Oldala 9 of 9 ElsõElsõ ... 789
Eredmény 81 to 88 of 88

Topic: Fényképezés, videó készítés (tanácsok)

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    50
    Thumbs Up
    Received: 799
    Given: 862

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    Van egy akciókamerám. 4 K felvételt tudok csinálni, de rohadt nagy a film mérete. Mivel és mekkora felbontásra érdemes visszakonvertálni, ha vágni akarom és youtube-ra tölteni?
    Köszi

Az enyém is tud 4K-t, de én soha nem használtam rajta. Ha nagyon fontos a képminõség akkor az 1080p is elég, mondjuk 6 MB -os tömörítésben, H265 vagy H264-es .mp4 formátumban, esetleg WMV-ben, fõleg ha képgaléria is tartozik hozzá, mert annak a WMV a legjobb. Ha a képminõség nem olyan fontos, akkor Youtube-ra 720p-ben feldobni 3MB-os tömörítéssel és az úgy elég is. Ügyelj a képkockák számára is, ha a kamerád 30 képkocka / másodperccel vesz fel, akkor a konvertálóban is azt add meg.

4K-ból váltsd át 1080-ra a felvételt a kamerádon, nálam is úgy van.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Oké, köszi a segítséget. Biztosan fogok még kérdezni...

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Azt néztem, hogy a videó jellegétõl függ, nagyon hasznos lehet a fullHD-nál nagyobb felbontás, mert akkor ki tudsz belõle ragadni az eredeti kép egy részét fullhd-ban. Amikor valaki a kamerába beszél és egy szerkesztett jobb tempójú videóról van szó, nem egy vágatlanról, akkor szokták azt, hogy sok helyen vágják és úgy illesztik össze, hogy hoil belezoomolnak, hol hátra, ehhez nagyon hasznos a 4k, vagy 4k-nál kisebb, de fullHD-nál nagyobb felbontás.

A másik megoldás hasonló problémára a jumpcut, amikor csak simán vágsz és illesztesz és ugrik a kép, az kevésbé elegáns, de amúgy youtube-on tökre elfogadható.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 52
    Given: 130

0 Not allowed!
    Szia,

A legegyszerubb az lenne, ha a kameran beallitanad a felbontast, akkor nem kellene konvertalnod.

Bel

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Ti milyen video vágó programot használtok?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    50
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Cyberlink Power Director 15-öt.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Szaisztok!

Egy videónál fontos a hang, amit el tud rontani, ha rossz az eszköz mikrofonja, amivel készül a videó.

Nyilván kismillió féle mikrofon közül lehet választani különbözõ árkategóriákban, de ami szerintem fontos, hogy kipróbálja az ember azt ami van.

Magát a hangot "kicsierélni" a videó alatt, ha mondjuk a videót a webkameráddal készíted, de mikrofonnak a telefonodat használnád nem egy nagy kunszt a legtöbb szerkesztõszoftverben.

Ebben a videóban szerintem meglepõen jól teljesít a mobil:
    https://youtu.be/IeRJJMDLWQw

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    50
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Létezik olyan hogy újra-konvertálás nélküli videószerkesztés... és nem is újdonság, erre én meg sose hallottam róla. Pedig ezt kerestem már hány éve. Van több program is rá, egyszerűek, ingyenesek. Most próbálom a LossLessCut nevű programot, installálni se kell, csak kitömöríti az ember és megy. Teljesen ingyenes és működik. 1700 MB-os 1080-as felbontású videóból 1 percet kivágtam. Egyetlen másodperc alatt elkészíti a 30 MB-os 1 perces fájlt. Nincs újratömörítés. Nincs minőségvesztés.

A topic keresõszavai: