Oldala 2 of 2 ElsõElsõ 12
Eredmény 11 to 18 of 18

Topic: Aszalás tartósítás

  1. #11
    Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Hozzászólások
    27
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    Az aszalványokat egy textil zacskóban tartjuk a konyhaszekrényben. Semmi gondjuk sincs. Készítek is egy teát belõlük....
    Köszönöm a válaszodat!
    Nekem a legnagyobb aggodalmam nem is az, hogy megromlik, hanem az élelmiszer moly. Neked nem volt vele gondod?

  2. #12
    MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Hozzászólások
    1,751
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Gabe Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!

    Lassan jön a szezon, kicsit felráznám a topikot. A tervem az, hogy a tavasszal és a nyáron gyümölcsöt és zöldséget aszalok, hogy a téli fogyasztásunkat is fedezze.
    A tárolást ti hogy oldjátok meg? Sajnos pincém nincs, így a hûvösön tárolás csak hûtõvel lenne megoldható.
    Láttam a neten egy vákuumos módszert, amivel a mezei befõttes üvegbõl leget vákuumos tárolót csinálni. Ezen gondolkodom, hogy kipróbálom.
    arra nem gondoltal, hogy kompotnak rakd el a gyumolcsoket? nalunk az a meno, es a kompot befottes uvegben szepen el all, nem is kell huvosben tartani.

  3. #13
    Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Hozzászólások
    27
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ihasz Laci Hozzászólás megtekintése
    arra nem gondoltal, hogy kompotnak rakd el a gyumolcsoket? nalunk az a meno, es a kompot befottes uvegben szepen el all, nem is kell huvosben tartani.
    A befõzés nem az én világom, az aszalt gyümölcs fogy nálunk raklap számra. Meg ezzel a napkollektoros aszalóval ingyen energia felhasználással tudok majd tartósítani.

  4. #14
    Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Hozzászólások
    738
    Thumbs Up
    Received: 122
    Given: 250

    0 Not allowed!
    A héten aszaltam 10 kiló banánt

    Tárolásra jól zárodó befõttes vagy csatos üveget használunk, nekünk az vált be.
    Loco en el coco

  5. #15
    Alpha
    Guest

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló coco Hozzászólás megtekintése
    A héten aszaltam 10 kiló banánt

    Tárolásra jól zárodó befõttes vagy csatos üveget használunk, nekünk az vált be.
    Vékony szeletekre vágtad? Banán chipset készítettél?
    Én azt tapasztaltam, hogy a banánt nehéz aszalni a hazai gyümölcsökhöz képest.

  6. #16
    Senior Member Sergeant's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Közép-, Kelet-és Nyugat-Orbanisztán
    Hozzászólások
    425
    Thumbs Up
    Received: 16
    Given: 3

    0 Not allowed!
    Hauser.jpg
    Én ilyet használok. Nemcsak gyümölcsökhöz, de gyógynövényekhez is.
    Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
    Hazámban minden utat ismerek.
    (Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀

  7. #17
    Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Hozzászólások
    738
    Thumbs Up
    Received: 122
    Given: 250

    0 Not allowed!
    Igen, banánchipset készítettem. V-gyaluval szépen vékony karikákra vágtam. Én nem tapasztaltam, hogy nehéz lenne, persze lehet, hogy környezete / banánja / aszalója válogatja.
    Loco en el coco

  8. #18
    Senior Member Sergeant's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Közép-, Kelet-és Nyugat-Orbanisztán
    Hozzászólások
    425
    Thumbs Up
    Received: 16
    Given: 3

    0 Not allowed!
    Észleltem, hogy fogyni kezdett a vegeta. Ezért gyorsan elkezdtem aszalni fehér-és sárgarépát, zellert, gombát, karalábét, fokhagymát, vöröshagymát, burgonyát.
    Igaz, hogy én nem home office-ban vagy karanténben vagyok, hanem járok dolgozni, de azért estére megvolt a befõttesüvegnyi, kávé darálóval porított aszalt zöldség. Sót, borsot adtam hozzá és kész.
    Vírus pánik ide vagy oda, azért a szabadnapjaimat a prepperkedés jegyében végigtolom. Amíg aszalódott a zöldség, addig elfoglaltam magam mással, idõnként torkot fertõtlenítve saját borpárlattal. Mert a higiénia, az fontos.
    Ez azért jó, mert így nincs idõm rettegni.
    Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
    Hazámban minden utat ismerek.
    (Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •