0
Ezt az oldalt konkrétan nem ismerem, de hasonló elvûvel már találkoztam. A lényeg:
Valós pénzért veszel valamilyen virtuális játékpénzt (itt bid-nek hívják), amivel licitálhatsz. Minden egyes licit során a felhasznált 'bid'-jeid elvesznek, akár nyertél akár nem. pl.: azon, ami látszólag 100 bid-ért kelt el, az oldal üzemeltetõi összesen 5050 bid-et szednek be. Ha egy 1000 bid-es sikeres licitet veszünk alapul kiszámolható, hogy 500500-et kaszálnak és így tovább (kár, hogy nincs gyomrom átb@xni az embereket, mert lehetne vele pénzt keresni).
Ha kevesen licitálnak és az utolsó pillanatban le tudnál csapni valami jóárasítottnak tûnõ dologra akár még jól is járhatnál.
Esélyed kb, mint egy kaparós sorsjegynél, vagy kevesebb -> MERT:
Valszeg nincs semmilyen felügyeleti szerv ami megekadályozná pl, hogy az oldal adminjai olyan szkriptet futtassanak ami az utolsó pillanatban leüti elõtted a "szinte ingyen kínált cuccot".
A másik: az oldal ipje és a domain whois rekordja alapján nehéz lenne egy (ciprusi&texasi&londoni cégnél) bármilyen esetleges reklamáció során érdemben intézkedni:
a wellbid.com whois rekordjából:
Registrant Name: Welmory Limited
Registrant Organization: Welmory Limited
Registrant Street: III AVE 2-4 703
Registrant Street: ARCH. MAKARIOS
Registrant City: NICOSIA
Registrant State/Province: Not Applicable
Registrant Postal Code: 1065
Registrant Country: Cyprus
Registrant Phone: 0035722030545
wellbid.com-134.213.3.202
inetnum: 134.213.2.0 - 134.213.3.255
netname: RSPC-UK-Cloud-Loadbalancing-as-a-Service-LBaaS--LON
descr: Cloud Loadbalancing as a Service-LBaaS (LON) IP Space
country: GB
admin-c: IA247-RIPE
tech-c: IA247-RIPE
status: LEGACY
remarks: For information on "status:" attribute read https://www.ripe.net/data-tools/db/f...gacy-resources
mnt-by: RSPC-MNT
source: RIPE # Filtered
person: IP Admin
address: Rackspace Hosting 5000 Walzem, San Antonio, Texas 78218
phone: +1 210 312 4000
fax-no: +1 210 312 4000
Szóval egy szó mint száz; kerülném - ami ennyire olcsó az gyanús is.
emag:
Szerintem, ha találsz megfelelõ árú terméket érdemes lehet rápróbálni, igaz személyes tapasztalatom nincs.
A whois rekord alapján egy bukaresti székhelyû cég, magyar tech contact-tal.
Igaz kicsit el van dugva, de a honlapon található infó is ezt támasztja alá + láttam reklámjukat tv-ben (szóval ha lehúzás lenne szerintem ezt nem vállalnák be).