0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nem tudom milyen fajta az a benzinlopó csõ, de az enyém nem szív fel olyan mélyrõl (nem arra tervezték). A golyó mellett engedi vissza lassan a vizet.
Az egészet a golyó tehetetlensége mûködteti és szerintem már 3-4 méteres vízoszlop is problémás lehet vele. Mert magát a vízoszlopot is mozgatnod kellene, hogy a golyó beengedje a következõ adag vizet.
Próbáltam már másfél méter magasra felszivattyúzni vizet vele, de minél magasabban van a víz, annál nehezebb szivattyúzni vele.
A dugattyús (elven mûködõ) szivattyúk a legjobbak szivattyúzásra, ennyit tudok biztosan a szakmámból kifolyólag is.
Ennél már csak a levegõbenyomásos technika a hatékonyabb, de az már kompresszorral mûködik.
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 142 |
Szia,
Pedig szerintem ebben az esetben igencsak hasznos az elmeleti valasz: norton kuttal elmeleteben sem lehet 10 m-nel magasabbra szivni a vizet.
Tehat teljesen mindegy, milyen eros ember, milyen erokarral, milyen minosegben gyartott norton kutat probal hasznalni, se 43 meterrol es 13 meterrol nem fog mukodni.
Az peldaul egy erdekes gyakorlati kerdes, hogy egy adott minosegu kuttal milyen erovel lehet felszivni 8 meterre a vizet (es hogy egyaltalan lehetseges-e); hiszen erre a fenti elmelet nem ad valaszt.
Bel
Dehogy halsz szomjan, áram nélkül is lehet sört inni.
Hoppsz ha kiürült a sörösüveg leengeded madzagon és vizet húzol fel benne, az csak belefér a csõkútba.
Ne csak vicc legyen a hozzászólásomban, lehet a vödör aljába venni/készíteni fenékszelepet, a képen pont fordítva, az alja látható.
Csõ közé építhetõ fém visszacsapó szelep NA100 1905 Ft
Remélem ezzel tudtam néktek segíteni, és kipróbálásra kerül a rég elfeledett csõkút vödör.
Én 1 méter hosszú esõcsatorna csõbõl készíteném a vödröt, az aljába be lehet ragasztani/forrasztani a szelepet.
Ott fúrt kútról írtak. Abba a vedér nehezen megy be... Bár ha apróra vágod...
A locsolótömlõbõl nem kell negyven méter. Hat hét méteren szokott a legmélyebb nyugalmi vízszint lenni. Oda elég tíz méter! Én a szivattyúmat is ilyen fenékszeleppel felrázom módszerrel légtelenítem.
Vietnamiveteran!
Raktározz! Vizet!![]()
" Vietnamiveteran!
Raktározz! Vizet! "
itt van a raktár ,csináltam egy nagy lavórt csak nem egy szentkirályi minõség![]()
DSCF0557.JPG
DSCF0388.jpg
DSCF6033.jpg
DSCF6094.jpg
DSCN7482.JPG
Sziasztok!
Itt egyértelmû leírást adnak a víz tisztításáról, bár elsõsorban esõvízrõl beszélünk:
http://www.eautarcie.org/hu/03h.html
Sima szûrõházba kell tenni 10"-os filtereket.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Talán ez is a csináld magad-vízönellátáshoz tartozik...
A feleségem mondta valamikor: "A civilizáció egy jó dolgot hozott, ez a mosógép -a többit megette a fene...!"
Ez férfiszemmel nézve, furcsának tûnhet, de aki már próbálta kimosni a "koszos göncét", rájön hogy nem olyan egyszerû.
Én mondjuk tudok árnyaltan fogalmazni, hogy mikor koszos valami: SOHA. Feleségem azt mondja: "Téged megenne a kosz, ha én nem lennék... (persze túloz, vagy "Ha nem veszed le azt a ruhát, levágom rólad..." (erõsen túloz
. Elõfordult, hogy a szennyes tartóból visszavettem egy kevésbé koszos, mondhatni tiszta ruhát, amikor észrevette: leszedte rólam, megtaposta és megköpködte nehogy visszakerüljön a körforgásba...
Férfitársaim, hallgassátok a sirámaimat együtt érzõ lelkülettel.
Amikor kiköltöztünk ide a faluba, még volt vezetékes víz, aztán kiköttettem... Az általunk használt mosógép sajnos igényelte a vezetékes vizet, mert ugye az ember ezt kihagyja a számításból.
Kénytelen voltam megoldani a problémát, mert nem koszosodhattam meg kedvemre... Nem akartam házi vízmûvet üzemeltetni, és még egy nyûgöt a nyakamba venni.
Megoldás ha csak 220V-os elektromos hálózatod van, és automata mosógépet akarsz használni:
- A mosógépnek célszerû felültöltõsnek lennie. /Én is elcseréltem az elöltöltõs gépet, egy felültöltõs whirpool mosógépre./
- A közelben kútnak kell lennie, hogy a búvárszivattyút legyen mibe beleengedni.
- A mosógépet minimálisan át kell alakítani: /villanyos emberek érteni fogják/ a víz beeresztõszelep feszültsége egy 220V-os relét húz meg, a relé kontaktusai feszültséget adnak a gép burkolatán elhelyezett aljzatnak, ide dugom a búvárszivattyú dugóját..
A mosógép tetejét át kell alakítani a vastagabb vízcsõ fogadásához, mert a régi vízbeeresztõ kicsi átmérõjû, és lefojtja a búvárt, necces hogy leég. Ezeket a dolgokat képekkel illusztrálom,
mert nehéz elképzelni...
- A házból három "vezeték" megy ki: vízcsõ be, vízcsõ ki, villanyvezeték a búvárhoz.
Valahogy így. Ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok. Két éve mosunk ezzel a módszerrel, és mindig van tiszta gatyám...
07 Tető felnyitva.jpg08 Tető lezárva.jpg02 Relé beszerelve.jpg09 A kút becsatlakozása..jpg01 Mosógép hátoldalán a hálózati aljzat a búvárnak..jpg
Én nem piszkálnám az oroszokat!