Oldala 35 of 51 ElsõElsõ ... 25333435363745 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 341 to 350 of 509

Topic: Bunker, óvóhely, pince

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 268
    Given: 322

0 Not allowed!
    Én azt javaslom, hogy nézz szét ilyen hostelek honlapján és ne sántikálj megint olyan dolgokban amibõl bajod származhat.
    Amúgy sem bírna el szerintem az alu szerkezet mivel az a plafonról vékony kis sodronyokon vagy acél pálcákon szokott függesztve lenni (legalábbis ahol láttam mi van fölötte és hogy hogyan építik ott így csonálták). Szóval szerintem felejtõs. Nem mellesleg az egerek-patkányok is ott laknak, az az õ területük, ha bemész és megharap akkor baromi drága lesz az orvosi ellátás fõleg svájcban

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Ez az egér-patkány dolog nem reális szerintem, fõleg mondjuk egy svájci épületben. Az álmennyezet fölött nem találna kaját. Az alu szerkezet viszont valóban nem bírna el, épp ez a probléma. Illetve, ahogy említettem, a horkolás.
    Ha a függesztési pontokhoz egy függõágyat, vagy hálót feszítenék ki, az talán megoldaná a problémát. Másrészt vészhelyzetre gondoltam. Éjszakáztam már külföldi nagyvárosban télen, pénz nélkül, hidegben, mert lekéstem egy vonatot. Nem volt kellemes.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    A nem lépésálló, szellõzõkkel és vezetékkekel teletûzdelt gipszkarton-alu födémen hogyan lehetne fekhelyet kialakítani? (esetleg függesztett? pl egy háló?)
    Mennyire lehet biztonságos egy ilyen menedék? Légyszi segítsetek!
    Az álmennyezetek a saját súlyukon kívül mást nem bírnak el. Sajtolt lemez profilok között préselt gipszkarton lapok pici dûbelekkel felfúrva a mennyezetbe. A függesztõ pálcákat legtöbbször a kis rugós lemezek súrlódása tartja össze.

http://tmf.hu/partner/index.php/hu/t...el=1&view=item

C_13_787.jpg

Még azt sem bírja ki,hogy belekapaszkodj. Bár egy akció filmben lehet, hogy jó poén.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sok sikert hozzá, remélem rádrohad a mûanyag bilincs.

Korábban írtam arról, hogy az áruházakban, orvosi rendelõkben, egyéb helyeken található mellékhelyiségek fölötti álmennyezet általában nyitható, fölötte egy körülbelül 1, 1,5 méter magas tág tér található, sajnos nem lépésálló. Ha ott alszik az ember horkolás bizonyára lehallatszik az épületbe. (biztonsági õr, stb hallhatja)
    Ki szeretnék próbálni egy éjszakát egy ilyen helyen, ha sikerült, külföldön is megpróbálkoznék vele, olyan helyen, ahol egyébként egy vagyon lenne ott tartózkodni. (pl svájc) ilyen helyeken gondolom kevésbé is fognának gyanút.
    Mit javasoltok?
    A nem lépésálló, szellõzõkkel és vezetékkekel teletûzdelt gipszkarton-alu födémen hogyan lehetne fekhelyet kialakítani? (esetleg függesztett? pl egy háló?)

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,227
    Given: 1,203

0 Not allowed!
    Kicsit tényleg olyan mint a rend szerinti vad ötletek egyike.

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Korábban írtam arról, hogy az áruházakban, orvosi rendelõkben, egyéb helyeken található mellékhelyiségek fölötti álmennyezet általában nyitható, fölötte egy körülbelül 1, 1,5 méter magas tág tér található, sajnos nem lépésálló. Ha ott alszik az ember horkolás bizonyára lehallatszik az épületbe. (biztonsági õr, stb hallhatja)
    Ki szeretnék próbálni egy éjszakát egy ilyen helyen, ha sikerült, külföldön is megpróbálkoznék vele, olyan helyen, ahol egyébként egy vagyon lenne ott tartózkodni. (pl svájc) ilyen helyeken gondolom kevésbé is fognának gyanút.
    Mit javasoltok?
    Komolyan azt hittem viccelsz... most jöttem rá, hogy nem.
    Kicsit (nagyon) át kellene gondolni, mik azok a minimum normák, amiket az ember "békeidõben" betart.
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Legtöbbször a mellékhelyiségek elválasztó falazatán meg lehet kapaszkodni, esetleg fel lehet guggolni.
    Egy budapesti plázában vettem észre, hogy ebben a térben szinte az egész épület szellõzõ szintjét be lehet járni, de elemlámpa nélkül nem mertem bemerészkedni. Ismerek olyan félreesõ boltokat, átriumos üzletkerteket, ahol viszont alig használják a mellékhelyiséget. Az alagsori mellékhelyiségeket se nagyon használják általában. Egy kifeszített háló, vagy egy, a falakon átfektetett acél-fa, vagy vas zártszelvény megfelelõ fekvõfelületet adhat.
    Last edited by törölt tag -gl; 04-20-2015 at 10:45 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Csak szólok , sok helyen az álmenyezet felett fel vannak szerelve ezek a helyek is mozgásérzékelõvel , nyitásérzékelõvel , ott , ahol nem is gondolnád ...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,227
    Given: 1,203

0 Not allowed!
    Ehhez mit szóltok? 1.900.000 dollár, de ha azok ott emeletes ágyak, akkor vagy 52 ember élhet benne.

http://www.risingsbunkers.com/pricin...elter-general/

Nekem kéne egy ilyen, persze a két nagy ággyal teli helyet kinevezném raktárnak. Meg a fürdõ felét. Meg a konyha nagy részét. Meg a fitnessz center felét.

6 kamion konténernyi helyen vajon mennyi vizet, konzervet és egyéb dolgokat lehetne felhalmozni?

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ehhez mit szóltok? 1.900.000 dollár, de ha azok ott emeletes ágyak, akkor vagy 52 ember élhet benne.

http://www.risingsbunkers.com/pricin...elter-general/

Nekem kéne egy ilyen, persze a két nagy ággyal teli helyet kinevezném raktárnak. Meg a fürdõ felét. Meg a konyha nagy részét. Meg a fitnessz center felét.

6 kamion konténernyi helyen vajon mennyi vizet, konzervet és egyéb dolgokat lehetne felhalmozni?
    Alapból tényleg kicsi a raktára, fõleg 29 embernek ahogy tervezve van.

Ha csak neked és a barátnõdnek számolod, akkor több mint egy évtizedre elég cuccot halmozhatnál fel.
    Csak vigyázz a konzervbetegséggel - 20 hordónyi csíráztatásra szánt búza azt hiszem pótolná a vitamin igényeteket .
    Az egyik konténer legyen tele csak WC papírral. Zsebkendõbõl meg jobb választás lesz pár száz darab textil zsebkendõ.

Nekem már egy kisebb konténer - beásva a földbe - is elég lenne mint egy rejtett raktár.