0
Treff király Hozzászólás
Szvsz kezdetnek legyen meg mindened, ami kell, ha olcsó cuccokból, akkor azokból. UTÁNA kezdd el cserélgetni az egyes dolgokat minõségibbekre!Na kis történet a témában!A drága multitoolhoz hátrányként felmerült még nálam, hogy sajnálom használni, inkább kimegyek a kombinált fogóért mint hogy a a leathermant amortizáljam.
Pár éve elkezdtem ezt a felkészülés dolgot...
Az elején volt-ami volt...jórészt pecázós,kint alvós,hosszú versenyekre való cuccok(ami nem túl mobil..kocsi nélkül esélytelen.
Mivel rákattantam erre a dologra..."hogy úgyis vége a fennálló világnak,mi a xarnak van a pénz a bankban"..elkezdtem vásárolni dolgokat!
Nézegettem a videókat,a saját tapasztalatokat....(a videjókon minden nagyon faca).
Szóval bk-2 meg ilyesmi..tatonka edény 7000é...
Aztán elkezdtem(ahogy idõm engedte)használni ,tesztelni ...a Valóságban...
Hát gyerekek...kiderültek a turpisságok...hogy ez nem olyan mint a videókon...,hogy ez nem úgy megy ahogy pár szóban leírják,elmondják a "szakértõk!
Szóval a csilliárdos dolgokról kiderült(tisztelet a kivételnek),hogy használhatatlan,kényelmetlen,átázik,nem tartós.....
Bejártam az utat,kipróbáltam...aztán eladtam,a xarokat....
Amit tudok inkább összeválogatom,átalakítom,legyártom...hogy valóban használhatóak legyenek!
...persze-persze a biznisz....ha lenne pár jó cucc a piacon,olcsón..(mert azért van!!!)...a rengeteg gyártó és forgalmazó csõdbe menne.
El kell adni a dolgokat...király marketinggel és egy Celebbel.....de a vásárlón kívül mindenki tudja,hogy pár hónap múlva újra fog böngészni...mert a kiválasztott király cucc...hogy is mondjam...meztelen...és veszi a következõ király cuccot!
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 143 |
Szia Yeahno,
Az elsosegely topicban valaszolok.
Bel
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Ha ki tudsz menni kombinált fogóért akkor abban a helyzetben nem multitoolra van szükséged.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Asszem ez a legjobb út, köszi a tanácsot.
Ez igaz, de nem tudom meddig érdemes elmenni ezen a vonalon, mert ennyi erõvel a boltba is elmehetek / kölcsön kérhetek egy szerszámot mikor éppen kell, amíg nincs SHTF addig igazán nincs is szükségem multitoolra mert vannak más lehetõségek meg célszerszámok.
Így hogy nem használom nem tudom majd mire képes, milyen lehetõségek rejlenek benne, hogyan fogjam úgy ne csússzon le a kezem róla és ne sérüljek meg, gyors/biztos elõvétel és elrakás stb.
http://magyarprepperforum.net/showth...ll=1#post74854
https://www.youtube.com/watch?v=c3qgZcl_ToY
https://www.youtube.com/watch?v=ghDvipT7uhU
Olcsó sok---drága(minõségi) kevés
Mi a minõség?
A szépség,esztétikum,trendi,másnak is az van,drága?.....vagy kényelmes,használható,tartós?
.....ja...ki látja a parton,erdõben,telken,kirándulás,túlélés közben?!
Egy rugó köteg 1000,-(ha rosszul alkudoztok),ebbõl kijön mérettõl függõen 4-9 kés (nagy rugónál 6 bozótvágó)
A 4 késhez ugyan annyi flex korong és egy köszörû korong fogy el.(3000,-)+némi smirgli papír polírozni.
Darab bõr és cérna 1000+valami nyél(ha ügyes vagy fából megcsinálod,ha nem veszel egy zsugor csövet 1500,-
......6500,-/4 kés ++++a saját munkád díja..cc. a 4 kés 30 munkaóra (ami a zsebben marad!!!+jó szórakozás)
Tehát szórakoztok,tanultok,kreatívkodtok egy kicsit...és potom pénzért van 4(kisebbekbõl több)elnyûhetetlen,a Ti igényeteknek megfelelõ,csúnya késetek.
Aztán ki nézi?
| Thumbs Up |
Doom
Azért pár dolgot kihagytál! Te is elvitted köszörûshöz a vasat ha jól tévedek? Hõkezelés, feszültségmentesítést nem kellene a folyamatba beiktatni? Hidd el nekem soha sem fogsz olyan minõséget (éltartás, kényelmesebb használat stb.) szempontjából mint aki 30 éve csak késeket készít.
Ha rugóacélból akarsz dolgozni lehet újonnan is venni és akkor legalább ismered az összetételt, ja és nem drágább.
...hát persze,benne is van a videókban!Dobjál hozzá 800 forintot!Te is elvitted köszörûshöz a vasat ha jól tévedek?(már vettem egy polírkorongot azobiba,úgyhogy ez is megoldva)
..minek?Így is pont jó amire kell!Felesleges hókusz-pókusz!Semmivel nem lesz jobb!Ezek nem díszek..ezek dolgoznak.Hõkezelés, feszültségmentesítést nem kellene a folyamatba beiktatni?
..persze,de minek nekem a sárba,esõbe,kint az ártéren egy olyan csilli-villi cucc 40000é ?Hidd el nekem soha sem fogsz olyan minõséget (éltartás, kényelmesebb használat stb.) szempontjából mint aki 30 éve csak késeket készít.
+ úgy járnék,hogy nem merem használni mert baja lesz!..megélezem ha kell..kasza kövön...vagy a beton sarkán...kényelem???...túlélõ szituba?...kint a dágványba?...inkább egy jó matrac!
már késõ..van egy köteg..életem végéig kitart...fõleg ha ilyen ütemben amortizálódnak a saját kések...még élezni sem kellett egyiket sem!Ha rugóacélból akarsz dolgozni lehet újonnan is venni és akkor legalább ismered az összetételt, ja és nem drágább.
Egyébként meg hol érdekel engem az összetétel+a Hrc+meg a többi tudományos dolog...vág ? ...vág...bírja?...bírja!....sajnálom használni?...nem!....szép?..nem!...de kit érdekel!...szerszám és ennyi!
Last edited by Doom; 08-25-2016 at 02:26 PM.
| Thumbs Up |
Doom
A jó minõségû szerszámokat szokták hõkezelni tudtad? :-D Egy idõ után rájössz majd, hogy hol van az ilyen eszközhasználatnak a határa. Egyébként ki mondta hogy 40.000es gyári xar kést vegyél? Egyszer próbálj már ki egy normális késkészítõ által gyártott tisztességes kést, fogsz tapasztalni 10 apró különbséget.
1320317102-6Af5_K.jpgfogsz tapasztalni 10 apró különbséget.