Oldala 3 of 3 ElsõElsõ 123
Eredmény 21 to 24 of 24

Topic: Mari néni túlél (Mari néni és Prepper Rambo)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Amúgy van olyan erdõ Magyarországon, ahol fél napon át lehet befelé menni? 12 óra X 2 km. 24 km. Hogy 24 km-re legyél egy erdõben, annak az erdõnek legalább 48 km átmérõjûnek kell lennie. Szerintem ilyen erdõ Magyarországon nincs. [/IMG]
    Szerintem nincs 10 km-nél több 2 falu között Magyarországon ... Én keresgéltem régebben ilyen hejeket ( googlemap szinte mindent mutat ) , de nem nagyon találtam .

0 Not allowed!
    Fél napi járás
    Szerény véleményem szerint fél napi járás nem 12 óra, hanem a nappal töltött idõ fele, alvási idõ nélkül, tehát legfeljebb 16/2 = 8 óra. De ha napi munka-, gyaloglási tevékenységre 12 órát számítunk, akkor csak 12/2 = 6 óra.

Bár szerintem nem ez a lényeg, a bandák túlélõ helyzetben nem az erdõt járják, hanem a lakott helyeket, nem kockáztatnak, az erdõben nincs elég "anyag". Éjszaka az erdõben egy jól képzett katona ki tud nyírni egy alvó, 8-10 fõs bandát.

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 36

0 Not allowed!
    Kis Falu Taljánországban. Izola Tremiti
    Reggel felébredek a hajóban ami a kikötõ egyik elhagyatott részén horgonyoz, fõzök egy kv-t és kiülök a tatra , nézem a napfelkeltét, a hullámokat a gát túloldalán amikor egy Mari néni kopott-koszos steppelt nagy rózsamintás pongyolában, õszes haja hátul szétálló kontyba fogva, leballag a hajó mellé. vagy 3-4 macskával kísérve.
    A hatalmas zsebekbõl elõvesz egy neylon szatyrot, egy köteg újság papírt, a közelébe ólálkodó macseknak ad egy hatalmas maflást visszakézbõl, ami elrepül pár métert, és kipakol maga mellé. A másik nagy zsebbõl elõhúz kb 6-7 méter damilt a végén egy nagy rozsdás anyacsavarral, meg vagy 5 elõkével mindegyiken egy nagyobb horoggal amikre felhúz valami csalit. Szerintem tintahal lábak lehettek, de nem láttam jól.
    A készséget behajintja a hajó mellé, és vár egy kicsit, mikor a zsinórja erõsebb rángásokba kezd szép komótosan kihúzza, közben nem rest féllábbal osztani a macskákat akik izgatottabbak lettek, és közelebb merészkedtek hozzá. A kivett horgokon 2 kb 30 dekás hal ficánkolt, figyelve a macskákra és folyamatos pofonokat osztogatva nekik leszedte a halakat ügyesen, betekerte ujságpapírba, és a térdén kettétörte a gerincüket. Volt olyan szerencsés macsek aki egyenesen a néne kezében lévõ hallal kapta az éppen aktuális nyaklevest. A mámi kivett vagy 7-8 halat mind becsomagolva, kettéroppantva, a szatyorban, és szép komótosan felballagott a faluba az izgatott macskák kíséretében.

https://www.google.hu/maps/@42.11987...!7i2000!8i1339

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
    itt történt az eset.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Igen..EZ így igaz.....Mikor Horvátországba nyaraltunk,hasonló volt a felhozatal!
    A part mellett lehetett szedni a "rákovicákat", és kettétörve csalizva valóban azonnal kapás és fogás volt,csak úgy belógatva a mólóról(bot nélkül)
    ,,,de persze EZ is ...mint minden más erõforrás...napszak függõ,évszak függõ,helyfüggõ....tehát helyismeret! Hol..mit...mikor!