Oldala 2 of 35 ElsõElsõ 123412 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 11 to 20 of 350

Topic: Egészséges ivóvíz

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Az aktív szénnél én arra kíváncsi lennék hogy szûrés után lehet e még használni, mert ugye pl a szénszûrõs gázálarcokat sem egy alkalommal lehet használni, ugyanígy a csapra szerelhetõ szénszûrõket sem. Ezen logika mentén gondolkodva szerintem az elõszõleg használt szenet félretéve kiszárítva újra lehet használni bizonyos ideig mert kétlem hogy telítõdne a szén befogadóképessége egy szûrés után, persze itt a szûrendõ víz és a szén aránya is számít.

Lényeg ha valami kémikus ember ezt kivizsgálná az jó lenne, vagy ha tudtok errõl valamiféle információt az érdekelne engem.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up
    Received: 887
    Given: 921

0 Not allowed!
    A tehén/disznó/tyúk miért ne ihatna patakvizet? Talán a patakvíz nem elég tiszta egy ember szervezetének, de egy disznó nem betegedne meg tõle. A vaddisznó se beteg és az se kap forralt vagy szénnel kezelt vizet.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mindaddig amíg nem ismert a víz minõsége, addig minden oldalról el kell végezni a tisztítást. Kerestem olyan teszteket, amiket otthon el lehet végezni.

http://plaza.city.hu/labornite/webar...4&s=nev&from=0
    Az itt kapható vízminõségmérõ eszközök között vannak elérhetõ árúak is.

Vaddisznó tesztben nem bíznék, de a ló teszt elfogadható

A Kálium, Nátrium ionok eltávolítása nem ajánlott, mert azok a szervezet számára életfontosságúak.

Senior Member Zöld Október's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Az aktív szénnél én arra kíváncsi lennék hogy szûrés után lehet e még használni
    Vízmûvekben ez úgy mûködik, hogy idõnként visszaöblítik a vizet az aktív szénszûrõn, hogy az összetapadt szemcséket újra fellazítsák, hogy ismét nagyobb hatásfokkal történjen a tisztítás, tehát lehet használni többször is. Pont most megyek szakdolgozat ügyben konzultálni, s a belsõ konzulensem vízbiológiával és vízkémiával foglalkozik, majd meg is kérdem tõle most ezt a dolgot.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló asszony Hozzászólás megtekintése
    Mindaddig amíg nem ismert a víz minõsége, addig minden oldalról el kell végezni a tisztítást..
    Azért ne ess át a ló másik oldalára, mert nem kell túlparázni a dolgot, sokszor ittam már patakból forrásokból, és itt vagyok még mindig pedig nem tisztítottam, csak jó helyrõl szedtem a vizet. Amúgy meg ha szennyezett a víz jól megfosat utána meg már tudni fogod hogy nem érdemes belõle inni.

Tudni kell honnan szedj vizet mert mondjuk egy mezõgazdasági terület mellõl tényleg nem érdemes, mert ott permetezik a növényeket, de kis mennyiségben még attól sem lesz komolyabb bajod.

Ismerõsöm poénból megivott 1 liter dunavizet mindenféle tisztítás nélkül, semmi baja nem lett tõle pedig nem a Fekete erdõnél szedte hanem itt Pesten.

Zöld Október:
    Kösz az infot, a további infokat is megköszönném.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up
    Received: 10
    Given: 49

0 Not allowed!
    Egy 10"-os szén szûrõbetétre van ahol 6.000L-t írnak, máshol 12.000L-t.
    De lehet kapni töltettartó patront, amiben ki lehet cserélni a szennyezõdött szenet.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Azért ne ess át a ló másik oldalára, mert nem kell túlparázni a dolgot, sokszor ittam már patakból forrásokból, és itt vagyok még mindig pedig nem tisztítottam, csak jó helyrõl szedtem a vizet. Amúgy meg ha szennyezett a víz jól megfosat utána meg már tudni fogod hogy nem érdemes belõle inni.

Tudni kell honnan szedj vizet mert mondjuk egy mezõgazdasági terület mellõl tényleg nem érdemes, mert ott permetezik a növényeket, de kis mennyiségben még attól sem lesz komolyabb bajod.

Ismerõsöm poénból megivott 1 liter dunavizet mindenféle tisztítás nélkül, semmi baja nem lett tõle pedig nem a Fekete erdõnél szedte hanem itt Pesten.
    Ez a módszer most még elmegy, mert komolyabb hasmenésnél bemész a kórházba, mikrobiológusok kitenyésztik mitõl van hasmenésed, és célzottan kapod a gyógyszert. Amit én írtam az azokra az idõkre vonatkozna, amikor nem jutsz kórházi ellátáshoz, ezért óvakodni kell mindenféle betegségtõl, amit a víz okozhat.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló asszony Hozzászólás megtekintése
    Ez a módszer most még elmegy, mert komolyabb hasmenésnél bemész a kórházba, mikrobiológusok kitenyésztik mitõl van hasmenésed, és célzottan kapod a gyógyszert. Amit én írtam az azokra az idõkre vonatkozna, amikor nem jutsz kórházi ellátáshoz, ezért óvakodni kell mindenféle betegségtõl, amit a víz okozhat.
    Persze hogy óvakodni kell, de nem szabad parázni, ésszel kell mindent csinálni. Csak azt mondom hogy ha tudod honnan szedj vizet, adott esetben meg hogyan szûrd le akkor nem kell különösképpen aggódnod.

Én hasmenéssel amúgy nem szoktam kórházba menni.

Member iMac's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Österreich
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Aktív szénhez visszakapcsolódva a rendes faszénrõl itt egy kis tanulságos olvasmány: http://zoldujsag.hu/aktiv-szen-az-elfeledett-csodaszer/

Senior Member Batka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Vannak ezek a Katadyn víztisztítók, de valahol olvastam, hogy van ebbõl a típusból elfogadható minõségû kínai másolat.
    Tudtok errõl valami, hogy hol szerezhetõ be?

A topic keresõszavai: