Oldala 3 of 3 ElsõElsõ 123
Eredmény 21 to 29 of 29

Topic: Mesterséges Intelligencia

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 29
    Given: 17

1 Not allowed!
    A falvas jó lett a Bing-el

a város még nem... de, kezd alakulni

És a kettőt meg még össze kéne valahogy műteni.

Egyébként nem akartam ilyen komoly accot, azért kerestem volna mást
    de legalább tud Magyarul
    Last edited by BragBOL; 10-24-2024 at 07:14 PM.
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up
    Received: 823
    Given: 874

0 Not allowed!
    Charlie AI. Minden videó teljesen mesterséges intelligenciával készült. Én már rá is függtem. Ez annyira ijesztő és annyira nyomott a humor benne hogy megnéztem az összeset és végigröhögtem.

https://www.youtube.com/@happyhappyshowtime/videos

Charlie reagál rá:

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 32

0 Not allowed!
    Ezzel a mesterséges ésszel úgy vagyok, hogy nem hiányzik. Biztos jó, én nem mondom...
    Mátrix, ott is mi lett a vége...??? Transzcendens vagy mi volt a film?? Én, a robot? Lehet nem jó példák, de a lényeg szerintem ugyan az. Megszívjuk és pont!
    Meg ez sok kurva robot....tök ijesztő!! Személy szerint nem támogatom, emberbe se nagyon bízok, nem ám egy gépbe és pár forrasztott áramkörbe...!!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    A filmesek rettegnek attól hogy bukják a munkájukat az AI miatt. Az AI megír bármilyen történetet, forgatókönyvet, készít zöld háttérhez környezetet, lassan megcsinálja az animációt meg a többit is. A filmesek tartanak ettől, gondolom ezért van az hogy a legtöbb filmben negatív az AI karakter. De mi a helyzet a Szárnyas fejvadászban? Ott pozitív volt. Vagy a 2001-es Spielberg film: https://www.imdb.com/title/tt0212720/

Az kínosabb hogy sok ember lassan már minden emberségét elveszíti és már az AI is emberibben viselkedik mint ők. Facebookon olyan aljasság megy hogy hihetetlen. Nem csak az a gond hogy rengeteg ember rettenetesen buta, nem képesek felfogni semmit, hanem az hogy viselkedni is képtelen amit szorgalommal és ajassággal kombinál.

Van hogy sokszor inkább az AI-tól kérdezgetek tudományos dolgokat, elméleteket, űrutazás, technológia, stb, minthogy a FB-on írjak valamit, mert ott úgyis csak a képembe röhögnek, nem fogják fel a magyar mondatokat sem, logika se megy nekik és mocskolódnak, gyűlölködve köpködnek a képembe, lebziznak, lezsdóznak, anyáznak meg hasonlók. Időpocsékolás velük foglalkozni, míg a előbbivel legalább tágítom a tudományos érdeklődési köröm.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Próbálgatom a chat GPT-t. Hát, ez okosabb a másik kettőnél is. Meg barátságos, emojikat is használ ami nekem külön bejön. Képkészítésben nagyon profi és nagy méretű képeket csinál. (Képkészítéshez regisztráció kell, de míg régen kért telefonszámot is, most már nem kér csak egy emailcímet, vagy ha azt sem akkor Google fiókkal is be lehet jelentkezni meg pár más formában is.)

A többi elrontja, nem jó a felirat Pip Boy-t mindkét karra tesz, stb. Ez meg elsőre ilyes szépet készített. Nincs benne hiba. Mondtam hogy szép ázsiai nő legyen fallout pincelakó ruhában, Las Vegas városi táblával és sivataggal a háttérben. És elsőre tökélets.

Politikáról is hajlandó beszélni a Geminivel ellentétben.

Mészárosra rákérdeztem hogy tudja-e ki, egy dologban tévedett, azt mondta hogy földművesként kezdte a pályáját. Mondtam neki hogy vízvezetékszerelő volt, bocsánatot kért és elismerte a tévedését. Bár ha nem tudnám akkor azt hinném hogy szarkazmus volt először és simán csak leparasztozta.

Jó a humora is, szórakoztató vele beszélni. Igaz, a Gemini is viccesen beszélt arról hogy mit lát a képen. ChatGPT így írta le a képet:

Leteszteltem azt is hogy mennyire okos. Bedobtam egy képet, hogy találja ki hogy mi van rajta. Nem tipikus amerikai kaja, gondoltam hogy elrontja és valami süteménynek fogja hinni. És nem...

Nem csak hogy tökéletesen kitalálta, de még azt is tudta hogy régen ették ezt és hogy sokan nosztalgiával gondolnak rá vissza.

Írattam vele egy novellát is:

A Sivatag Hangja

A Mojave-sivatag forró homokján csak a szél fütyülte el a rég elfeledett dalokat. A nap kegyetlenül égetett, a sivatag élettelennek tűnt, de aki ismerte a vidéket, tudta: a látszat csal. A homok alatt titkok rejtőztek. Ez a világ a bátraké volt, azoké, akik képesek voltak túlélni, és a legendáké, akik valami maradandót hagytak maguk után.

Ruby, a vándorló kereskedő szekrényéhez simuló Vault 21-es jumpsuitját hordta. Gyerekkorában soha nem hitte volna, hogy egy napon Las Vegas ragyogó fényeinek árnyékában fog banditákkal alkudozni. A város táblája előtt állt most, amit rég elnyeltek az idő karmolásai, a neonfények helyén már csak rozsdás vas izzott a napon. A „Welcome to Fabulous New Vegas” felirat kopott volt, de az ígéret, amit hordozott, még mindig a levegőben lógott: gazdagság, hatalom, és talán egy jobb élet.

Ruby vállán régi karabély lógott, és egy hatalmas zsák, tele fosztogatott holmikkal, amit a Stripben akart eladni. Útközben hallott pletykákat: a Fekete-hegység oldalában valaki vagy valami a sivatag fölött uralkodik. „Nem több egy újabb szajkózott rémhírnél” — legyintett a nő. De ott belül, valami nyugtalanná tette.

Mire a Strip közelébe ért, egy furcsa hang ütötte meg a fülét. Rádióhullám volt, halk, akadozó adás: „… a Mojave új hangja … várunk … ősi remények ….”

Ruby hirtelen megállt. Az ég felé emelte a tekintetét, miközben a feje fölött a Lucky 38 torony uralta a látóhatárt. Mr. House vagy a Légiósok keze lehetett a dolog mögött? Esetleg az NCR? Bárki is küldte az adást, a „Mojave új hangja” veszélyesebbnek tűnt bármelyik fosztogatónál.

Az ösztöneire hallgatott. A város helyett a sivatag peremét választotta. Két nap gyaloglás után a fekete hegyekhez ért, ahol a rádió hangja egyre erősödött, míg végül egy régi elhagyatott bunkerhez vezette. Az ajtón vésett számok álltak: „Vault 54”.

Ruby elmosolyodott. A múlt sosem nyugszik. A bunker rejtélyének ajtaja nyikorgott, ahogy lassan kitárult. A sötétből egy mechanikus, eltorzult hang szólt hozzá:
    "Üdvözöljük, örökös. A túlélés csak a kezdet volt."

Ruby megmarkolta a karabélyát, és belépett. Tudta, hogy a Mojave legendái újraíródnak – és talán ő maga is a részük lesz.

A ChatGPT is tud felolvasni. Tehát ezt a novellát is fel tudja olvasni. A magyar hangja is érthető, jól artikulál vele, sőt, hangsúlyozni is tud, mondod hogy pl. izgatottan beszéljen akkor megpróbálja és többé-kevésbé sikerül is neki.

Azt hiszem a következő napokban tovább tesztelem majd hogy mit tud. Eddig ez így kb. hibátlan...

Amúgy amire még jók ezek az AI chat-ek, hogy ha pl. filmet keresel. Leírod hogy nagyjából mi van benne, akár egy karakter, vagy hogy miről szól, egy jelenet, és kitalálja neked hogy melyiket keresed. Meg pl. a Geminivel írattam egy listát poszt-apokaliptikus filmekről amik Falloutra hajaznak.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Tesztelgetem azóta is. Néhány képnél szólt hogy nem akarja elkészíteni, hol Copyright-ra hivatkozva, hol arra hogy erkölcsileg nem lenne jó "pl. egy pártról szerettem gúnymémet", elkészítette, mondtam neki hogy politikus arcát is tegye rá, de mondta hogy az úgy nem lenne jó. Aztán mondtam rá hogy akkor felejtse el a politikust, de utána már úgy sem akarta elkészíteni, holott előtte 3 képet is csinált a témában. Megmakacsolta magát és erkölcsre hivatkozva nem készített többet.

Mennyiségileg is van kép-korlát. Nem tudom hányat készítettem, nem olyan brutálisan nagy minőséget, de egyszer csak kiírta hogy ez sok lesz és majd 24 óra múlva készíthetek többet, addig viszont marad a beszélgetés képkészítés nélkül.

Közben arra is rájöttem hogy kinek a hangján olvas fel magyarul. (Vagy legalábbis kinek a hangjára hasonlít.) Szabó Simon színész hangja van hozzá nagyon közel. Az a mély, öblös, viszont benne van egy csipetnyi munkóság és aggresszió is. (Mint Szabó eljátszott karaktereiben rendszerint.)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up

2 Not allowed!
    Megint leesett az állam.

Mondtam a ChatGPT-nek hogy játsszunk egyet, ő lesz az orvos és mondok neki körülményeket és tüneteket ő meg kitalálja hogy mi az egészségügyi probléma.

Elsőre bemondtam neki azt amit az én orvosom kezelt félre, majd 10 nap kórház kellett hozzá hogy rájöjjenek hogy mi van és meggyógyítsanak. De ez egy 2 éves periódus volt.

Aztán másodjára egy ismerős baját mondtam neki, leírtam hogy hány éves + a nemét, hogy félévente rosszullét, néhányszor történt, gyors szívverés, kórházban egy infúziótól rendbejött. Az orvosok őt is teljesen félrekezelték és össze-vissza beszéltek. Később jött rá az illető egyedül hogy mi volt a gond. Az orvosok végig félrebeszéltek.

Na és a ChatGPT?

Mindkettőt elsőre kitalálta. Nem kellett vizsgálat, nem kellett sok dumálás, az elsőnél és a másodiknál is azonnal bemondta hogy mi volt a gond és mi a gyógyír. És eltalálta mindkettőt.

Ha annak idején létezik AI, nem kellett volna 2 éven át szenvednem. Eleve mit lehet arra mondani hogy az AI egyből rávágja hogy mi a helyzet, az orvosok meg francot se tudtak mondani?

Egyrészt lehet örülni hogy a mesterséges intelligencia úgy tűnik hogy ebben is nagy segítség lehet. Másrészt viszont nem örülök hogy látom hogy az AI jobban keni-vágja a témát mint az orvosok. Mert hát nekik kéne jobban tudniuk ezeket.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 410
    Given: 728

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Megint leesett az állam.
    Na ez a kemény, meg a kád széle...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    52
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Itt a DeepSeek és robbantott. Kínai AI, elvileg sokkal jobban tud mindent, programoz is, sokkal gyorsabb mint a többi, kevesebb energiát is fogyaszt, stb. Megjelent és az amerikai tech óriások megreccsentek bele. Az NVidia azonnal 14%-ot zuhant. (Ők voltak most a nagy AI befektetők, de így a konkurencinia csúnyán lábon lőtte őket.)

https://www.cnn.com/2025/01/27/tech/...ina/index.html