Nem fõ fûtésnek gondoltam csak rövidebb gáz vagy elektromos kimaradás esetére.
Elméletem szerint ha nincs villany akkor még gázzal csak-csak lehet meleget csinálni a lakásban. Ellenben ha nincs gáz mindenki bekapcsolja a minimum 2kW-os kis hõsugárzókat a házban/lakásban. Ennek következménye lehet egy nagyobb áramszünet is, ha jól tudom nem erre van tervezve sem a hálózat sem egy társasház elektromos rendszere. Na ilyenkor jöhet jól ez a kis fûtõegység arra a pár napra míg megoldódik a hiányzó közmû javítása.
Használtan 20-30e körül hozzá lehet jutni, üzemanyag olyan 4-5e/5l. Ha egy nap elfogy 5l akkor 20l-el majd egy hétig ki lehet húzni. Az nem kevés idõ. Elvileg eláll szépen az üzemanyag is néha összerázva maga a gép nem kér semmi energiát ha már megvan.
Amit linkeltél csodakályhát nézegettem, sõt, néztem már fáradtolajjal mûködõ kályhát is de mivel annál elõkerültek olyan problémák, hogy az olaj égése közben felszabaduló ismerelen gázoknak ki tudja milyen élettani hatása van így inkább kihagytam õket. Fáradtolajat pl. tudok szerezni ha akarok tehát ingyen lenne de az egészségünkkel nem szeretnék játszani.
Kémény hiányában szenvedünk, ha lenne is akkor is bajos lenne itthon használni mert a mi házunk a környéken a legalacsonyabb, félõ, hogy nem lenne elég huzat vagy a szomszédok nyírnának ki ha befüstölnénk hozzájuk.
Ellenben minden ötletet szívesen fogadok ha tudtok megfelelõ alternatívát ennek a petróleumkályhának a helyettesítésére!