Oldala 79 of 261 ElsõElsõ ... 2969777879808189129179 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 781 to 790 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 934
    Given: 971

0 Not allowed!
    Normális, de azért érdekes hogy hogy lemegy az emberrõl az izom.

De a macskáról is... Nálunk az egyik macskánk tiszta izom volt, aztán 2 hétig le volt betegedve, köhögött, meg sokat aludt, aztán a második hét végére rendbe jött, de az izmos macskából sovány macska lett. Olyan volt mintha kicserélték volna.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    sajnos szökik az izom, attól a pillanattól, hogy nem optimális már valami...ezért is értékes az izmos, esztétikus test, venni nem lehet, bármennyi pénzed van és állandó foglalkozást igényel.
    A macska is tuti influenzás volt, ha kap elég fehérje dús kaját, vissza tudja nyerni a régi formáját

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 31
    Given: 12

0 Not allowed!
    Ez az én bajom is pár évente kipattintom magam és amikor elégedett vagyok a látvánnyal, leállok (mert egy lusta szar vagyok) és utána meg csodálkozom, hogy milyen gyorsan el tud tûnni az izom és átveszi a helyét a háj.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 814

0 Not allowed!
    Nem tudom, én már értetlenül szemlélem az egészet. Helyi szinten itt szerencsére lement az egész úgy, hogy kábé a teljes város észre sem vette, hogy világjárvány van. A kórházban alig volt néhány diagnosztizált koronás. Rendõrt, katonát talán egy-két alkalommal láttam összesen. Én egyetlen munkanapot sem hagytam ki. Olyan helyen dolgozom, ahol ezren fogdossák a kilincset stb., kesztyût senki nem láttam, de szerencsére nem volt semmi probléma. Igaz, nálunk is voltak óvintézkedések, meg nem is nagyon volt forgalom.

Most viszont ugyanúgy nincs oltás, de az emberek tömegesen vannak az utcán. Nem nagyon tudom összerakni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Hát, sokunk sem. Kilóg a lóláb, nem?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most jelentette be a magyar kormány hogy nekiállnak oltóanyagot fejleszteni. De most? Januárban indult a dolog, márciusban már nagyon durva volt a helyzet. Erre mikor lecsendesedik a dolog, akkor kezdenek kutatni oltóanyag után? Eddig miért nem? Miért vártak majdnem fél évet? Én azt hittem hogy már eddig is folyt a kutatás és kísérletezés, erre a bejelentés arra utal hogy mégsem.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Orosz tudós: sikerült elõállítani egy vektorvakcinát, amely mellékhatások nélkül alakít ki immunitást

"Önmagukon próbáltak ki egy vektorvakcinát a Nyikolaj Gamaleja nevét viselõ Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) munkatársai, a kísérlet sikerrel járt, alanyaiban negatív mellékhatások nélkül alakított ki immunitást - tájékoztatta Alekszandr Gincburg akadémikus, a központ igazgatója pénteken az Interfax hírügynökséget."
    (MTI)

Vicces lenne ha az oroszok mentenék ki a világot a válságból. Vajon utána is szidnák az oroszokat az amerikai demokraták, vagy abbahagynák legalább egy idõre?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló haven Hozzászólás megtekintése
    Hát, sokunk sem. Kilóg a lóláb, nem?
    Mereven elhatárolódom minden olyan kijelentéstõl, melynek tárgyát kilógó lólábak képezik. Ettõl teljesen függetlenül megjegyzem: itthol szeretek aludni, nem az õrszobán.

Ámde rábukkantam egy közleményre, melyet a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség adott ki 2011. március 8-án. A címe: A H1N1-pánik tanulságai. Ilyesféléket írnak benne:

"Áder János európai parlamenti képviselõ a tegnapi plenáris vitához benyújtott írásbeli felszólalásában az emberek bizalmának súlyos megrendülését tartotta a sertésinfluenza botrány legfõbb tanulságának. A néppárti politikus élesen bírálta az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), amely >>farkast kiáltott<< és hisztériakeltõ elõrejelzéseivel olyan lépésekre késztette a tagállamokat, amelyek nem álltak arányban a H1N1 járvány tapasztalt és ismert súlyosságával. A képviselõ rámutatott arra, hogy az H1N1 influenza következtében végül lényegesen kevesebb ember betegedett meg és hunyt el világszerte, mint egy közönséges szezonális influenza esetében, mialatt az egyes országok hihetetlen mennyiségû közpénzt költöttek el az átlagosnál kétszer-háromszor is drágább oltóanyagok beszerzésére.

>>Súlyosan elítélendõ dolog az emberek félelmével, családtagjaik és szeretteik iránti felelõsségérzetével aljas profitérdekekbõl visszaélni. Az, hogy mindehhez a WHO megalapozatlan pandémiás riasztásaival még asszisztált is, olyan dolog, ami ellen a leghatározottabban kell fellépnie az Uniónak. A tanulságokat le kell vonni és az EU-nak nagyobb fokú függetlenséget kell biztosítani a H1N1-hez hasonló járványgyanús helyzetek értékeléséhez<< – fogalmazott Áder János."

A közlemény az Európai Parlament aznap elfogadott állásfoglalásának apropóján látott napvilágot. A dokumentumban az EP egy hangyabokányi fáziskéséssel megvonta a malacinfluenza mérlegét. És egyebek mellett az alábbiakat találta rebesgetni (kiemelések tõlem):

"mivel a 2009–2010-es H1N1 influenzával kapcsolatos, EU-n belüli tájékoztatás és kommunikáció bebizonyította a média kulcsfontosságú szerepét a közegészségügyi elõvigyázatossági intézkedések és ajánlások továbbításában és a járvány és következményei egyes szempontjainak kihangsúlyozásában, ezzel valószínûleg befolyásolva a nyilvánosság véleményét és a hatóságok fellépését,

sürgeti a WHO-t, hogy vizsgálja felül a >>pandémia<< fogalmának meghatározását, figyelembe véve nem csak földrajzi elterjedését, hanem súlyosságát is;

felhívja a tagállamokat, hogy a pandémiák megelõzésére és leküzdésére irányuló stratégiák elõkészítésének és alkalmazásának valamennyi szakaszába szorosabban vonják be az egészségügyi szakembereket;

azon a véleményen van, hogy az Európai Betegségmegelõzési és Járványvédelmi Központnak (ECDC) független ügynökségként kell eljárnia, és így kellene értékelnie és nyilvánosságra hoznia a fertõzésveszélyek súlyosságát, és ehhez megfelelõ eszközöket kell rendelkezésére bocsátani;

elismeri, hogy az uniós közegészségügyi intézmények részére tanácsadást végzõ bizonyos szakértõk esetében felmerülõ összeférhetetlenség felkeltheti a befolyással való visszaélés gyanúját, és ronthatja az európai egészségügyi ügynökségek és ajánlásaik hitelét; úgy véli, hogy mindennemû összeférhetetlenséget el kell kerülni;

hangsúlyozza, hogy a tájékoztatási szakembereknek elszámoltathatóaknak kell lenniük, és az egészségügyi tájékoztató üzenetek feldolgozása során körültekintõen kell eljárni, különösen valamely pandémiával összefüggésben;

a járványokra való felkészülést és az azok megelõzését célzó közegészségügyi stratégiák iránti bizalom megszerzése érdekében elengedhetetlennek tartja, hogy a Bizottság és a tagállamok sürgõsen tegyék meg a felülvizsgálathoz szükséges lépéseket, ideértve a jobb oltási és kommunikációs stratégiák kidolgozását;"

Természetesen tudatában vagyok annak, hogy a fentiek a malacinfluenza kapcsán fogalmazódtak meg. Legvadabb álmaimban sem vonnék párhuzamot a jelenlegi helyzettel, ami egy egészen más betegségrõl szól. Minden bizonnyal azért hömpölyögnek a járókelõk a tereken és a fagylaltozóknál, mert az óvintézkedések így is betarthatóak. Az ország leállítására csak a fokozott elõvigyázatosság miatt volt szükség, és ez két hónap alatt 100 ezer munkanélkülinél többet alig igényelt. Fõ a biztonság! De most, hogy már folynak kísérletek, és lehetséges, hogy valamelyik évben lesz védõoltás, mégis mi akadálya lenne annak, hogy az olaszok is strandra induljanak?? Utóvégre, újra itt a nyár, és meleg az idõ.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    És ha lehetne tartani itt a fórumon egy felmérést: van köztünk olyan, akinek az ismeretségi körében valaki elkapta a koronavírust?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    3678 ember kapta el Magyarországon, ami a közel 10.000.000 emberhez képest nem sok. 100.000 lenne az 1%. Szóval ez nagyjából 0,003%-a az országnak. Nem sok esély van arra hogy valaki ismerjen valakit aki igazoltan elkapta. Ami furcsa hogy ha valaki elkapta az hogy nem nyomja tele vele a Facebookot? Ha én elkapnám biztos videónaplót vezetnék róla, megosztanék minden infót hogy mások tanuljanak belõle, felkészülhessenek arra hogy mit tegyenek abban az esetben ha majd õk is elkapják, stb. De nem, sehol senki. Se blogok róla, se FB bejegyzések, se semmi. Ezt azért én is furcsának találom...