Oldala 2 of 2 ElsõElsõ 12
Eredmény 11 to 16 of 16

Topic: Permetezés, kártevő-irtás

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 254
    Given: 300

0 Not allowed!
    Fater tavaly csak és kizárólag tejjel permetezett. Nem lett semmivel sem rosszabb a helyzet, mintha vegyszerekkel csinálta volna, szóval azt mondta, hogy ezentúl azzal oldja meg a gyümölcsfák és a többi növény permetezését is év közben. Árban kb. ott van mintha megvenné a drága vegyszereket, de ez már-már bio. Áztatott csalánnal régebben csinált lemosó permetezést, illetve feromon csapdákat szoktunk kitenni a cseresznyére pluszban, mert az amúgy elég kukacos tud lenni.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member Sergeant's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Közép-, Kelet-és Nyugat-Orbanisztán
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 3

0 Not allowed!
    El sem hiszitek, hogy mit láttam. Áll a nagy tudású a fa alatt és felfelé permetezik, folyik a rá a permetlé és csak egy rongy van a szája elé kötve.
    Gombásodás elleni vegyszerrel...
    A másik segg részegen, támolyogva, maszk nélkül, szélben, tetû elleni vegyszerrel.
    Régóta mondom, hogy nem normálisak az emberek.
    Az egy dolog, hogy saját magukkal mit tesznek, de mérgezik a környezetüket is. Mondjuk, mindkét figura emberi roncs, tele betegségekkel. Ugyan mitõl lehetnek betegek, el sem tudom képzelni...
    Én alapból nem vagyok a vegyszeres védekezés híve, érdekes, hogy mégis teremnek a fáim. Nem is akárhogyan...
    Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
    Hazámban minden utat ismerek.
    (Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 44
    Given: 17

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Fater tavaly csak és kizárólag tejjel permetezett. Nem lett semmivel sem rosszabb a helyzet, mintha vegyszerekkel csinálta volna, szóval azt mondta, hogy ezentúl azzal oldja meg a gyümölcsfák és a többi növény permetezését is év közben. Árban kb. ott van mintha megvenné a drága vegyszereket, de ez már-már bio.
    Pontosan hogy csinálja? Gondolom hígítja vízzel?
    Kipróbáltam töményen peronoszos leveleken, aztán alig találtam meg azokat a leveleket, mintha meggyógyultak volna.
    De mivel üveges bevonatot hagy hígítani kell, emiatt biztos jó atka ellen is.
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Senior Member Sergeant's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Közép-, Kelet-és Nyugat-Orbanisztán
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 3

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Kipróbáltam töményen peronoszos leveleken, aztán alig találtam meg azokat a leveleket, mintha meggyógyultak volna.
    Nem régen néztem utána. 1:6 arányt javasolnak. Levéltrágyázáshoz felesben.
    Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
    Hazámban minden utat ismerek.
    (Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Hígítja az biztos, de az arányokat nem tudom, én városi puhány vagyok Jelenleg két cserép snidling a birtokom. Ha érdekel természetesen rákérdezek.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nos érdeklõdtetek a múltkorában, most, hogy eljutottunk vidékre pontosan kikérdeztem mindent, hogy megosszam Veletek:
    Tej: 1:1 hígításban permeteznek vele, bolti legolcsóbb sima tejet vesznek hozzá. Fõleg gombás fertõzésekre megfelelõ.
    Sör: bolti legolcsóbb sör hígítatlanul, levéltetvekre jó. Nem annyira hatásos, mint a következõ:
    Szappanos víz: szintén levéltetvekre használják, de ez is habzik, nehezebb kicsit vele, de a sör is habzik, szóval meg lehet oldani. Sima bolti folyékony szappan van vízben feloldva, a levéltetvet "bevonja" és attól elpusztul.
    Sárga lapok: Errõl lenne szó. Már egy ideje használva van, hatékony.