak a nagyfiúktól, akiknek amúgy is van több ezer vagy tízezer valódi követõje, és kommentelnek is rendesen. De hogy oda bekerülj, mondjuk 100-200 dollárt kell elköltened szavazórobotra is, és olyan 5-25% körüli plusz nyereséget hoznak ezek.

A pénz kivétele nem téma, abban segítek szívesen bármelyikõtöknek átváltással. Csinálok majd hozzá paypalt

Szóval elsõként, ha tényleg akarsz pénzt keresni ezzel (mert lehet, és mert tudsz is), fogadd el, hogy elõször nevet kell szerezned, ehhez pedig elõször kommentelned kell a megfelelõ helyeken. Rengetegen vannak libertariánusok meg úgy általában normális emberek fent, ráadásul te jól beszélsz angolul, könnyebb dolgod van, mint mondjuk nekem

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Túlélõ mondjuk kommentelésben elég jó

Ha tényleg ezen múlik, akkor hamar menni fog a szekér

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezen múlik az indulás. Miután bemutattad, hogy mit tudsz, mit adsz a közösségnek, utána szépen lassan jönni fog a közönség. De az elején ki kell tenni az irányjelzõt, ahogy mondani szokás.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nos. Ötödik hónapja nyomom a steemitet, ezalatt elég jól kitapasztaltam. Az aktívan megtolt napokon, értsd amikor mondjuk egy egész órát foglalkozok azzal, hogy feltegyek valamit, 5-10 steem dollár körüli összeg jön, ami már nem olyan rossz egy óra munkáért. Jah, és mindez 320 követõvel, akiknek egy része inaktív, alvó account. Ha lusta napot tartok, vagy csak kommentelgetek, akkor csak 1-2 dollár ugrik be. Ilyenkor arra gondolok, hogy a steem dollár árfolyama decemberben 8 usd volt, tehát a mai egy sd az lesz még 8 usd is, csak türelem kell.

A pénzkivétel sokkal egyszerûbb, mint elsõre tûnik. Az oldalt futtató cég leszerzõdött egy váltóval, és a megkeresett steem dollárt pár kattintással el tudod nekik adni, az oldalon keresztül, plusz regisztráció nélkül. Egyszerûen megadod, hogy milyen kriptopénzben kéred, és hova, aztán küldik. Nekem egy magyar kriptobrókernél van számlám, oda beküldetem a bitcoint, és a forintos ellenérték a brókertõl jön a magyar bankszámlámra. Ha bitcoin-atmbõl szeretném felvenni készpénzben, akkor meg egyszerûen a saját tárcacímemre küldetem, aztán elsétálok az atmhez.

Viszont, mivel beleástam magam a témába, találtam még néhány olyan közösségi oldalt, amelyik szintén kriptopénzt fizet az aktivitásért. Ezek legtöbbje elég új, alig pár tízezer taggal, ami azt jelenti, hogy az elején brutálisan gyorsan lehet nõni. Sajnos ahol a legeredményesebb vagyok, az még annyira induló, hogy csak tesztneten fut a blokklánca, és csak jövõre fog élesben menni. Emellett ha csak 50 usd centes árfolyamon indul, akkor is ki tudok venni belõle több ezer usd-t. Bizakodó vagyok, a megosztott tartalmat meg úgyis kopipasztázom a steemitrõl. Mármint a sajátomat, nem plagizálok

Amennyiben valaki érdekel, ideírok egy ismertetõt mindegyikrõl. Reflinkekkel, elõre szólok. Természetesen nem kötelezõ azokat használni, de ha úgy döntetek, hogy valamelyiket kipróbáljátok, akkor megköszönöm

Trybe

Az elsõ számú versenyzõ szerintem a legesélyesebb, hogy hosszú távon megszorongassa a Steemit tökeit, már bocsánat a kifejezésért. A regisztráció azonnali, nincs manuális moderálás.

Viszonylag új szereplõ a piacon, fõleg kriptopénz témájú “tudásmegosztás” és ismeretterjesztés a profilja, az EOS blokkláncon fut, a topikok, kategóriák között is tetten érhetõ az eos dominanciája. Ennek ellenére õk is rájöttek, hogy azért jelenleg ez egy eléggé réteg-piac, így éppen most nyitnak egy komoly versennyel, airdroppal egybekötött akcióval a többi kategória felé. A komolyt úgy kell érteni, hogy milliós tokenosztást csinálnak.

A spamvédelmi rendszerük elég hatékony, a cikkek elõször egy review szekcióba kerülnek, ahol kézi moderálás után jelennek meg a posztok. Gyorsan dolgoznak, és ténylegesen a spamot szûrik, nem a minõséget, illetve annak hiányát. A minõséget a közösség szûri, ötfokozatú értékelési rendszere van, 5 csillag a legjobb, legtöbb tokent adó szavazat, a három csillagos nem ad jutalmat, az 1 vagy 2 csillag viszont csökkenti a tárcánkban lévõ mennyiséget. Szóval érdemes jó anyagot szállítani.

A trybe token az EOS platformon érhetõ el (tudomásom szerint jelenleg még nem kereskedhetõ), mivel elég komoly gárda áll a projekt mögött, én nagy jövõt jósolok nekik.

Scorum

Kifejezetten a sportra koncentráló blogplatform, amely figyelembe véve a sportújságok választékát bármely random újságosnál, nagy jövõ elõtt áll. Számomra ez a specializálódás hátrány, engem ugyanis nem érdekel annyira a sport, hogy írjak róla, megelégszem azzal, hogy csinálom, meg néha olvasok valamit a témában. Magyar tartalom tudomásom szerint nincs (vagy csak én nem találtam meg), szóval helló tízmilliós piaci rés

Sola

Pinterest és Instagram hibrid, azaz megtalálhatóak az egy-fotós posztok (itt card a feltöltött tartalom neve), és a hosszabb lélegzetvételû cikkek egyaránt. Egy ideig tetszhalott volt, aztán a csapat megemberelte magát, úgy látszik õk is hisznek a közelgõ bull run-ban A meghívólinkkel tulajdonképpen nem az oldalra lehet regisztrálni, hanem a közeledõ sol airdropra.

Telefonos appja is van, ha valaki jobban szereti azt, mint a desktop aktivitást.

Empowr

2007 óta mûködõ oldal (értelemszerûen a kezdetekben nem kriptó-alapú volt), rendkívül bonyolult felépítménnyel, és elsõ ránézésre szinte áttekinthetetlen felülettel, amely legjobban mégis a facebook-ra hasonlít. Mindenféle tartalmat megoszthatsz, a lájkok is jönnek szépen. Az ismerõsnek jelölés rendszere kicsit fura, úgynevezett bizalmi kört építesz, nem ismerõsi kört. Az oldalba integrálva van hirdetési felület, online shop és bolhapiac, telekocsi szolgáltatás, meg egy csomó egyéb dolog, na, több mint 10 évük volt rá

Tulajdonképpen ez az az oldal, ami TMIB részére a leginkább ajánlott, ugyanis a fogalom nagy részét a beépített ebay adja, márha valaki ebay-ezik, vaterázik.
    Nagyon okosan van felépítve a rendszerük, az oldal reklámbevételeinek meg a jutalékoknak a 97%-át (!) visszaosztja az usereknek, és minél aktívabb valaki, annál többet. A lustáktól csatornázza a pénzt a szorgalmasak felé, a lájk-erõ az aktivitás alapján van súlyozva, de nem az adható, hanem a kapott. Tehát ha mondjuk 4-5-ös szinten vagy, akkor a kapott lájk 5ször annyit ér, mindegy kitõl kapod.
    Paypalra is fizet.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Köszönjük az összefoglalót!

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Tudtok olyan yt alternatívát, amelyik nincsen cenzúrázva és be is engednek regisztrálni?

Lehetõleg ne olyan legyen mint a Steemit, hogy hitegetnek a beregisztrálással két hónapig, aztán nem történik semmi, hiába a reklamáltam közben a megfelelõ helyen, meg töltöttem ki az erre vonatkozó általuk adott ûrlapot.

A DTube kilõve, mert Steemit alapú ha jól tudom. A telefonszámot meg nem engedi még egyszer használni.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 920
    Given: 953

0 Not allowed!
    Jelenleg szerintem a https://www.bitchute.com a leghasználhatóbb a Youtube után.

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 49
    Given: 50

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    fogadd el, hogy elõször nevet kell szerezned, ehhez pedig elõször kommentelned kell a megfelelõ helyeken. Rengetegen vannak libertariánusok meg úgy általában normális emberek fent, ráadásul te jól beszélsz angolul, könnyebb dolgod van, mint mondjuk nekem
    Mindenhonnan ki..sszák a kommetek miatt! Lehet ha csendbemarad kevesebbet veszít
    A kedvesem is felment egy hasonló oldalra beregggelt a szerencsétlen, a playpal jelszavamat megadta. Hogy ne legyen feltünõ egy hónapig nem nyultak hozzá, aztán levettek 1 dodót feltettek 60 centet, aztán levettek 2x 50 centet meg megint meg megint aztán feltettek 1 dollárt, szóval mire észrevettem lehúzták a bankkártyáját vagy 50 dollárral mire megváltoztattam a jelszót. Onnantól meg jött neki a reklamáció, hogy adja meg az új jelszót!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jó, hát az alap, hogy paypalt, bankkártyát sehol nem adok meg, fõleg nem jelszóval együtt.
    Amelyik felületen nem lehet az extrákért a belsõ egyenleggel fizetni, az felejtõs. Ahol nem engednek tovább, az egy nagy piros zászló, és nagy piros iksz követi a jobb felsõ sarokban.
    Sajnos ahogy máshol is írtam, a kriptovilág divat lett, sok a csalás ott is.

A topic keresõszavai: