Eredmény 1 to 6 of 6

Topic: Õsi tûzgyújtási módszerek

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!

Õsi tûzgyújtási módszerek

Ha beüt a balhé, vagy akármi másért a természetben kell túlélni, minden amit magunkkal viszünk véges.Így a szikravetõk, gyújtók, gyufák stb sem fog örökké tartani.Ezért szerintem elengedhetetlen megtanulni az õsi tûzgyújtási módszereket.Az alábbi videóban láthatóak a legegyszerûbb módszerek.
    http://www.youtube.com/watch?v=t6qCp0tCESs
    Közületek van aki tud ezek közül valamelyik módszerrel tüzet gyújtani ?

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha mar odaig jutsz hogy csak egy bot van a kezedben es eselye sincs hogy mast szerezz, akkor szerintem dofd le vele magad, vagy ugorj le egy magas sziklarol ;(

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Ha mar odaig jutsz hogy csak egy bot van a kezedben es eselye sincs hogy mast szerezz, akkor szerintem dofd le vele magad, vagy ugorj le egy magas sziklarol ;(
    Nem jó hozzáállás..túlélés mindenek felett..ezért prepperkedünk nem?...tûzfúrást már próbáltam, nem sok sikerrel..jó anyagok, megfelelõ technika és sok kitartás kell hozzá
    Last edited by Grafitos; 07-04-2014 at 08:34 AM.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!

Én is kipróbáltam a tûzfúrót.

Nos az elsõ kísérletek kicsit viccesre sikeredtek van a Youtubeon videóm róla.
    Sikerült acéllal és vídiával tüzet gyújtani videó a Youtubeon.
    A Youtube csatornámon több Prepperes videó is van. Kellemes videózást néktek.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Kis csapatunkkal a Mecsekben, kerti Yucca virágszárral sikeresen kézi tûzfúrós gyakorlatot hajtottak végre. YouTube videó

Nem nehéz vele a kézi tûzfúrás, virágszárak a házak elõtt lévõ Kerti Yuccákról valók, kellõen szárazak voltak, útközben szedtük néhányat.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2016
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A tûzfúrás nem lehetetlen, csak egy kis gyakorlás és fafaj ismeret kell hozzá. Alkamas fafajok: fenyõ, juhar, mogyoró, fûz, cseresznye, szil. A lényeg, hogy száraznak kell lennie. Ha különbözõ keménységû fafajokkal dolgozunk, akkor arra kell törekedni, hogy a fúró legyen a keményfa és a talp a puhafa. A gyakorlás és kísérletezés a nyitja (mint mindennek).
    Az íjas tûzfúrós megoldás sokkal könnyebben vezet eredményre, mint a kézi tûzsodrás.