0

Összegyûlt némi tojástöbblet, ezért nekiálltam kísérletezni a tojás tartósításával. Feltétel volt, hogy a tojás átessen hõkezelésen a problémák megelõzése végett, és, ha lehet, a módszer legyen a lehetõ legegyszerûbb. Eddig a befõzés tûnik a legjobbnak, bár tartóssági tesztre még nem került sor, mivel az egyetlen tesztalany a minõségellenõrzési vizsgálat során elfogyott
Próbálkoztatok már ti is ezzel? Van valakinek ennél jobb módszere?
Loco en el coco
Thumbs Up |
Received: 922 Given: 954 |
Ha jól tudom régen - még a hűtő korszak előtt - zsírba tették a tojást.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
A nagyim mésztejbe mártotta õket, majd száradás után zsírozta. Elsõ fertõtlenít, második elzárja a levegõtõl és nem szárad ki olyan gyorsan.
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
http://m.trollfesz.hu/fun/290674
Hogy füstölt-e, azt nem tudom![]()
Köszi a tippeket, ezeket nagyrészt ismertem. Úgy látszik, rosszul fogalmaztam meg a problémát
Csak a tojás belsejét szeretném tartósítani, hõkezelve és erre keresek házilag is kivitelezhetõ, nem ûrtechnikát igénylõ módszereket![]()
Loco en el coco
Thumbs Up |
Received: 922 Given: 954 |
Azt úgy szerintem nem nagyon lehet. A hámozott főtt tojás kibír X napot a hűtőben, de azért túl sokáig ott se tárolnám.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 126 Given: 1 |
Nem tudom, házilag lehet-e, de szoktak készíteni tojásport, ami megfelel a szárított tojásnak...
Ettem ilyet, egész élvezhetõ íze van, rántottának például...
Ennyit találtam róla:
http://capriovus.eu/node/38
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
A tojás porításnak érdemes utána nézni. Én azt tudom, hogy a II. vh alatt a német hadi konyha fontos alapanyaga volt. Akkor már ipar szerûen gyártották.