Oldala 22 of 22 ElsõElsõ ... 12202122
Eredmény 211 to 220 of 220

Topic: EDC bags

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    ezt az ötletet átveszem én is, köszi

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 78
    Given: 63

0 Not allowed!
    Ez itt egy 72 órás túlélõzsák két fõ részére:

https://www.youtube.com/watch?v=zI0MWRV0drk

Az árát nem tudom, biztosan nem olcsó. Szerintem jó gondolatébresztõnek, esetleg a saját csomag kiegészítésére. Nekem különösen tetszett a tervszerû, moduláris elrendezés (külön kis feliratos csomagokban pl. a tûzgyújtó eszközök, a víztisztító felszerelés, élelmiszer, stb.).

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 52
    Given: 131

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése
    Szia,

Otletes csomag, de nekem mennyisegileg egy "kicsit" kevesnek tunik:

Kaja: 2x2400 kcal: ez nagyjabol 2 ember 1 napos, es nem 3 napos elelme (sot, pl. az Elitechallenge-en ezt irjak: "Mindössze napi 3500 kalória táplálékbevitel az energiastressz elviselésének tesztelése miatt."). Persze ezt lehet azzal indokolni, hogy 3 napot akar teljes ehezessel is boven tul lehet elni, azonban a teljesitmenyt (pl. menekuleskor) ez nagyon lerontja.

Viz:
    -10 literre valo tisztitotabletta: ez az esetek tobbsegeben eleg, de 2 komoly feltetelnek meg kell felelni hozza:
    --legyen mit tisztitani, tehat talaljon az ember legalabb 10 liter vegyileg tiszta vizet.
    --ne legyen nagy vizigeny (pl. nagy melegben, amikor jelentosen izzad az ember, 1 napra se eleg a fejenkent 5 liter viz)
    Mivel ez nagyon kicsi es nagyon konnyu cucc, szamomra erthetetlen, hogy miert nem tesznek bele tripla mennyiseget.
    -Ihato viz: napi 3.75 deci. Ertem en, hogy elmeletben ott a tisztitotabletta, es hogy a viz nagyon nehez, de nekem ez borzaszto kevesnek tunik. En erre meg ratennek 4 db 1.5 literes palack rogzitot, ez napi 1 literrel megdobja a vizmennyiseget. Ami az esetek egy reszeben eletmento lehet, egy reszeben meg siman lecsatolhato, es akkor nem kell a plusz 6 kg-ot cipelni.

ui. 385 USD a tervezett ara.

Bel

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 849
    Given: 890

0 Not allowed!
    Szerintem is. Kicsi a hátizsák, nincs benne elég cucc. Mondhatnánk hogy oké, de lehet hozzárakni dolgokat és ez lesz az alap. Hát, alapnak túl drága, mindamellett a hátizsák kicsi, tehát nem fér bele más. Akkor új hátizsák is kell, viszont akkor már miért ne venne valaki mondjuk Aliról egy hamis de minõségi 72 órás Rush hátizsákot vagy 70 dollárért, és rakja tele mindenfélével, fele áron? 2x2400 kalória tényleg nem sok. Simán bele lehetne dobálni 30 darab vastag energiaszeletet is az MRE mellé és azzal úgy 2 ember valóban kihúzná 3 napon át.

$369 -ból csoda-EDC-t lehetne összeállítani.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 114
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése

https://www.youtube.com/watch?v=zI0MWRV0drk

Az árát nem tudom, biztosan nem olcsó. Szerintem jó gondolatébresztõnek, esetleg a saját csomag kiegészítésére. Nekem különösen tetszett a tervszerû, moduláris elrendezés (külön kis feliratos csomagokban pl. a tûzgyújtó eszközök, a víztisztító felszerelés, élelmiszer, stb.).
    Jobb a semminél, viszont mint sokan írták, mondták, az ilyen zsákokat mindig EGYÉNI szempontok alapján kell összeállítani.
    (gyógyszer igény, allergia, egyéb dolgok figyelembevételével)
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jogos észrevételek. Vízbõl és ennivalóból én is többet vinnék. Most dolgozom a saját zsákomon, ez a video juttatta eszembe, hogy kesztyûket is rakjak.
    Varég: Teljesen igaz, ráadásul évszak- és eseményfüggõ is, hogy mi kerüljön a zsákba.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 114
    Given: 1

0 Not allowed!
    https://www.youtube.com/watch?v=5EJQQPKHtJw&t=925s

Érdemes átnézni, és végiggondolni.
    Ha van hova menned, akkor kis felszerelés is elég, ha nincs, akkor úgysem tudsz elegendõ cuccot vinni magaddal.

A kis súly elõnye a mozgékonyság, ami nem hátrány bizonyos esetekben...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    https://www.youtube.com/watch?v=5EJQQPKHtJw&t=925s

Érdemes átnézni, és végiggondolni.
    Ha van hova menned, akkor kis felszerelés is elég, ha nincs, akkor úgysem tudsz elegendõ cuccot vinni magaddal.

A kis súly elõnye a mozgékonyság, ami nem hátrány bizonyos esetekben...
    Érdekes video, köszönöm!

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mutatok egy képet a saját EDC-rõl. A holmikat egy övtáskában hordom. A nagy zsebben van a tárca, benne bankkártya, igazolványok, kp. és a tetején látható lapszerû multieszköz. Ezen kívül a telefon (azzal készült a kép), a toll és a taktikai toll. A kulcsok egy Key Ninja kulcsrendezõn vannak, ehhez kapcsolódik egy Nitecore Tube kislámpa. A nagy zsebbõl nyíló belsõ kis zsebben van egy karabiner, egy Cold Steel Minipal, egy öngyújtó (egyébként nem dohányzom) és egy síp. A külsõ zsebben van egy Fenix E18R lámpa és egy Leatherman Wingman. A gázspray a zsebemben szokott lenni. Ha elegánsabban kell megjelenni valahol, akkor a laptop táska zsebeibe csoportosítom át a felszerelést.
    EDC.jpg

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 849
    Given: 890

0 Not allowed!