0
Megszívlelendõ 5 letek. A pálinkafõzõn én is gondolkodtam. HE-HE egyfelé járnak a gondolataink. drinks.gif
| Thumbs Up |
| Received: 269 Given: 322 |
Ezt nem tudtam, persze ajándék lónak ne nézd a fogát![]()
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Sajna nehéz találni kidobott prímfókuszos tükröt, aminél középen van a fókusz (a "3 pálcás láb"-as), egy idõben én is keresgettem. Ma már szinte mindenhol ofszet tükröket használnak.
Itt is kis stirlinget tettek rá.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Kávéfõzõ
Van pár vákuumcsövem, van ötleted mire lehetne egyszerûen felhasználni?
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Természetesen van ötletem.
Hozz 1-et Zeg.re és bemutatom miféle ínyencségeket lehet benne a nap hõjével sütni. süt.gif kajál2.gif
Utána jól megbeszéljük a prepper teendõket. drinks.gif
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Egy hét tesztüzem után most már elmondhatom, hogy elkészült az eddigi legnagyobb projektem:
Itt látható az aszalórész, a sörkollektor és az összekötésük. Ez utóbbi nem biztos, hogy a végleges verzió.
DSCN1355.jpg
Mezei sötétbarna festékkel van lefestve az egész, még a sörös doboz csövek is. A csöveket majd cserélni fogom (következõ szezonra) a Solkotéval lefestett verziójúra. A kollektor teteje lényegében egy régi ablakszárny, üveggel együtt.
Alul az esõelvezetés látszódik és kicsit arrébb a kutya is.
DSCN1356.jpg
Az aszaló részbe négy darab rostély került behelyezésre, az ajtaja zárható és ki is támasztható.
A hézagkitöltõ anyag szerepét akril tömítõ teszi ki.
A lég be és kivezetéseknél sátorról leszedett rovarháló teljesít szolgálatot.
Az ajtóra gumicsíkok vannak felhelyezve a légszivárgások megakadályozása végett.
DSCN1362.jpg
A rostélyokat szúnyoghálóból és lécekbõl készítettem el.
DSCN1365.jpg
A sörkollektor felsõ részén elvan helyezve egy hõmérõ. Nemrégiben - felhõs idõben - 30 fokot mutatott. A napsütéses csúcsidõben elérte már a 70 fokot is Celsiusban.
Az egész (lowbudget) projekt költségvetése 15-17 000 Ft volt.
Egy szezon alatt vissza is hozza majd az árát.
Késõbbiekben még veszek majd egy napelemes töltõt és azzal fogom üzemeltetni a beszerelésre kerülõ két-három pc ventilátort.
A napelemes USB töltõ lead stabil 5,5 voltot - ez pont elég arra, hogy alapjáraton forogjanak a pc ventilátorok.
A panel csúcsteljesítménye 4W, a ventilátoroké egyenként 0,6W.
Ráadásul, ha kell akkor még telefont is lehet tölteni a panellel.![]()
Last edited by mmilan21; 04-28-2015 at 04:42 PM.