Oldala 6 of 23 ElsõElsõ ... 4567816 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 229

Topic: - Ezermester -

Senior Member bögre's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Emberek ért valaki motorokhoz karbulátorokhoz istenért nem indulos dolgokhoz?

Szoval adott egy csehszlovák remekmü konkrétabban egy babettamotor. Szoval én rátettem egy láncfürész karbulátort hogy megy e vele. Tökéletesen ment gyönyörüen reagált a gázra. Örültem is. Szétszedtem összeraktam. Most meg ne makar normálisan menni. Ha elinul akkor 3-4 mp után lefulad mindenhogy. De ha véletlen elindulna akkor meg a gázadásra belassul nincs és nem is lehet normális alapjáratot beálitani és akadozva megy.
    Van benn valami gumimenbrános cuccos ami a benzint engedi. Na szerintem ott nem müködik valami. Egyáltalán azt a menbránt mi mozgatja?
    Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bögre Hozzászólás megtekintése
    Emberek ért valaki motorokhoz karbulátorokhoz istenért nem indulos dolgokhoz?

Szoval adott egy csehszlovák remekmü konkrétabban egy babettamotor. Szoval én rátettem egy láncfürész karbulátort hogy megy e vele. Tökéletesen ment gyönyörüen reagált a gázra. Örültem is. Szétszedtem összeraktam. Most meg ne makar normálisan menni. Ha elinul akkor 3-4 mp után lefulad mindenhogy. De ha véletlen elindulna akkor meg a gázadásra belassul nincs és nem is lehet normális alapjáratot beálitani és akadozva megy.
    Van benn valami gumimenbrános cuccos ami a benzint engedi. Na szerintem ott nem müködik valami. Egyáltalán azt a menbránt mi mozgatja?
    A motorfûrész porlasztó membrán benzinszivattyús, és a forgattyúházban lévõ nyomásváltozás mozgatja, vigyázat 2 membrán van a másik az üzemanyag mennyiségét szabályozza a vákuum függvényében.
    Nagyon lényeges a menetes fúvókatûk beszabályozása, jó lett volna ha megjegyzed a kitekerési menetszámokat.
    Néked ki kell fúrni a babetta forgattyúházat és menetes csonkot hajtani bele ezt lehetõ legrövidebb, vékony mûacsõvel összekötni a porlasztó felfekvõfelületén lévõ látszólag semmiszerepe lyukkal. Oszt ennyi volna.

UI: Ezt a megoldást használtuk a gyorsasági Simsonokon anno.
    Last edited by Pityubá; 07-30-2014 at 06:11 PM.

Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tudom hogy van rajta egy pici luk. Azért is gondoltam elösször hogy nem fog menni de nagyon meglepett hogy tökéletesen ment vele.

Nem szeretném nagyon furkálni a fötengely házát. Valahogy megy az a dugatyu nyomásváltoztatása nélkül is elég szépen ez már bebizonyosodott. De nemtudom hogy csináltam... :S

Gyorsasági szimszon mit takar? Végletekig kihegyezett szimszon ami meg 90 el de 2 nap után elhalálozik?
    Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Tudom hogy van rajta egy pici luk. Azért is gondoltam elösször hogy nem fog menni de nagyon meglepett hogy tökéletesen ment vele.

Nem szeretném nagyon furkálni a fötengely házát. Valahogy megy az a dugatyu nyomásváltoztatása nélkül is elég szépen ez már bebizonyosodott. De nemtudom hogy csináltam... :S

Gyorsasági szimszon mit takar? Végletekig kihegyezett szimszon ami meg 90 el de 2 nap után elhalálozik?
    Ismerõsöm gyorsaságizott anno Dunaújvárosban. Néki segédkeztem a motor tuningolásban.
    Nem 90-et ment hanem 130-at. 16000 Ford/percnél 13 LE elméleti teljesítmény, 5 seb. kikönnyített P20 váltó. Mz átalakított hûtõbordázat. Speckó kiszámított épített rezó. Fõtengely átmérõ levéve, lendkerék nem volt, alapjárat 3000Ford/perc csak megszakító bütyök, naná, hogy akksiról ment a gyújtás nem terhelte az sem a motort.
    És még sok minden más ami most nem jut eszembe. 1 versenyt+az edzést bírta ki.

Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hány köbcentis volt mert gondolom nem az 50 es vagy 51 es!

Volt egy ismerösöm velem könyitette ki esztergán a fötengelyt az ö simoja ment 90 et és a saját szememmel láttam!

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Hány köbcentis volt mert gondolom nem az 50 es vagy 51 es!

Volt egy ismerösöm velem könyitette ki esztergán a fötengelyt az ö simoja ment 90 et és a saját szememmel láttam!
    Kedves egészségedre. Mint írtam ez gyorsasági versenymotor volt, 1 hengeresre átalakított P20 motorblokkot képzelj el beleültetett Simson fõtengellyel.
    Maga a versenymotor nem hasonlított semmiben sem az utcai Simsonokra.
    50 köbcentire volt felfúrva, a dobogós helyeztteknek levették a hengerfejet és megmérték a furat/löketet, nem lehetett csalni.
    A motor 12000 ford/perc alatt nem volt terhelhetõ, tehát 12500 nél lefelé kellett váltani és 14500 nál felkapcsolni, ezt folyamatosan végig a versenyen, hát nem lehetett leányálom, a motort betolva kellett indítani, nem volt rajta berúgókar.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Ez a folyékony gumi bejön mint anyag..http://gumispray.hu/ köszi a linket
    Táskáim alját kívülrõl nem lenne rossz lekenni 1-2 rétegben

Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na ma megint probálkoztam. Nem a karbulátor a rossz! Visszaraktam az eredeti karbit. Azzal se megy. Elindul és 4-5 mp után megáll. Ha szivatoval megy akkor 10-15m ig is müködik. A gyujtásra gyanakszom. Mikor nézem a szikrát nem folyamatos szikra van hanem néha kisseb néha nagyobb.... Pedig tökéletes volt eddig a gyujtás.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Na ma megint probálkoztam. Nem a karbulátor a rossz! Visszaraktam az eredeti karbit. Azzal se megy. Elindul és 4-5 mp után megáll. Ha szivatoval megy akkor 10-15m ig is müködik. A gyujtásra gyanakszom. Mikor nézem a szikrát nem folyamatos szikra van hanem néha kisseb néha nagyobb.... Pedig tökéletes volt eddig a gyujtás.
    Gyertyacsere ?

Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Pityubá!

Na ez hogyvan?! A láncfürészkarbi gyönyörüen mûködik. Nem vezetek vissza sehova semien nyomást!
    Olyan szépen jár! Ma végigmentem a falun! Nagyonsokan tajparasztak néztek . De megy vagy 50 et. Pár aproság meg valami normális tank még kell rá. 8.án motorostalálkozo!