Oldala 162 of 162 ElsõElsõ ... 62112152160161162
Eredmény 1,611 to 1,613 of 1613

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2021
    Lakhely
    Borsod-Abaúj-Zemplén megye
    Thumbs Up
    Received: 24
    Given: 1

3 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése

"WLB: Az összeomlás-kutatás nemcsak arról szól – nyilván leegyszerűsítve –, hogy mind meghalunk, hanem azt is kutatja, hogyan tudunk alkalmazkodni a kialakuló helyzethez, hogyan élhetjük túl az összeomlást. Például megnő majd a kisközösségek szerepe a már nem túl távoli és borús jövőben. Ez tényleg így van?

S.-B. B: A jelentőségük mindenféleképpen megnő majd. Ám én úgy látom, hogy jelenleg nem igazán vannak olyan működő kisközösségek, nemcsak Magyarországon, de máshol sem, amelyek kibírnák és túlélnék ezeknek az embert próbáló időknek a nyomását. Pláne hogy a társadalmak mindeközben világszerte mindenhol az atomizálódás, az elidegenedés felé haladnak. A valóban túlélő közösségeket a szükség fogja kialakítani, érdekek mentén, mégpedig azért, mert az emberek egymásra lesznek utalva. Működőképes közösségekké azok válhatnak majd, amelyek képesek lesznek fizikai és lelki értelemben is megtartani a tagjaikat."

Nem hogy működő kisközösségek alig vannak, de már online kapcsolattartás se nagyon, még a prepper fórumon sem.
    Alapvetően nem prepper közösség, de bevallottan és általam személyesen tapasztaltan is vannak prepper/bushcrafter tagjai: Sipos Misi Fenntartható Visszafejlődés Yt csatornáján reprezentált élelmiszer önellátó, tanyás közössége, amely egymáshoz 5-15 km-es távolságban lévő tanyák együttműködő kis csoportjaiból szerveződik. S.-B.B. és Misi egymás rendezvényein adnak is elő, nem tudom, őket miért nem említi, tartja működő kisközösségnek.
    Ahogy nekem átjött, ez egy egyébként pozitív célokat követő, határozott alapító és vezető szabályai szerint, az ő szigorú belépési feltételei alapján működő rendszer (külterületi tanyán, zártkerti telken életvitelszerűen élő, ott biogazdálkodást folytató, egymás segítésére, egymás terményei/termékei által [cserekereskedelem] egymás élelmezésének kiegészítésére hajlandó tagjelöltek felvétele).

Amennyire korábban olvastam, régebben voltak személyes találkozók fórumtagok között. Ilyet támogatnék.
    Azt hiszem, valamelyik előadásában S.-B.B. is mondta: a változás te magad légy! Ha nincs ilyen közösség, meg kell próbálni összehozni.
    Nagyon kell vigyáznom magamra, mert belőlem csak egy van!
    Egyedül nem megy...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 44
    Given: 23

1 Not allowed!
    Na ezzel én is pont így vagyok.
    Szerencsére szerszámból elvileg "jó minőségűek" vannak, értem ez alatt berner/beta. Ilyenekhez jutok hozzá akár ingyen is időnként, nem lopás által hozzáteszem.
    Van is jó pár berneres akksis lámpám, elég jók, mágnesesek, pl autó kasznijára faszán feltehető, jó fénnyel, bár az üzemidő nem a legjobb, de legalább faszán látok velük.
    Egyébként azért sem veszek már annyi mindent, mert csak tönkre megy, ha nem használom, pl a hálózsákjaimat(3db van) is ki terítem időnként kicsit levegőzni.
    Konzerveket, tésztákat, rizst is cserélgetem időnként, igazából ennyi.
    Inkább a gyakorlatra teszem a hangsúlyt, minél kevesebb dologhoz kelljen hozzáértőt/szakembert hívni, ez is valami.
    Tehát a szó legszorosabb értelmében én sem prepperkedek már, de tágabb értelemben igen és mindig is fogok.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 104
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LSVF Hozzászólás megtekintése
    Na ezzel én is pont így vagyok.
    Szerencsére szerszámból elvileg "jó minőségűek" vannak, értem ez alatt berner/beta. Ilyenekhez jutok hozzá akár ingyen is időnként, nem lopás által hozzáteszem.
    Van is jó pár berneres akksis lámpám, elég jók, mágnesesek, pl autó kasznijára faszán feltehető, jó fénnyel, bár az üzemidő nem a legjobb, de legalább faszán látok velük.
    Egyébként azért sem veszek már annyi mindent, mert csak tönkre megy, ha nem használom, pl a hálózsákjaimat(3db van) is ki terítem időnként kicsit levegőzni.
    Konzerveket, tésztákat, rizst is cserélgetem időnként, igazából ennyi.
    Inkább a gyakorlatra teszem a hangsúlyt, minél kevesebb dologhoz kelljen hozzáértőt/szakembert hívni, ez is valami.
    Tehát a szó legszorosabb értelmében én sem prepperkedek már, de tágabb értelemben igen és mindig is fogok.
    Saccper én is ezt a vonalat viszem, a jelenlegi lehetőségeim mellett.
    Emellett túrázok rendszeresen, főleg a környező területeken, így a környékemet -valamelyest- megismerem.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.