Oldala 134 of 261 ElsõElsõ ... 3484124132133134135136144184234 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,331 to 1,340 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Nem akarok a járványhelyzeten gúnyolódni, és biztos unalmas az is, hogy mindig a H1N1 párhuzammal jövök. De ma is felmegyek az Indexre, és mi fogad?

Tünetmentesek voltak, súlyos szövõdményekkel kerültek kórházba a koronavírus-fertõzés után

Alcím: "Csak a Heim Pál kórházban 40 gyereket kezeltek az intenzív vagy a belgyógyászati osztályon." Az anyag az Rtl híradójából való, onnan vette át az Index.

Megint azt látom, hogy a történelem ismétli önmagát. Tisztán emlékszem, hogy 2009-ben ugyanez volt. A magyar lakosság nem fogadta kitörõ örömmel a H1N1 oltást, mert nem láttak különösebb veszélyt a H1N1-ben. (Mint azt az EU évekkel késõbb elismerte, nem is volt különösebb veszély, de az oltáson egyes cégek nagyon meggazdagodtak.) És akkor betettek a híradóba híreket arról, hogy kismamák haltak meg H1N1-ben, meg fiatalok. És úgy már többen mentek oltatni magukat.

Most ugyanez van. És ugyanúgy. Eddig nem volt szó kismamákról, most már a kismamás híreket tolják Izraelben. Eddig nem volt fontos az Indexnek, hogy naponta hány 50 év alatti halt meg, és melyik nap hány éves volt a legfiatalabb áldozat. Csak amióta látni, hogy a magyar lakosság óvatos az oltással kapcsolatban. Ha meg már az 50 év alatti áldozatokkal ijesztgetés sem elég, akkor jön a mostani hír a gyerekekrõl.

De már "visszább" is mentek, mert nemrég olvastam, hogy magzat kapta el a koronavírust az õt hordozó anyától.

A holnapi hír szerintem az lesz, hogy elõzõ életünkben is elkaphatjuk a koronavírust.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Nézd a másik oldalát is. Ha ezek az információk valósak, de pánik elkerülése végett nem teszik közzé, késõbb mégis kiderül, akkor az áldozatok hozzátartozói fejeket követlenek (jellemzõen politikus fejeket).

Nem kötelezõ beoltatni magunkat, sem a gyerekeinket. A libertariátus eszme szerint nem az államnak (médiának, celebeknek, influencereknek, stb.) kellene megmondania, hogy mit csináljon az állampolgár. Persze tisztában vagyok vele, hogy jelenleg nem ebbe az irányba halad a világ. Sokan azt akarják, hogy valaki mondja meg, hogy mi a faxot csináljunk, de ha rosszat mondott, akkor vállalja a felelõsséget. Más kérdés, hogy mit segít az áldozatokon, ha a döntéshozó politikus sittre vágják?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Nézd a másik oldalát is. Ha ezek az információk valósak, de pánik elkerülése végett nem teszik közzé, késõbb mégis kiderül, akkor az áldozatok hozzátartozói fejeket követlenek (jellemzõen politikus fejeket).
    Nem tudom. Szerintem a kormány így is intenzíven és egyértelmûen javasolja az oltást. A médiumok többsége szintén. Nem hiszem, hogy bárki is azzal támadhatná Orbánékat, hogy miért nem ajánlották jobban a vakcinát.

De én azt nem értem, hogy ha 10 hónapja már hivatalosan is világjárvány van, és Magyarország már a második hullám leszálló ágában jár, akkor eddig miért nem volt "felkapott" a sajtóban a kismama/fiatal/gyerek/magzat/elõzõ élet vonal? Eddig nem volt ilyen? Ugyanez a "bajom" a mutációkkal is. Eddig nem voltak, az oltások megkezdésével meg hetente jön egy új? Hogy minden héten le lehessen írni, hogy a vakcina az ellen talán nem hat, és továbbra is kellenek a lezárások, vagy akár szigorítani is kell a lezárásokon az aktuális mutáció miatt (lásd pl. Merkel)?

Az elején én nem voltam ennyire szkeptikus. És most sem a járvány tényével kapcsolatban vagyok az, mert aki a legfontosabb számomra, Õ elég durva tünetekkel ment át rajta, pedig fiatal. Úgyhogy nem viccelek ezzel. De amit most látok, az már egy nagyon átlátszó cirkusznak tûnik. Mintha direkt oda akarnának eljutni minden országban, mint ami most Hollandiában zajlik, zavargások, összecsapások. Ma is címlapra tette az Index, hogy a 2021-es évben minden így marad. Ma épp Jakab Ferenc beszélt errõl. De ezt már meghallgattuk az elõzõ hónapban a miniszterelnöktõl. Miért erõltetik, hogy ezt is újra meg újra címlapra kell tenni, hogy 2021-ben semmi sem fog változni? Ez már az emberek tudatos hergelése.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    2017-es felvétel, az elsõ 1 perc 15 másodperc a lényeg.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Bocsánat, látom, hogy van teljes verzió is:

ab2112602.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szeszák Gyula is írt újat. Néhol megszalad a fantáziája, de azért vannak érdekes gondolatai. Nagyon hosszú, egy-két gondolatát megpróbáltam összefoglalni, de még itt is hosszú lett. Akit nem érdekel, ugorgya át nyugodtan.

Vuhan légvonalban 7900 km Budapesttõl. A vírust az elején még a WHO sem vette komolyan, hiszen elvileg csak repülõgéppel hordható szét. Az pedig megakadályozható, vagy legalábbis jelentõsen lassítható, ha a személyzetet és az utasokat rendesen ellenõrzik. Valamiért viszont a vírus „nagy ugrással” terjedt szét, amire nem adtak hivatalos, illetve tudományos magyarázatot. Ezért jöttek aztán az 5G stb. összeesküvés-elméletek. A terjedésrõl azt írják:

„…2019 novemberében kezdõdött a járvány Kína kellõs közepén, Vuhanban (a mai feltételezések szerint egy húspiacon, valamilyen állatról [talán denevérrõl] emberre terjedve) és alig másfél hónapra rá, 2020 januárjának közepére a vírus már meg is jelent Európában (egyszerre több helyen is). Közben elárasztotta Iránt és Dél-Koreát, mely országokban a helyi adottságok miatt (Iránban a vallási szokások okán, Dél-Koreában pedig a hatalmas népsûrûség miatt) robbanásszerû sebességgel szaporodott el. Ez alatt Európában Olaszország és Spanyolország egyetlen hónap alatt (február közepére) lett fertõzés sújtotta terület: Olaszországban február 21-én hunyt el az elsõ áldozat és március 9-én került karantén alá az egész ország. Következett Németország és Franciaország (kiemelkedõ fertõzésszámokkal), majd szinte minden európai ország.”

Itt van egy térkép is, ami térben és idõben ábrázolja a vírus robbanásszerû, sugárirányú terjedését.

De erre nincs magyarázat. Ha a covid képes légvonalban sugárirányúan terjedni – ahogy látjuk, képes –, akkor kell, hogy legyen vivõanyaga, nem? A gyógyszer-technológia tankönyv szerint: „Vivõanyagnak nevezzük a folyékony halmazállapotú gyógyszerkészítmények hatóanyagának/hatóanyagainak egy vagy több segédanyagból álló hordozó rendszerét.” A vírus nem folyékony halmazállapotú, de akkor mi a hordozórendszere? Hogyan tudott ennyire robbanásszerûen, radiálisan elterjedni? Tüsszögéssel, köhögéssel ez lehetetlen, nem? Nem az a kérdés, hogy ha leköhög egy fertõzött, akkor elkapom. Hanem az, hogy hogyan tarolta le mondjuk Brazíliát. Odarepült valaki Vuhanból és elkezdett köhögni?

Tavaly októberben az amerikai járványügyi hivatal (CDC) elismerte, hogy a vírus a cseppfertõzés mellett levegõben is terjed. Mármint aeroszol úton: „A világ aeroszol-szakértõi viszont már hónapok óta arra figyelmeztetnek, hogy a fertõzöttek szimpla ki-belégzéssel ennél apróbb, száz mikrométeresnél kisebb cseppeket is permeteznek, melyek nemhogy nem hullnak azonnal a földre, hanem akár órákon át is képesek a levegõben lebegni, és két méternél jóval nagyobb távolságot is megtehetnek. (…) Azok a fertõzöttek, akiknek nincsenek tüneteik, a vírussal teli aeroszolokat ezerszámra, az ennél nagyobb cseppeket jóval kisebb mennyiségben szórják szét beszéd és légzés közben. Vagyis sokkal valószínûbb, hogy valaki aeroszolt lélegezzen be, minthogy cseppek spricceljék le, így inkább a levegõben terjedésre kéne koncentrálnunk”

De ha ez így van, akkor majdnem tökmindegy a maszk, a 2 méter meg a kézmosás. És akkor ez magyarázat lehet arra is, hogy sokan azt mondják, hogy betartották az óvintézkedéseket, és nem tudják elképzelni, hogy hogyan fertõzõdtek meg. Például Sas Józsefrõl is azt nyilatkozta a felesége, hogy teljesen érthetetlen, hogy hogyan kaphatta el.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy helyett két maszk lesz az új trend?

"Ahogy felgyorsult az új koronavírus-variánsok terjedése, egyre több szakember javasolja hatékonyabb maszkok viselését. Az FFP2 maszk alternatívája lehet, ha a textilmaszk alá egy sebészi maszkot is felveszünk."

Támogatom az ötletet, és tovább is fejleszteném: két maszk (illetve a harmadik hullámnál már három, a negyedik hullámnál négy, és így tovább) és azon egy gázálarc vagy egy bukósisak. Szintúgy rendszerbe foglalnám, hogy ahányadik hullámnál tartunk, annyi pár kesztyût viseljen a polgár.

Továbbá a két méter távolság duplázását is javaslom hullámonként. Itt viszont felvetõdik egy teoretikus probléma. Mégpedig: ha hullámonként duplázzuk az egymás közötti távolságot, akkor - amennyiben igazuk van a lapos Föld híveinek - egy idõ után nem tudunk tovább hátrálni, mert leesnénk. Ha pedig a Föld gömbölyû, akkor ha mindketten hátrálunk, egy idõ után elkezdünk közeledni, és a végén újra ott találjuk magunkat egymás mellett.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Nem lenne egyszerûbb ha betiltanák a lélegzést? Ha levegõ se ki, se be, akkor nem terjedne a vírus. Mind meghalnánk, de nem Covidban, tehát megérné betiltani!

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    Én gondolkodtam egy nagy kapacitású házilagos légzõkészüléken, de több helyen megbukott a gondolatmenet.
    Az egyik, hogy borzalmasan nagy felületet kell fertõtleníteni használat után, a másik hogy vagy megrémülnének egyesek, míg mások körberöhögnének.
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?