0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Amugy tudtátok hogy a langyos viz elöbb megfagy mint a hideg?? Még régen láttam a discoveryn!
| Thumbs Up |
| Received: 31 Given: 71 |
Ilyen tényleg létezik. Én sem hallottam róla:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mpemba-paradoxon
| Thumbs Up |
NA SZÓVAL!!! Spórolás! Teljesen egyet értek Don't Panic-kel a cikkel kapcsolatban, viszont még van pár ötletem, amin lehetne spórolni. Én pl csak arra költök, amire muszály! Minek vegyek 15$-os táskát az EDC-nek, amikor ezt egy leselejtezett iskolatáskából is meg tudom csinálni? Mnek vegyek taktikai mellényt, amikor egy sz*r mellényre is tudok zsebeket varrni? Minek vegyek 11.000 Ft-os svájci bicskát, amikor van otthon csavarhúzó, konzervnyitó, olló meg kés is? Én ilyeneken fogom meg a pénzt. Ez a 3 dolog kb 17.000 Ft, amibõl inkább rengeteg konzervet és lõszert veszek. De hát mindenki maga dönti el, ez csak az én véleményem...![]()
Azt nem értik az emberek, hogy miért készülök fel. Én meg azt nem értem, hogy õk miért nem készülnek fel?
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Ezzel csak részben értek egyet, mert:
-olcsó húsnak híg a leve, és ez sajnos itt is igaz
-persze ésszerû kereteken belül lehet spórolni meg nem kell mindent megvenni, de mondjuk egy fogó+egy egyenes csavarhúzó+egy csillagcsavarhúz +egy kispengés kés+egy fafûrész, még ha kicsi is de kipróbált és mûködik hiába olcsóbb külön, az bizony súlyban és helyben sokkal többet fog foglalni mint egy multiszerszám.
-sz*r mellényre is lehet zsebet varrni, de nem lesz olyan, hacsak nem szabó az illetõ, és a terhelést sem fogja úgy bírni
-olcsóbb a noname energiatakarékos égõ 800ft-ért, mint a ledsor x-ezerért, de többet fogyaszt, és hamarabb tönkremegy.
Szóval véleményem szerint az optimális megoldás az arany-középút: amit az ember nem tud elõállítani otthon, vagy csak nagyon nagy nyûg+macera által, és akkor is kérdéses a minõség, akkor inkább meg kell venni. Olcsóbb egyszer jót venni, mint sokszor rosszat, és szívni vészhelyzetben 10.000 lõszerrel, de olyan ruhában, amiben télen megfagyunk, mert a gyapjú drága, a kínai kici ócó meg cak ötszá'...
Van amire muszáj áldozni (pl víztisztító) és van amin lehet spórolni (pl citromsav, csapdák, gyümölcsfa a kertben, nyúlak a ketrecben, stb.). Szerintem.
| Thumbs Up |
Azt nem értik az emberek, hogy miért készülök fel. Én meg azt nem értem, hogy õk miért nem készülnek fel?
| Thumbs Up |
EDC-nek tökéletes a motoros EÜ táska is.
Nekem bevált.
| Thumbs Up |
| Received: 31 Given: 71 |
Sajnos valóban az a trend hogy a márkás cuccok is egyre gagyibbak.
Nehéz dolga van az embernek ha minõséget akar venni.
Kerti szerszámot is pl. érdemesebb a gazda boltban noname de minõségit venni, mint barkácsáruházi drága márkás de silány minõségût.
| Thumbs Up |
Jómagam is inkább a minimalizmus híve vagyok e téren, az hogy "de hát csak egyszer kell megvenni, egyszeri beruházás" csak egy marketingszöveg, mert az én szememben minden fogyó eszköz. Semmi sem elpusztíthatatlan, elhagyhatod, ellophatják, tönkremehet, megéghet, elszakadhat, szennyezõdhet, stb. De a business is business, szóval vedd meg ezt, meg azt, meg amazt, majd 2-3 év múlva újra. Tény hogy a tervezett elavulás összeesküvés már a túlélõ/katonai holmik piacát is elérte, a home-made-nek meg már leáldozott...
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Sznobizmus nálam egyenlõ az olcsó hússal (meg egy jó nagy adag butasággal), egyébként egyetértek.
hwahun: Ezt arra értettem, hogy nem rohanok egybõl be egy üzletbe, hogy megvegyek valamit, hanem szétnézek, tájékozódok a témában, és azt veszem meg, ami nekem ÁR/ÉRTÉK arányban legjobban megfelel.
Abszolút egyetértek. Pont ezért jók az ilyen fórumok. (Bocsi, de nem volt egyértelmû az elsõ írásod.)