0

Thumbs Up |
Received: 54 Given: 140 |
Sziasztok,
Ugy tunik, a korhazban fertozodott meg O is. :-(
Bel
Ha részletesen utána olvasol, akkor nem biztos. Tüdõgyulladással vitték be. Csak a harmadik,tesztnél, amit a harmadik kórházban töltött napon vettek le, derült ki a pozitivitás. Aminek az eredménye csak a halála után jött meg... Szóval vagy otthon, vagy a kórházban... Ma már békében van.
Thumbs Up |
Received: 54 Given: 140 |
Szia,
Igen, pont az olvastam mashol is, mint amit irtal: 3 nappal a korhazba kerulese utan negativ volt az elso teszt, par nappal kesobb ismet negativ volt a teszt.
Es ugye azt mondjak, hogy 2 negativ teszt igazolja, hogy az 1. idopontjaban nem volt megfertozve, tehat 3 nappal a korhazba kerulese utan meg nem volt megfertozve, kesobb mar igen (es kozben folyamatosan korhazban volt).
Ezt en mashogy nem tudom elkepzelni, csak ugy, ha a korhazban fertozodott meg.
Esetleg ugy, ha 3 tesztbol 2 rossz, de erosen bizok benne, hogy nem hasznalhatatlan szarral tesztelnek. :-(
Bel
Thumbs Up |
Received: 88 Given: 35 |
Szegény öreg. Ha 101. szülinapja elõtt szépen elaludt volna örökre, a többség irigykedne rá, hogy szép hosszú életet élt. De bevitték a kórházba (mert hová vigyünk egy idõs bácsit ha rosszul lesz?) Így viszont Orbán/Kásler sokadik áldozata lett (az ellenzék szerint). Bel nem írt ilyet, de nem lennék meglepve, ha máshol, pl FB-n ilyen hozzászólások születnének.
Sajnos a kórházban koncentrálódnak a betegek, így a kórokozók is, a kórházi fertõzés nem magyar sajátosság. Bár a konkrét körülményeket nem ismerem, valószínûleg egy figyelmetlen egészségügyi dolgozó tehet róla, de aligha fog kiderülni ki.
Közben Belgrádban visszaállítják a rendkívüli helyzetet.
Májusban a hazai orvosi egyetemek végeztek egy 15 napos felmérést, amit a Semmelweis vezetett. A vizsgálatot már lefelé induló görbénél kezdték. A KSH választotta ki a résztvevõket 489 településrõl, amiben benne volt az összes fõvárosi kerület is. Végül 12 337-en töltötték ki a kérdõívet, és 10 575-en mintavételre is elmentek (PCR-teszt és vérvizsgálat).
A 10 575 emberbõl 3 fõ volt koronavírus fertõzött, közülük ketten kórházban feküdtek. (Szeropozitívat 70-et találtak.) Ebbõl arra következtettek, hogy a vizsgálat idõszakában legvalószínûbben 2421 fertõzött volt Magyarországon, ami 10 ezer fõre vetítve 2,9-3-as adat. És 56 439 fõ, vagyis 10 ezer lakosból 68 eshetett már át addigra a fertõzésen. Az adatok 95 %-os biztonságúak.
Budapesten a vizsgálat alatt 10 ezer fõre vetítve maximum 25 fõ lehetett fertõzött. A járvány kezdete óta a közel másfél milliós fõvárosi lakosságból 29 és 151,9 közé tehetõ azoknak a száma, akik átestek a fertõzésen. És ez a pesti adat a legmagasabb Magyarországon, minden más településen enyhébbek a számok.
A dohányzás és a testtömeg nem befolyásolta a fertõzést. Az ízlés- és szaglászavar egyértelmûen jellemzõ tünet volt.
A Portfolio cikkébõl pedig úgy veszem ki, hogy a koronavírus 112 ezer embert tett munkanélkülivé Magyarországon.
Nem tudom... A fertõzöttségi számok annyira alacsonyak, hogy nem vagyok benne biztos, hogy érdemes volt-e ennyire lezárni a dolgokat, és ezzel generálni 112 ezer új munkanélkülit.
Ez talán mehetne az emberi természet topikba is, de ide is passzol. Az elõzõ hozzászólásomban szereplõ felmérés kapcsán Berényi Ervin, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke kihangsúlyozta, hogy 10 ezer fõre vetítve 106 volt a fertõzési szám azoknál, akik a kérdõívben bevallották, hogy március után jártak külföldön. És 67 azoknál, akik Magyarországon maradtak.
"Éppen ezért arra figyelmeztetett: nagyon meg kell gondolni egy esetleges külföldi nyaralást, mert a járvány még tart Európában, és Magyarországon is."
Közben a Fókuszban épp Lakatos Márk csodásítja magát, hogy a pajtásával vagy kivel azonnal elmentek egy 8 napos luxusnyaralásra Horvátországba. Telekürtölte vele a facebookot, videóblogot is készített róla. Minden szava egy gyöngyszem:
"Úgy gondoltam, hogy most amikor felszabadították egy picit a határokat, akkor egybõl megrohamozom itt a legközelebbi célpontot, a horvát tengerpartot, az Adriát. ... Nagyon vágytam erre a tengerpartra, nagyon vágytam erre a strandokra, vártam arra, hogy, hogy, hogy idegen környezetben legyek, hogy utazzak, hogy ami miatt én szeretek utazni, hogy, hogy megismerjek olyan dolgokat, amiket még nem láttam."
Horvátországon belül három helyszínen töltötték a nyaralást, gondolom azért, hogy nehogy csak egy helyen fertõzõdhessenek meg.
Mivel a Fókusz nézett mûsor, meg a Pride is jön, ahol ugye Lakatos egy népszerû arc, ezért összességében valószínû, hogy elég sok hülye lesz, akiben megmozdít valamit ez a Horvátország sztori. Nem tudom, most a turizmusban érdekelt körök tolják ezt ennyire?
Thumbs Up |
Received: 933 Given: 971 |
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de ki az a Lakatos Márk?Az RTLklub videója nem indul el a netemmel, ilyen nevû emberrõl eddig még nem hallottam. Valami celeb?
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Az alapmûveltség része!
Lakatos Márk egy híres-nevezetes stylist.(És azért említettem a Pride-ot, mert nyíltan meleg.)
Tessék, megkerestem facebookon az elsõ horvátozós videóját. De csak saját felelõsségre!![]()