0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Nagyon kétlem hogy 54 Hrc-nél keményebb lenne az anyaga. Egy profi késes simán megrövidíti a pengét szakszerûen negyed óra alatt (ebbe a cigi szünet is benne van). A 25 ezres árat honnan vetted? A múlt héten voltam Lovász Gyulánál és a legál késeket sokkal olcsóbban láttam kitéve kb. 15 ezer ha jól emléxem.
Erre való a fórum, mivel nem igazán voltam képbe, de hasznos megszívlelendõ tanácsokat kaptam. Köszönet érette. good.gif
A videó végén megtalálhatók az anyag tulajdonságai.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Ugyanazt a hamisítványt rendszerint több kínai cég készíti. Elõfordul olyan is, hogy jobbra sikerül, mint az eredeti. Nem érdemes általánosítani, ha nincs rajta feltüntetve a gyártó cég. (Ilyen is van, annál a gyártónál elõfordulhat az állandó minõség.) Nekem pl. van egy kínai Bailay S-4 hamisítványom, amit Bar Grylls néven hoztak forgalomba ATS-34 bõl. Szerintem jobb, mint az eredeti. Bõven hozza a HRC-60-at és nem feszültséges. (Sok püfölést, esést kibírt már.) Szép, gondos munka, ami nem egyezik meg az aról szóló összehasonlító linkeken bemutatottakkal.
Rendben is, amit mondasz.
Ilyen erõvel viszont felesleges találgatni, hogy hány HRC keménységû Pityubá F1 kópiája.
Papicáék bemérettek egyet, az adhat némi segítséget a kés megmunkálásához.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Keménység miért számít ennél az anyagnál? Nem arányos a kapcsolat a keménység és az éltartás között! Nekem van 58Hrc-s keménységû késem ami jobb éltartású mint a 62 Hrc-re edzett Sleipnernek. Az ötvözõk az acélban JELENTÕSEN hatnak az éltartásra!!!!
Egyébként ezt a hamis f1-et (KO11-es acél) én is kipróbáltam és a hegynél elhajlik ha rááll egy 100 kg-os ember, viszont a 2,5 mm vastag KO13-as acél kés nem hajlik maradandóan ugyanilyen terhelésnél.
Nem akarom megmondani hogy ki mit használjon de ha lehet érdemes az adott célra gyártott eszközöket beszerezni a kínai xar másolatok semmit sem érnek terepen.