0
| Thumbs Up |
| Received: 90 Given: 8 |
Az a jó, hogy most már nincsennek fagyok, meg mindig nézzük milyen idõ lesz éjszaka, és akkor bevisszük a garázsba, reggel meg ki. Azért is jó, hogy ilyen kicsi, mobilis![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Egy lehetséges megoldás:
Egy feketére festett hordó vagy egy fekete mûanyag edényzet teletöltve vízzel elég jó hõtároló közeg tud lenni.
Hogy nyitva-e hagyod az edényzet tetejét a párologtatás miatt, az egy másik kérdés.
Ha nyitva van akkor nagyobb a páratartalom, de gyorsabban kihûl a hõtároló.
Ha viszont lezárod, akkor lassabban hûl ki, de nem fog párologtatni, így olyan lesz mint egy fûtõtest. Én ez utóbbit ajánlom.
Az aquapóniások elõszeretettel használják, ezt a megoldást és nekik bevált.
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Újabb területet ástam fel a kertben, elõkészítettem veteményezésre. Meló után már kevesebb az erõ, és rövid az idõ sötétedésig, de azért még egy 2-300 m2 bizony be lesz vetve![]()
| Thumbs Up |
| Received: 111 Given: 66 |
Még amikor virágzott az orgona, csináltunk belõle szörpöt.-a lila virágúból és kb. 2l-t
Hát nem mondom hogy életem legjobb itala, a bodza nyomába sem ér, de még bõven iható.
Azé nem rossz na. És gyorsan megvan.
Ha jól emléxem
1bögre virághoz
1bögre víz
1bögre cukor
5 perc forralás
és fél citrom leve amit a végén kell hozzá adni, kb ennyi.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Tavaly mi is próbáltuk, nekünk sem ízlett még akáccal kombinálva sem.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 111 Given: 66 |
Tegnap csináltunk rántott akácvirágot,-palacsinta tésztával és bodza virágot ugyan így.
Hát olyan halízû/szagúnak hatott nekem az akác, a bodza ok. Az akác porcukorral tuningolható.
Ha nincs más és van hozzá alapanyag nem rossz eledel.
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 2 |
Az orgonaszörp nekem leginkább kissé "zöldebb ízû" bodzaszörpre emlékeztetett.
Az akácszörp nem is tudom milyennek írjam le, iható, de nem ördögtõl való dolog...
A hárs szörpöt még nem kóstoltam...![]()
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Igaz, nem a héten, de elõtte-utána képek:
Embernagyságú gazhalom utánunk![]()
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Van pár ilyen a kertben, még meghagytuk, mert nem tudjuk mi ez, tudnátok segíteni, van aki felismeri milyen növényke ez?:
![]()