Oldala 4 of 4 ElsõElsõ ... 234
Eredmény 31 to 38 of 38

Topic: A kenyér

  1. #31
    Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Hozzászólások
    1,084
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vasember Hozzászólás megtekintése
    Elárulod, hol veszed és milyen az a gluténmentes keverék amit használsz?
    Sajnos egyre többen vannak körülöttem is akik érzékenyek. Valahol olvastam, hogy a lakosság 40%-a érintett valamilyen szinten.
    Ráadásul csak egy vérteszel lehet biztosan kimutatni ami relatív drága (30-50 000 Ft), ezért sokan sosem tudják meg, hogy valójában mi okozza a problémáit (puffadás, pánikbetegség, diszkomfort érzés...)
    Táplálék allergia centrum. http://www.taca.hu/

  2. #32
    Senior Member Nealden's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Hozzászólások
    203
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    akkor egy cipõben járunk nekem a nejem ilyen csak Õ nem hány hanem egyéb
    már 5 éve küzdünk szóval kitartás.
    Köszönöm igyekszünk. Érdekes, hogy már abszolút kiiktattuk az életünkbõl az ilyenfajta termékeket. Észre sem vesszük lassan...rááll az ember egy idõ után. Csak akkor gondolkodom el, mikor valakinek mesélem, az meg döbbenten néz, hogy MINDENT el kell olvasni a boltban, hogy mit tartalmaz...mert sok olyan dolog van amirõl álmunkban sem gondoltuk, hogy liszt lehet benne.
    "Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD

  3. #33
    törölt tag -gl
    Guest

    0 Not allowed!
    Mióta nincs sütõnk, rákaptam a serpenyõs sütésre.
    Lapos kenyereket (pitát, pizzatésztát, tortillát) könnyû így elkészíteni.
    http://szarnyasizvadasz.blog.hu/2014...nyos_pizza_490
    Viszont tanulni is lehet a dologból, amint meg lesz a sütõnk csakis így fogunk pizzát sütni.

    Kenyeret régen úgy sütöttünk, hogy egy 20 éves japán automata kenyérsütõgépbe szórtuk a hozzávalókat, majd megvártuk amíg "kiadta" a megkelt tésztát.
    A gép gyakorlatilag egy minimális rámelegítésen kívül ilyenkor csak a lapátot tekeri, az alig fogyaszt.
    Utána a tésztát általában vagy átdobtuk a sütõbe, vagy süteményeket készítettünk belõle.
    A pizzatészta úgy is finom, ha liszt helyett kívül olajjal dolgozzuk át, így nem ragad össze és érdekes állaga lesz. Ilyenor elõ lehet sütni vékony pizzalapokat, kb sós keksz állaga lesz. Ezeket le tudjuk fagyasztani akár, késõbb feltéttel megkenve kisütni, de a serpenyõs módszer az igazi. (vagy kemencés?)

  4. #34
    Törölt_fórumtag2
    Guest

    0 Not allowed!
    Ír barna sörös kenyér.
    írkenyér.jpg

    Mostanában, csak hétvégente sütök saját kenyeret. A közeli boltban rendszeresen akciózzák a kovászos paraszt kenyeret 199 Ft/Kg áron. Az verhetetlen ár-érték arányban.
    Ha meg sütök, akkor az legyen különleges, így találtam a barna sör felhasználásának egy alternatív formáját. Langyos víz helyett, langyos barna sörrel öntjük fel. Ez élesztõvel készült, de az eredeti ír receptben szóda van.
    Nagyon kellemes, édeskés, malátás íze lett a kenyérnek.

  5. #35
    Member
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Hozzászólások
    38
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Autentikus kenyérsütés.
    Érdemes végignézni.
    https://www.youtube.com/watch?v=AxbrDqWdKuc

  6. #36
    törölt tag -gl
    Guest

    0 Not allowed!
    Egy ideje újra kenyérsütõvel sütünk csak modernebb verzióval, sajnos nem túl megbízhatóak.
    Viszont napi rendszerességgel csinálunk vele kenyeret.
    Általában sima kenyérlisztet készítünk vagy vajas-tejes verzióban, vagy pedig extra szûz olivaolajjal.
    Mindkettõ finom, süteményszerû.
    Tudom ajánlani, megbízható, automatikus. Bár nem nevezném kifejezetten prepper témának....

  7. #37
    Senior Member Sergeant's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Közép-, Kelet-és Nyugat-Orbanisztán
    Hozzászólások
    425
    Thumbs Up
    Received: 16
    Given: 3

    0 Not allowed!
    IMG_20170612_212133.jpg
    A kecskesajt készítésénél megmaradt savónak többféle felhasználási lehetõsége van.
    Az egyik ilyen a kenyérsütés. Igazi, különleges ízt ad a kenyérnek.
    Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
    Hazámban minden utat ismerek.
    (Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀

  8. #38
    Senior Member Sergeant's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Közép-, Kelet-és Nyugat-Orbanisztán
    Hozzászólások
    425
    Thumbs Up
    Received: 16
    Given: 3

    0 Not allowed!
    IMG_20170920_180541.jpg
    Egész jól sikerült.
    Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
    Hazámban minden utat ismerek.
    (Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •