Oldala 34 of 34 ElsõElsõ ... 24323334
Eredmény 331 to 335 of 335

Topic: A Természet nem mindenkinek való

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 317
    Given: 554

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Így van, ha teszteled hogy milyen ha nincs étel, akkor legalább megtudod hogy milyen azoknak akiknek nem kerül élelem az asztalra. Aki kipróbálja, az talán utána még inkább megbecsüli az ételt.
    Már említettem a "harcosok étrendje" tapasztalatomat. A napközbeni irányított böjt nekem jól ment, dolgoztam is közben. Aztán jött az esti zabálás, és utána olyan hasmenés ami nekem már nagyon régen volt, hosszú évekkel ezelőtt... Ehhez elég volt valami 2 nap az új étrenddel. A napközbeni koplalás után az esti étkezést nem jól csináltam. Nem mindegy hogy mit eszel, milyen sorrendben, időben hogyan osztod el, mennyit eszel stb. Erre persze nem egyszerű figyelni este, ha egész nap maximum némi nyers zöldséget/gyümölcsöt ettél. Legalábbis én este csak leültem és faltam... Aztán azonnal ki is jött minden.

Valószínűnek tartom, hogy ha valaki az erdőben mondjuk 1-2 nap koplalás után elejt valamit, akkor azzal nem fog sokat szórakozni, csak bezabálja mert baromi éhes. Se energiája, se lehetősége nem lesz arra, hogy fokozatosan átálljon az új étrendre stb. Koplal, zabál, aztán jó eséllyel kifossa/kihányja. Pláne mert véletlenül sem a frissen elejtett és elkészített vadhúshoz szokott a gyomra. Legalábbis én nagyon ritkán eszem akár bolti/rendelt vadhúst, frisset meg ugye egyáltalán nem. Nem tudom ti hogy vagytok vele. A mai nyugati étrenden élő ember bélflórájának az állapota szerintem nem feltétlenül alkalmas arra, hogy érdemben kezelni tudja az erdei táplálkozás körülményeit. De ez csak feltételezés a részemről.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 104
    Given: 0

0 Not allowed!
    Egy kis érdekesség:

https://telex.hu/kulfold/2023/07/27/...zfIanIS6f3AD3k

TMIB:
    Erről van nálatok valami pontosabb cikk?
    Szerintem igen felületes az írás...
    (3000 méter helyett 3000 láb lehet pl.)
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    45
    Thumbs Up
    Received: 662
    Given: 763

0 Not allowed!
    Rákerestem a cikkek között, de nem tudom hogy honnan vette a Telex a magasságot. Nem találtam se "ft"-et, sem "feet"-et, sem 3000-t, sem 2900-at. Az angolul írt cikkekben nincs utalás arra hogy milyen magasan voltak. Csak hogy elég hideg tél volt a helyiek szerint.

A család logikáját nem értem. Miért nem Floridába mentek? Georgia, esetleg, Arkansas, Tennessee, stb. Elég sok állam van ahol a telet akár fűtés nélkül is át lehet vészelni. Colorado magasan van, kemény hidegekkel.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 104
    Given: 0

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Rákerestem a cikkek között, de nem tudom hogy honnan vette a Telex a magasságot. Nem találtam se "ft"-et, sem "feet"-et, sem 3000-t, sem 2900-at. Az angolul írt cikkekben nincs utalás arra hogy milyen magasan voltak. Csak hogy elég hideg tél volt a helyiek szerint.

A család logikáját nem értem. Miért nem Floridába mentek? Georgia, esetleg, Arkansas, Tennessee, stb. Elég sok állam van ahol a telet akár fűtés nélkül is át lehet vészelni. Colorado magasan van, kemény hidegekkel.
    Megnéztem térképen, ott a 2600ft szintvonal mentén van a kemping.

Ez az egész fura, mert ha gondolkoztak volna, akkor utána járnak, hogy az adott területen milyenek a viszonyok az évszakokban.
    A lakókocsikban lehet több esélye lett volna a társaságnak
    Szerintem felkeszületlenek, felelőtlenek voltak...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 63
    Given: 8

1 Not allowed!
    Hat elegge azok voltak. Megha gyakorlott turazok, kempingezok lettek volna akkor is felelotlenseg egy satorban neki indulni a telnek a Sziklas hegysegben.