0
| Thumbs Up |
| Received: 31 Given: 71 |
Yagihoz van valami illesztõ rajzod?
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nincs. Egy Carant ACY-12-m van. Ez 50 Ohm-os, így közvetlenül beletolom a rádióba H155-ös koaxxal.
| Thumbs Up |
Az volt nekem is régebben én is csak simán rákötöttem.
Aztán mostanában láttam yagi képeket illesztõhurokkal elgondolkodtam hogy régen lehet rosszul kötöttem rá.
Amire vettem nem is vált be, így eladtam. Most megint jó lenne egy és anyámnál van egy hosszabb yagi arra gondoltam ki kellene próbálnom.
| Thumbs Up |
Akit érdekel
Van egy program(vészhelyzetben nem jó mert internet alapú), amivel átjátszókat lehet összekapcsolni+számítógépen is lehet használni/beszélni.
http://www.freeradionetwork.eu/downloads.htm
Pc-re telepít, bal felsõ sarokban az ID-nél kitölt mindent majd kér egy kódot, az email címre megkapott kódot beír és használható.
Rengeteg külföldi átjátszó hallgatható vele, nekünk a gyakorlati érdekessége hogy 2-3 magyar átjátszó be van kapcsolva-össze van kötve.
Tehát:ha kész a regisztráció katt a nagyítóra, itt vannak a szerverek, az alján találod a voip.freeradionetwork.nl azon belül a Hungary szobát!
Itt 3 átjátszó van összekapcsolva, tudod hallgatni, sõt beszélni-forgalmazni is tudsz(Keleti-sittes/Hatvani/Pesti)
Próbáljátok ki, ha van kérdés szívesen válaszolok!
Üdv:Fixy
| Thumbs Up |
Régebben összedobtam egy régi ócska laptoppal egy eqso kapuállomást, majd áttértem erre, mivel itt aktív volt a fejlesztés és többet tud.
Sajnos erõforrásigényesebb mint az eqso, már akadt.
Látom már van androidra is. Jó lenne valami kapuállomást összerakni olcsó telefonnal.
Last edited by raktaros; 04-20-2014 at 06:04 PM.
| Thumbs Up |
Igen van androidra is, most nekem nincs fenn de kb fél éven keresztül használtam telón is, tökéletesen mûxik!![]()
| Thumbs Up |
Lenne a hozzáértõkhöz egy gyors kérdésem:
a 888s hatósugarát lehet-e növelni valahogy? pl. sw-bõl kimenõ teljesítmény állítással vagy jobb antennával.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
Vettél már? Ha igen, kíváncsi vagyok a véleményedre, az enyém még nem érkezett meg.
| Thumbs Up |
Nem még. Nézegetem és azon gondolkozok hogyan lehetne növelni a hatótávot. A városközpont és a ház között kb. 3 km van. Azt jó lenne ha átlõné (vagy van-e olyan típus, ami egyszerû, olcsó és olyan messzire ellát). Bonyolult rádiót nem akarok, mivel nem biztos, hogy hozzáértõ kezekben lenne a másik vége.
A. L. Ias köszönöm a tippet, már csak az a kérdés, hogy a jó antenna mennyibe kerül, mert lehet olcsóbb egy jobb rádiót venni, mint egy 888s-t és egy jó antennát.