Oldala 48 of 70 ElsõElsõ ... 38464748495058 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 471 to 480 of 692

Topic: Élet a tanyán

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Ez azt jelenti, hogy ha nem jelent fel senki, igen kicsi az esélye annak, hogy a hivatal részérõl bárkinek is feltûnne, hogy te az alapig eldózeroltatod a romos házat, és egy újat teszel a helyére. Legfeljebb azt mondod, hogy felújíttattad, ha az alaprajz nem változik, még csak bejelenteni sem kötelezõ, és hát ahogy már szóba került, a régi épületekrõl nem nagyon van alaprajz...
    Sûrûn lakott környéken ezt nehezebb kivitelezni, kevés ember között könnyebb.
    Hidd el , a googlemaphoz külön szoftvert nem nehéz összedobni , ami figyeli a változásokat .... Szerinted ezt nem nézi a felügyelet ?

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Ha egy épületbõl a sarokkõ, vagy bármely darab felmutatható és te felépíted, az felújítás. Nem engedély köteles, legalábbis bármikor kidumálható. Természetesen tájékozódni kell a helyi település rendezési terv alapján, hogy ne építs 20 emeletest oda, ahol a megengedett magasság 7 m.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    Hidd el , a googlemaphoz külön szoftvert nem nehéz összedobni , ami figyeli a változásokat .... Szerinted ezt nem nézi a felügyelet ?
    Szerintem nem nézi. Még az alkalmazottak fizetésére is alig van pénzük, nem, hogy efféle szoftvert kódoltassanak. A guglimaps jó ha évente frissül, de az earth sem viszi túlzásba a dolgot. Ezt lekövetni úgy, hogy nincs elég emberük a rendes munkákhoz sem, hát, esélytelen.
    Amúgy meg igen, elméletileg el lehet sütni sima felújításnak is.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    [QUOTE=Zacskóbicska;52831]Ha egy épületbõl a sarokkõ, vagy bármely darab felmutatható és te felépíted, az felújítás. /QUOTE]

Ez egy kicsit erõs kijelentés .
    b) az a) pont szerint építési engedélyhez kötött építmény olyan felújítása, helyreállítása, átalakítása vagy korszerûsítése, amely a teherhordó szerkezetét érinti, a homlokzat jellegét (megjelenését) - annak szerkezetével együtt - megváltoztatja, illetõleg az építményben lévõ önálló rendeltetési egységek számának, rendeltetésének megváltoztatásával jár;
    http://www.edeleny.hu/eugyintezes/en...ott_ep_tev.htm
    A telkemrõl jelenleg a 2014 augusztusi állapot látható , frissül az .

MacIver
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló akimoT Hozzászólás megtekintése
    Ez érdekel! Kifejtenéd bõvebben?
    Nem fejtegetném részleteiben, amit csak a szél sodort, de Dreamwalker és Zacskóbicska leírta a lényeget. Legyél jóban mindenkivel a környéken és kész.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 257
    Given: 301

0 Not allowed!
    Én nem értem mit problémáztok. Nem kell a régi ház helyére kacsalábon forgó 10 hálós 10 fürdõs luxusvillát építeni. Amekkora volt a lakóház lebontod, ugyan akkorára vagy nagyon hasonló méretûre megcsinálod az alapot, felhúzod az új házat, leszigeteled kívülrõl is meg teszel rá tetõt és ha kérdezik mizu megmondod, hogy vazz, belül gipszkarton a fal (azért derékszög mindenhol), kívül le lett vakolva meg szigetelve, újak az ablakok és sajnos új tetõ kellett mert a régi korhadt volt. És még itt kurvaanyázol egy sort, hogy ha tudod elõre, hogy ilyen drága a felújítás meg milyen sok a meló vele baszol kijönni az Isten háta mögé inkább vettél volna falun házat de ezt nem tudtad elõre.
    Ennyi.
    Ja, van egy új házad
    Mondjuk ha tanyán nem vagy jóban a szomszédokkal az gáz. Azért ott biztosan más egy szomszéd mint itt a társasban. Nekem nyûg, mert csak a baj van velük. Nekik szükséges mert néha kell a segítség vice versa. Szóval ha én mennék tanyára valami oknál fogva megnézném, hogy kik a "szomszédok". Aztán a tanyát is ha az elsõ körben nem bukott a dolog.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2015
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Köszönöm a felvilágosítás! Arra gondoltam én is hogy "okosban" felhúzok egy újat, csak azt nem tudtam ez mennyire életképes a gyakorlatban. Pár éve eléggé megszigorították az építkezéseket online munkanapló, stb... Egy ismerõsöm pont most szeretné bõvíteni a házát, õ kertvárosi részen lakik, ott elég nehéz titokban megvalósítani a dolgot, így belevágott törvényesen, hát nem egyszerû. Már kifizetett cirka fél millát a tervekre engedélyekre. Hallottam olyat is, hogy az ellenõrök elég sûrûn kijárnak terepre, elvileg figyelik a googlemap-ot is. Tanyán persze más a helyzet.
    Ha építkezek akkor nem lesz kacsalábon forgó palota, maradok a régi magyar építészeti szokásoknál, és minél több dolgot a saját kezemmel szeretnék véghezvinni, szóval attól nem kell félni, hogy egyenes lesz a fal!
    Nem semmi az öreg: https://www.youtube.com/watch?v=GG5sT6tQiyU
    Az önkormányzat õt sem hagyta békén...
    Valakinek van tapasztalata vályogház építésében?

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ingatlan építéssel kapcsolatban: ha újat építesz, akkor mindenképp le kell papírozni(tanyán még elmegy papír nélkül, de falun már nem)
    Ha régi meglévõ házat akarsz átépíteni, a helyére újat húzni... akkor csak arra figyelj amit a"szél sodor".
    Mérd fel a haragosok számát, elég pár embernek elmondani, mibe került az engedélyeztetés, a bontási terv, a szakhatóságok rablók...siránkozz nyugodtan. Innentõl tény, hogy engedéllyel építesz.
    Ne akard egyszerre az egész ingatlant eldózeroltatni, részenként dolgoztass. Minél kevesebb feltûnéssel, minél kevesebb írigyet begyûjtve.

Bocs, most látom hogy WestBam már vázolt hasonló tervet.
    Last edited by Lekvár; 01-31-2015 at 02:30 PM. Indoklás: Kihagyás
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Szerintem nem nézi. Még az alkalmazottak fizetésére is alig van pénzük, nem, hogy efféle szoftvert kódoltassanak. A guglimaps jó ha évente frissül, de az earth sem viszi túlzásba a dolgot. Ezt lekövetni úgy, hogy nincs elég emberük a rendes munkákhoz sem, hát, esélytelen.
    Amúgy meg igen, elméletileg el lehet sütni sima felújításnak is.
    Tévedés!
    Eddig így volt igaz, de most nagyot változott. Az elmúlt fél évben kb négyszer frissítették. A mostani kb egy hónapos. Látom az építõanyagot, amit akkor hoztam. :-)
    Felállt egy rendszer ami figyel és pirossal kijelöli az új épületeket. Most megy a teszt üzem, év végére élesítik. De leszarom, mert ebben az évben ettõl komolyabb dolgok jönnek.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    "Felállt egy rendszer ami figyel és pirossal kijelöli az új épületeket. Most megy a teszt "
    Ez mennyire biztos? Tudnál róla bõvebb infókat mondani? Ha engedély nélkül építek valamit azt kinek a hatásköre büntetni? Önkormányzat, Földhivatal?