0
Szerinted a gázrózsa és a kályhák honnan veszik a zoxigént?![]()
--
Fegyver az, amit annak használsz.
| Thumbs Up |
| Received: 252 Given: 295 |
Zibro kályhával van valakinek bármiféle valós tapasztalata? Backup-nak gondolkozom egy egyszerû használt típuson plusz pár 10l üzemanyagon hozzá.
Hááát az új ára (ami már fût is) bizony elég borsos.Zibro FF55 bruttó 389.000 Ft
A legolcsóbbak is 100.000 Ft körül mozognak. Finomított petróleummal üzemelnek, 450 Ft/L üza. ár.
FF55_800x600.fill.jpg
http://www.netextra.hu/a-csodafutes-rezsicsokkentes/
Last edited by Pityubá; 10-04-2015 at 11:58 AM.
| Thumbs Up |
Nem fõ fûtésnek gondoltam csak rövidebb gáz vagy elektromos kimaradás esetére.
Elméletem szerint ha nincs villany akkor még gázzal csak-csak lehet meleget csinálni a lakásban. Ellenben ha nincs gáz mindenki bekapcsolja a minimum 2kW-os kis hõsugárzókat a házban/lakásban. Ennek következménye lehet egy nagyobb áramszünet is, ha jól tudom nem erre van tervezve sem a hálózat sem egy társasház elektromos rendszere. Na ilyenkor jöhet jól ez a kis fûtõegység arra a pár napra míg megoldódik a hiányzó közmû javítása.
Használtan 20-30e körül hozzá lehet jutni, üzemanyag olyan 4-5e/5l. Ha egy nap elfogy 5l akkor 20l-el majd egy hétig ki lehet húzni. Az nem kevés idõ. Elvileg eláll szépen az üzemanyag is néha összerázva maga a gép nem kér semmi energiát ha már megvan.
Amit linkeltél csodakályhát nézegettem, sõt, néztem már fáradtolajjal mûködõ kályhát is de mivel annál elõkerültek olyan problémák, hogy az olaj égése közben felszabaduló ismerelen gázoknak ki tudja milyen élettani hatása van így inkább kihagytam õket. Fáradtolajat pl. tudok szerezni ha akarok tehát ingyen lenne de az egészségünkkel nem szeretnék játszani.
Kémény hiányában szenvedünk, ha lenne is akkor is bajos lenne itthon használni mert a mi házunk a környéken a legalacsonyabb, félõ, hogy nem lenne elég huzat vagy a szomszédok nyírnának ki ha befüstölnénk hozzájuk.
Ellenben minden ötletet szívesen fogadok ha tudtok megfelelõ alternatívát ennek a petróleumkályhának a helyettesítésére!
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
Nálunk amikor építkezés volt, kint hideg, de bent meg száradnia kellett a dolgoknak, akkor pb palack és rajta nem tudom milyen égõ, de direkt fûtésre. Viszonylag kompakt és hót egyszerû, pb másra is jó lehet, ha jól tudom korlátlan eláll. Árakat nem tudok, de fasza vészmegoldásnak tûnik olyan lakásba ahol macerás lenne a fa tüzelésû rövid idõt áthidaló vészmegoldás.
| Thumbs Up |
Szieszta a neve amit javasolsz. Na az teljesen használhatatlan, sajnos tapasztalatból írom, kipróbáltuk, bukta. Túlzottan elhasználja a levegõt, nem lehet még kis ideig is csak óvatosan használni.
Hoppá majd elfelejtem. Nékem van gázpalackra rögzíthetõ hõsugárzóm ha jól emlékszem 2 Kw-os.
Lehet ez kültéri kivitel, ennek is hasonló kerámia betétje van mint a sziesztának. Bolhapiavon vettem Ausztriakutatóktól.
Tudatos vásárlóhoz illõen alkudtam, 1500 Ft ért hagytam magam reábeszélni a vásárlásra.
UI.: Most nézem a neten az árát, háát aki eladta nem is tudta mit ad el.
http://annostore.hu/Einhell_GS4600_gaz_hõsugarzo.html
Last edited by Pityubá; 10-04-2015 at 07:09 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
Én olyasmire gondoltam, mint amire pityubá alkudott. Szellõztetni azt kell mint az állat
meg ugye a széndioxidon kívül vizet is termel!
Nem kényelmes, nem energiahatékony, nem romlik meg, nem foglal sok helyet, nem fagy meg a család.
Szerintem a helyzetet csak úgy lehet javítani, ha improvizál az ember kéményt... feltéve, hogy nincs. A kémény új dimenziókat nyit![]()
Ötletes megoldás a szoba hûtésére (klímaváltozás rulez) 40 fokban megkönnyítendõ az életet SHTF utánra (jobb híján írtam ebbe a topicba)
Egy karton/hungarocel lapba ami lefedi az ablakot sûrûn félbe vágott PET palackok nyakrészét teszsük és a hõtágulás elvén 5-10 fokot fog hûteni a szobán.
Fûtés: Ha van erkélyed ott tudsz kis tüzet rakni akár pirotablettákkal és a felmelegített köveket beteszed az ágyadhoz amig egy pléddel elszeparálsz a lakés többi részétõl, arra jó hogy este nem fagysz meg.
De kényelmes és praktikus megoldást nemigen találtam még ki, B terv hogy a konvektorba bevágok pár pirotablettát meggyújtva és az úgyis kívülrõl szív el oxigént. Csak hát ez nem olcsó megoldás, 24-72 órás túlélési szituban jöhet jól (azért a legtöbb gebasz ami reálisan várható 2026-ig az a 72 órás kategóriába esik bele szóval jól jöhet az a pár mécses meg maradék tabletta)