Oldala 23 of 27 ElsõElsõ ... 132122232425 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 221 to 230 of 268

Topic: COVID-19 napló

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 540
    Given: 991

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló aksurv Hozzászólás megtekintése
    Annyira nem az. Most megy TV mi van Indiában . Durva. És ez jön ide is.
    Ezt április 29-én, tehát két és fél hónapja írtad. Azóta sem "jött" semmi "durva"...

Nem kötözködésbõl, csak a tisztánlátás végett mondom: az indiai mutáns igazoltan jelen van Magyarországon május vége óta, tehát másfél hónapja. A covid maximális lappangási ideje 2 hét, tipikusan csak pár nap. De a 2 hétnek is már több mint a háromszorosa telt el az indiai mutáns hazai kimutatása óta. Szóval több mint 6 hete itt van, közben senkin nincs maszk, a strandok tömve, és mindenki utazik jobbra-balra.

Ennyire "durva" az indiai mutáns, és ennyire "jött ide". Ha egy variáns x százalékkal "fertõzõbb", az ténylegesen meg sem látszódik egy világjárványban. Amikor nincs D-vitamin (õsztõl tavaszig szinte minden magyar embernél hiány van, ezt amúgy orvos írta), akkor van covid. Amikor van D-vitamin, akkor nincs covid. Világszerte láthatóan ennyi a képlet, bármelyik hullám és bármelyik mutáció esetén.
    Last edited by P. Dude; 07-10-2021 at 09:09 AM.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,171
    Given: 1,171

0 Not allowed!
    Delta variánsról írnak mindenfelé. Megkapta már azt valaki?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Delta variánsról írnak mindenfelé. Megkapta már azt valaki?
    Az a 2 ember talán, akikrõl május 28-án bejelentették. Minden eddiginél fertõzõbb.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mondja egy kollégám, hogy a háziorvosa már jelezte neki, hogy valószínûleg kelleni fog harmadik oltás a Pfizerrel. Õ meg jelezte a háziorvosának, hogy neki ugyan nem fog kelleni. Mielõtt megint azzal jönne valaki, hogy "keresem a kételkedõ emberek társaságát", nem, ez is egy random beszélgetés volt. Sokan kezdenek rájönni, hogy nem lesz megállás. Most az aktuális sláger a harmadik oltás, meg az "antitest nélküliség", ami miatt "meg kell ismételni az elsõ két oltást". Az iskolakezdéssel majd elõveszik a gyerektémát, mert a "tomboló delta" ugye õket fertõzi. Stb., stb.

Ez a kollégám is leszarta volna az egészet, pedig régen agydaganattal is mûtötték, és nem is kimondottan fiatal. Ugyanúgy dolgozott a járvány alatt, ráadásul olyan munkában, ahol sok helyre megy, sok emberrel találkozik. Nem lett semmi baja. Fõleg azért oltakozott, mert a propaganda õt is behülyítette, hogy igazolvány nélkül nem mehet majd sehova, nem nyaralhatnak stb. Most látja, hogy mindenhova mehet igazolvány nélkül, rájött, hogy megszopatták, és esze ágában nincs harmadik oltásra menni, megmondta a dokinak is.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 267
    Given: 318

0 Not allowed!
    Covid után… egy távoli de létezõ ember, elhatárolódva az oltástól elkapta a covid fertõzést. 6 hétig volt nagyon beteg, de az oxigénszaturációja rendben volt, ezért a kórházba nem fogadták be. Nagy nehezen felépült, majd önköltségen teljes kivizsgálást csináltatott magán, volt ott minden ami tényleg kell. Rettentõen megviselte a betegség, de szerencsére az alapos kivizsgálás nem talált semmi maradvány szövõdményt. Teltek múltak a hetek, majd egyszer csak elkezdett kihullani a haja. Igen, mint a kemósoknak, teljesen. Egy hét alatt elveszítette a teljes haját. Nyilván újabb kivizsgálások következtek, de a szervezetében elvileg minden ok. Csak poszt-kovid maradt diagnózisnak. Persze lehet benne hinni és kételkedni, de jobb nem elkapni.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Covid után… egy távoli de létezõ ember, elhatárolódva az oltástól elkapta a covid fertõzést. 6 hétig volt nagyon beteg, de az oxigénszaturációja rendben volt, ezért a kórházba nem fogadták be. Nagy nehezen felépült, majd önköltségen teljes kivizsgálást csináltatott magán, volt ott minden ami tényleg kell. Rettentõen megviselte a betegség, de szerencsére az alapos kivizsgálás nem talált semmi maradvány szövõdményt. Teltek múltak a hetek, majd egyszer csak elkezdett kihullani a haja. Igen, mint a kemósoknak, teljesen. Egy hét alatt elveszítette a teljes haját. Nyilván újabb kivizsgálások következtek, de a szervezetében elvileg minden ok. Csak poszt-kovid maradt diagnózisnak. Persze lehet benne hinni és kételkedni, de jobb nem elkapni.
    Elszigetelt esetek persze elõfordulhatnak.

Apám haverjával anno rohanni kellett a kórházba egy influenza elleni oltás után. Súlyos állapotba került az oltástól, és jó sokáig kórházban is maradt. Lassan felépült, de azóta is megmagyarázhatatlan tünetei vannak, teljesen brutálisan leizzad, stb. Orvostól orvosig mászkált, de a mai napig nem tudták neki megmondani, hogy mégis mi történt vele, mit váltott ki a szervezetében az az oltás. A legtöbb ember meg simán átvészel egy influenza elleni vakcinát.

Hasonló a helyzet a coviddal: én is ismerek 40 alatti személyt, aki durva tünetekkel esett át rajta, és tényleg kemény volt a helyzet. Szerencsére megúszta a kórházaty de valószínûleg bevitték volna, ha akkor felhívta volna az.orvost. Talán pont azzal tett jót, hogy akkor nem telefonált.

Az emberek 90 %-a pedig tünetek nélkül vészeli át itt Magyarországon is a covidot. Akiknek van tünete, azok nagy részének is csak enyhe tünetei vannak. A fertõzésen átesettek 90 %-ánál nincs visszamaradó tünet. Akinél van, azoknak a fele pár hónapig fáradtságot érez, ami minden komolyabb fertõzés után szokott lenni.

A probléma az, hogy a coviddal kapcsolatban már tényleg nem érdekelnek senkit a számok, a valós helyzet, és ez viszont egy tudatos agymosó gépezet eredménye.

De maximálisan igazad van: jobb nem elkapni. Ezért javaslom többek között a D-vitamint: mára egyértelmû a közvetlen összefüggés a D-vitamin bevitel és a covid elleni védettség között.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Covid után… egy távoli de létezõ ember, elhatárolódva az oltástól elkapta a covid fertõzést.
    Meg tényleg nem kötözködésbõl, csak izé... ezek a mondatok, amik így kezdõdnek, hogy "az oltástól elhatárolódva elkapta a covidot", ezek kicsit mindig becsapósak. Például ha a D-vitamin egyértelmûen véd, akkor azt is tudni kellene, hogy az oltáshoz való hozzáállás mellett nem volt-e például D-vitamin hiánya az illetõnek. Mivel õsztõl tavaszig szinte a teljes lakosságnak az van, ez messze nem elhanyagolható kérdés.

Az oltást pedig mérlegelni kell egyénileg, de tényleg átgondolva, mert Németországban a 60 alatti korosztályban már többen betegek az oltástól, mint a covidtól, úgy tudom.

Mondjuk én nem tartom feltétlenül veszélyesnek az oltást. Bár ahogy látjuk, mérlegelni tényleg fontos lenne ész nélküli tömeges böketés helyett. Inkább a propaganda mögötti célzat a veszélyes, ami mindig kapcsol egy fokozatot a fospropelleren, amint valamiben engednek neki.
    Last edited by P. Dude; 07-12-2021 at 05:30 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy rokonom kérdezte ma, hogy oltakoztam-e. Nem én hoztam fel a témát.

Annyit mondtam, hogy nem, mert velem egyidõs férfi havonta 1 fõ halt meg, és annyi szerintem bármiben meghal. Akár influenzában is, én meg az ellen sem szoktam oltatni magam.

Õ erre említett fiatalabb embereket az ismerõsei közül, akik meghaltak vagy durva tüneteik voltak.

Akkor mondtam neki, hogy azt is megnéztem, hogy hány velem egyidõs férfi él Magyarországon, és ahhoz viszonyítottam. És a 18 fõ 16 hónap alatt az nagyon-nagyon kevés százalékuk. Mondtam, hogy a KSH szerinti többlethalálozással is felszoroztam, és ugyanúgy 18-19 fõrõl van szó.

Amúgy nem vitatkoztunk, és tényleg mindketten elfogadtuk a másik érvelését. Csak az érvelések nem találkoznak...

Szörnyû, hogy fiatalok is haltak meg, tényleg komolyan veszem, amit a rokonom mondott, és ezért is próbálok odafigyelni magamra. De havi 1 velem egyidõs férfi egy 16 hónapos idõszak alatt tényleg szinte bármiben meghalhat. Az egyes esetek természetesen ijesztõek és szomorúak. Viszont a számok, a tények alapján nem oszt, nem szoroz, hogy oltatom-e magam. Ugyanúgy, mint az influenzánál mondjuk.

Ha azt nézném, hogy miben halt meg minimum 1, velem egyidõs férfi havonta, akkor nem ülnék biciklire, nem dolgoznék a munkahelyi baleset veszélye miatt, stb., stb.

40 alatt kevesebben haltak meg Magyarországon covidtól 2020-ban és 2021 elsõ felében összesen, mint csak 2020-ban közlekedési balesetben (a lezárások miatt csökkent forgalom mellett is).
    Last edited by P. Dude; 07-12-2021 at 06:13 PM.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 267
    Given: 318

0 Not allowed!
    Nekem több közvetlen ismerõsöm is elkapta, nekem is volt tesztem amit közvetlen kontaktolás miatt csináltam. Egy biztos, többen vannak azon ismerõseim, akik elkapták és “agyoncsapta” õket, mint azok, akiken csak átszaladt minimális tünetekkel.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem több közvetlen ismerõsöm is elkapta, nekem is volt tesztem amit közvetlen kontaktolás miatt csináltam. Egy biztos, többen vannak azon ismerõseim, akik elkapták és “agyoncsapta” õket, mint azok, akiken csak átszaladt minimális tünetekkel.
    Ez megint becsapós, hogy több ismerõsödnek volt durva tünete, mint ahánynak enyhe. Mivel a becslések szerint a túlnyomó többségnek, kb. a fertõzöttek 90 %-ának semmilyen tünete nincsen, az objektív viszonyításhoz azt kellene tudnod, hogy hány ismerõsöd esett át rajta tünet nélkül. Amit nem tudsz, mert õk sem tudják, mert nem volt tünetük.

Célszerû az egész képet nézni. 9 millió 300 ezren élünk az országban, a hivatalos számok pedig kezdettõl a mai napig közzétettek a kormányoldalon. A KSH pontos számításai alapján most már korrigálhatóak a többlethalálozással. És akkor az mutat egy teljes, a valósághoz közeli képet arról, hogy melyik korosztályban hogyan alakult 17 hónap alatt a járvány.

Nem mondható el az életben bármilyen jelenségrõl, hogy célszerû a teljes kép nézésére törekedni, és nem "leragadni" ott, hogy hányan haltak meg az utcában, vagy hányat boncolt aznap a patológus haver? Más jelenségek esetén az emberek a teljes kép nézésére, objektivitásra, a számok és a tények vizsgálatára törekednek. A covidnál ez miért van másként? Egy járvány kapcsán nem fontos az objektivitás?

100 évvel ezelõtt évente 80 ezer fertõzött elhunyt jutott 10 millió fõre. Ma kevesebb, mint 5 ezer. Világjárványok esetén maximum 10-15 ezer. Magyarországon most 30 ezer az elhunytak hivatalos száma 17 hónap alatt (a kolerának 10-szer ennyi, 300 ezer magyar halottja volt). Tehát ez már majdnem másfél év adata. (Tavaly március legelején azonosítottak elõször fertõzötteket az országban, tehát nyugodtan hozzávehetjük a februárt, hogy akkor már Magyarországon volt a vírus.)

Ennek a 30 ezernek a 10-20 %-áról mondható egyértelmûen, hogy a covidtól halt meg, és 50-60 % esetében közrejátszott a covid. A többi az autóbaleset stb., amit a napi statisztika módszere szerint behúztak covidnak, ha valaha kimutatták nála. Illetve talán akkor is, ha sosem mutatták ki, de járt influenzaszerû tünetekkel orvosnál - mintha ezt is mondta volna Müller Cecília. Még ha 80 százalékkal számolok is, a 30 ezerbõl maximum 24 ezer hozható egyáltalán bármilyen összefüggésbe a coviddal. És akkor nagyjából ott is vagyunk a fenti adatnál, hogy manapság egy pandémia esetén egy év alatt maximum 10-15 ezer elhunyt jut 10 millió fõre.

Az említett rokonomnál egyébként kimutatta egy vizsgálat (biorezonancia, nem tudom mennyire megbízható), hogy õ és az egyik gyereke találkoztak a vírussal. Ezek szerint mindketten tünet nélkül estek át rajta, mert egyikük sem vette észre, még egy kis fáradtságot sem éreztek. Azt se felejtsd el, hogy az influenzát is elkapják közvetlen ismerõseid minden évben, de azt mégsem írjuk be a fórumra. Pedig idõs embereknél, vagy szétesett immunrendszerrel egy kórházban az influenza sem veszélytelen. Hangsúlyozva, hogy a covid-eseteknek minimum a fele kórházakban, idõsotthonokban van, a súlyos eseteknek pedig a túlnyomó tôbbsége.