0
| Thumbs Up |
| Received: 31 Given: 71 |
Ez tetszik, kár hogy 60e körül van az ára és csak CEPT.
Last edited by raktaros; 01-22-2014 at 08:20 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Tegnap a találkozón kb. fél mondat erejéig szóba került a rádió programozó kábele. Az index fóruma alapján készítettem egyet 2 tranzisztor és három ellenállás segítségével. Ehhez jött még egy rs232 és két sztereó jack dugó, egy 2,5 és egy 3,5 mm-es. Összesen 670 Ft értékben. Ez talán versenyképes ár a rendelt kábelekkel szemben is. Hátrány a soros port, viszont nincs driver probléma vele.
| Thumbs Up |
Én régen 600Ft-ért vettem egy telefon adatkábelt, dugót levágtam, a rádióhoz valót feltettem és kész volt.
De azóta vettem egy rendeset. Talán 1200Ft volt...
Nekem ezekkel mindig gond van. Hiába próbáltam több soros kábelt USB-rõl USB-RS232 átalakítóval, sosem volt jó.Hátrány a soros port, viszont nincs driver probléma vele.
Régi pc soros portjáról meg simán mûködött.
| Thumbs Up |
A driver is csak addig gond amíg telepíted. Utánna nekem, némi tanulással, már sohasem volt gond.
| Thumbs Up |
A driver a hamisított(!!!) chippel készült kínai kábelek esetén gond. Azok nem üzemelnek Win7-8 alatt (legalábbis fóruminformáció szerint).
Ezt akartam elkerülni a soros csatlakozással. Fõleg, mert az USB-s kábel elektronikájában is egy USB-serial bridge van, ezt kispóroltam belõle.
| Thumbs Up |
Nekem a px888-al van gondom, de ahogy olvasom másnál is.
Van mikor elsõre olvassa/írja, van hogy elõször a px777-et kell beolvastatnom vele, utána mûködik a 888 is.
Ugyanaz a kábel, a program sajnos más. Lehet azzal van a gond.
Esetleg van valakinek jól mûködõ programja?
(Bár úgyis le kellene cserélnem egy 777re, mert a többi is az és könnyebben programozom egyformára õket)
| Thumbs Up |
Innen tölsd le a chirp daily 20131211 installer.exe fájlt. Ez egy általános rádió programozó, nagyon sok rádióval mûxik:
http://trac.chirp.danplanet.com/chir...aily-20131211/
| Thumbs Up |
Köszi. Régebben próbáltam, de valami miatt nem nem nõtt a szívemhez, megpróbálom majd újra hátha az újabb már jobb![]()