0

Mi a katonai kivitelt használjuk, sokkal vastagabb tovább tart.
Ferrocérium rúd végén hüvelykujj támasszal (ha kés kaparóélét használjuk) rövidet sercintünk. Tehát mindig a rúdvég kopik és nem a közepe, amíg el nem fogy.
Nézd meg ezen a videómon is ezt használom.
Rúd takarékosság céljából nagyon gondosan választjuk - elõkészítjük a gyújtandó anyagot.
Általában 1-et sercintünk, ha csak másodikra sikerül a gyújtás ezzel a szikravetõvel, már ferdén néznek ránk társaink.
Valóban ez tûnik a legpuhább típusnak, viszont életlen acél is tud vele szikrát kelteni, és nagy hidegben sem keményedik meg annyira a rúd.
Vannak akik más típust szoktak meg, mûködik mindegyik, lehet mindet egy helyen gyártják.
Ha reám hallgatsz azt tanácsolom néked (ha telik reá pénzed) maradj ennél a márkánál.
![]()
Last edited by Pityubá; 04-05-2015 at 09:37 PM.
Nekem eddig a tûzgyújtó eszközök közül az íjas tûzfúró jött be legjobban. Mindíg mûködik, 1x amikor kint hagytam 2 napig az esõben utána még mindíg mûködött. Ha elkopik, csak kifaragok egy újabb fát. Nem kerül pénzbe.
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
https://www.youtube.com/watch?v=is1g...id3D9&index=15
egy eleg egyszeru kis hazi praktika. nehany teamecsest felolvasztottam egy kismeretu fazekban aztan az olvadt viaszba martottam egy papir zsepit, vatta gombocot es egy tampont. miutan megszaradtak rendesen keszen is lettek. konnyu meggyujtani oket, jol egnek es hosszan. gyujtosnak tokeletesek.
Nagyon 5 letes, többen több fajtát készítettünk már.
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
nemreg fedeztem fel ezeket a tuzgyujto termekeket. a zip nevu ceg gyartja oket. az elso egy tuzgyujto kocka. hasonlit az esbit gyujtos kockakhoz. a masodik egy erdekesebb dolog a firelog-tuzelohasab ami egy alkar nagysagu hasab papir, faforgacs meg valamilyen uzemanyag keverekebol all es iszonyat jol eg.
itt nezhetitek meg, hogy mukodnek: https://www.youtube.com/watch?v=ME70dJME9t4
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Jaj... régi szép idõk. Lánykoromban rengeteg Li-po aksit tüzet csináltunk a cimborákkal. ( a 20-30C-s 40-50 töltési ciklust megélt aksikat jobbnak láttuk így megsemmisíteni. Mondjuk mi nem ilyen önveszélyes módon csináltuk.....)
Don't be a Rambo, Save Your Ammo.