Oldala 6 of 6 ElsõElsõ ... 456
Eredmény 51 to 59 of 59

Topic: Mmilan21 blogja

Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 83
    Given: 179

0 Not allowed!
    Próbálj meg esetleg felrakni Virtualboxba valamilyen OS-t egy Firefox ESR-rel, hátha ezzel átvészeled ezt az idõszakot.
    Loco en el coco

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 144
    Given: 177

0 Not allowed!
    Kísértetiesen hasonlít az adobe flash-hoz köthetõ hibákra amit leírtál szürke gombok, nem betöltõdõ reklámok miatt. Én jelenleg chrome-ot, safarit és operát használok, a chrome és az opera pc-n hibátlan jelenleg. Egyébként kezd mostanában egyre jobban felzárkózni az opera a másik két nagy böngészõhöz, én évek óta bizalmat szavaztam nekik. Ami nagyon hiányzik az a beépített fordító, arra még nem találtam megfelelõ plugint, mert ami volt azt tiltotta a gugli, ettõl függetlenül jól mûködik tapasztalatom szerint.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up
    Received: 768
    Given: 828

0 Not allowed!
    Ezt a böngészõt próbáltad? https://vivaldi.com/download/

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Kísértetiesen hasonlít az adobe flash-hoz köthetõ hibákra amit leírtál szürke gombok, nem betöltõdõ reklámok miatt. Én jelenleg chrome-ot, safarit és operát használok, a chrome és az opera pc-n hibátlan jelenleg. Egyébként kezd mostanában egyre jobban felzárkózni az opera a másik két nagy böngészõhöz, én évek óta bizalmat szavaztam nekik. Ami nagyon hiányzik az a beépített fordító, arra még nem találtam megfelelõ plugint, mert ami volt azt tiltotta a gugli, ettõl függetlenül jól mûködik tapasztalatom szerint.
    Flash, Java és egyebek fel sincsenek telepítve, az nem okozhatta a hibát mert korábban sem voltak feltelepítve.

A 02-es verzió megoldotta a képi hibákat.
    Gondoltam hogy meg fogják oldani. A Mozzila még mindig jobban kezeli az efféle Firefox hibákat mint például a Microsoft a Windows 10-ét.
    Az Opera a Chrome-on alapul, szóval nekem nem kell. Safari Apple cucc, az sem játszik.

Régebben lassú volt a Firefox, mostanra viszont hasonlóan gyors mint például a Google Chrome, ami nálam nem mûködött mindig megbízhatóan - az olyan többé/kevésbé zavaró lefagyásos/képi hibákat produkált, amelyek jelen voltak nagyon hosszú ideig, olykor-olykor felbukkanva. Hozzáteszem hogy 5 és fél éve ugyanazon a konfiguráción használtam/használom ezeket a böngészõket. A gyorsulást észre veszem. Az operációs rendszer is ugyanúgy Windows 7, de Linux alapú rendszereken is jól teljesített a Firefox.
    Maradok a rókánál, ha nem lesz zavaróan több ilyen fajta hiba.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Ezt a böngészõt próbáltad? https://vivaldi.com/download/
    Az egyik lehetséges alternatíva az újabb böngészõk közül.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idõközben épül a szárítóm. A sörkollektor üvegtetejének és a sörcsöveknek az összerakása, illetve a fa részek felületkezelése és a festés van hátra.
    Aztán még telepíteni kell a megfelelõ helyre és üzembe helyezni.

Idõközben a kert még sehol, mert a traktorunk megadta magát és javítani kell. Most még darabokban áll, de már megvannak hozzá a szükséges alkatrészek.
    A vetéssel nem vagyunk még elkésve. Legfeljebb valamivel késõbb és kevesebb borsó fog teremni ha szárazabb lesz az elkövetkezõ két hónap.

Az meg kifejezetten jó hír, hogy van friss szedésû petrezselyem, sárgarépa és paszternák itthon.
    Csak egy része lett kiszedve õsszel, plusz ami még télen és tavasszal kellett, a többi csak az elmúlt hétvégén lett felszedve.
    Nagyon szépen megmaradtak, a fagyási kár minimális. Persze van leesõ rész, de ennek a nagyját a petrezselyembõl és a sárgarépából a nyulak megeszik, a többi pedig megy a komposztra.
    Sokan kérdezgetik hogy honnan van ilyen szép zöld és friss gyökérzöldségünk ilyenkor - ráadásul bõven a piaci méret fölött. Hát a kertbõl.

Amúgy mostanában is úgy vagyok hogy minden nap foglalt valami miatt, minden nap van valamilyen munka.
    Egyébként nekem az a furcsa, hogy a többség a hétvégéket és az ünnepeket is üres elfoglaltságokkal, gumicsontokkal és semmittevéssel töltik.
    Az okostelefon szüntelen/értelmes cél nélküli nyomkodása is értelmetlen elfoglaltság, azaz semmittevés.
    Egy szakirányú könyv kiolvasása, az kezdetnek megteszi. Egy szárítógép vagy akármilyen más kézmûves dolog létrehozása az már haladást és végül eredményeket jelent.
    Az hogy ki milyen sikeres a munkájában és mit ér(t) el vele, azt most hagyjuk. Itt most kifejezetten a szabad idõ hasznos eltöltésére fókuszálok, azon magánprojektekre és eseményekre gondolok, amelyekre az ember a késõbbiekben is emlékezni fog, mert szerintem ezek a legfontosabbak ilyen szempontból.

Amikor egy fentebb vázoltak szerint megöregedett nagypapának felteszi az unokája a kérdést:
    - Nagypapa! Régen, amikor te ilyen idõs voltál mint most én, akkor mivel foglalkoztál a szabad idõdben?
    - Hát... Az úgy volt hogy... Melyik játék is volt az?... Tudod volt egy pár telefonom addig, ameddig még gyártottak ilyesmit. Nem tudom pontosan. Összemosódnak azok a régen elmúlt évek.
    - Akkor te is 4. ipari forradalmi rokkant vagy?
    - Azt azért nem mondanám.
    - De akkor miért nem emlékszel semmire?
    - Mert már nagyon régen történt meg mindez velem.
    - Nagyapa, ugye akkor te sem alkottál sokan másokhoz hasonlóan maradandót akkoriban?
    - Hát... Nem rémlik tisztán semmi. De tudod volt egy játék.... Amiben elsõ voltam a ranglistán pár óráig, aztán...

Ha lenne is okostelefonom, akkor sem vinném magammal munka közben, mert rövid távon darabokra törne kb., mert nem bírja a találkozást a kapanyéllel és a szabadeséses földbe csapódás sem bírja ki.
    Az igaz hogy akik naphosszat értelmetlenül nyomogatják, tapicskolják ezeket a ketyeréket, azok egy mûhely vagy kert közelébe sem mennek még véletlenül sem, így nem áll fenn a veszélye a telefonjuk összetörésének.
    És még rám néztek anno furcsa szemmel hogy számítógépes játékokkal játszottam(most már egyáltalán nem).
    Most meg boldog-boldogtalan játszik olyan telefonos és böngészõs játékokkal, amelyekhez én bottal sem nyúlnék, mert olyan alacsony színvonalúak.
    Persze vannak most is értelmes játékok, de azokkal kevesen játszanak és nem ezekrõl van itt szó.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Apumék ültettek céklát õsszel, ettünk belõle a hétvégén. Teljesen jó. Kísérleti céklának nevezzük, valószínûleg egy kemény télen elfagyott volna a francba a gumók fele kilógott a földbõl...

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Nálam a járda hasadékban negyedik éve nõ egy tátika tõ. Elméletileg egynyári virág. De Õ, következetesen errõl nem vesz tudomást!
    A természetben sokkal több van, mint gondolnánk...

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Adok egy jó nagy esélyt én is a Steemit-nek. 3 napja regisztráltam, de ahogy látom eltart 2+ hétig is mire aktiválják a hozzáférésemet. Mondjuk nem baj, mert nem sietek sehova.

Közben meg a fb-t pihenõpályára raktam, mert nem igazán érdemes feljárni oda naponta egyszer(tényleg nem történik sok minden).
    Majd amikor olyanom lesz, akkor bejelentkezem ismét egy gyors látogatás erejéig.
    Nem olyan nagy durranás az egész. A többség leginkább azért használja, mert az ismerõsei is ezt használják.

A Steemit platformjától nem azt várom alapvetõen, hogy nagyobb legyen az aktivitás, hanem azt hogy ne legyen cenzúrázva és hogy a fb egyéb zavaró tulajdonságait ne hordozza magán. A többi pedig majd alakulni fog.

Az elég például elég frusztráló tud lenni, amikor fb-n üzenetet írok, megnyitok egy másik lapot a böngészõben mert mondjuk egy linket akarok berakni az üzenetbe, de amikor visszatérek az üzenetírás lapjára, akkor eltûnik a szöveg amit beírtam, de még nem küldtem el. Ráadásul visszaállíthatatlanul, szóval kezdhetem elõröl az üzenetírást, ha van hozzá idõm és kedvem. Ez nem is az egyedüli ilyen kritikus hiba és ezek azóta vannak jelen, amióta a messengert integrálták a böngészõs változatba is.
    Lehet hogy az "MI" az ami kicenzúrázza az üzeneteimet? Lényegtelen, mert így alapvetõen megbízhatatlanná teszi a rendszert.
    Az a funkció nem mûködik rajta megbízhatóan, amit kb. már egy 20 évvel ezelõtti õsfórum is tudott rendesen.

Idõközben felszámolás alatt állnak a felesleges napi rutinköreim az interneten. Már le tudtam faragni átlagosan fél órát napi szinten.