Szavazási eredmény megtekintése: Szemüveg vagy kontaktlencse?

Szavazók
17. Te nem szavazhatsz
  • szemüveg

17 100.00%
  • kontaktlencse

0 0%
Oldala 4 of 4 ElsõElsõ ... 234
Eredmény 31 to 38 of 38

Topic: Szemüveg vagy kontaktlencse?

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 504
    Given: 934

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Al Bundy Hozzászólás megtekintése
    Most kezdem tanulgatni a PayPal hasznalatat, mert szukseg van ra sajnos, pedig hogy utalom ezeket a penzugyi dolgokat csinalni
    OFF: én most fizettem elõször PayPalon, és most rendeltem elõször eBayen. A JunkieeeBoy blog sokat segített. Ez ugyan 2016-os poszt, de elég jó összefoglaló a PayPalról.

Én igényeltem hozzá külön virtuális bankkártyát a biztonság kedvéért, és azt csatoltam a PayPalhoz.

Meg figyelni kell, hogy például eBay rendelésnél ne a PayPal váltsa az árfolyamot, hanem a bankod. Én figyelni akartam, de most az elsõ rendelésemnél szerintem mégis rosszat állítottam be, mert valami ezer forinttal több lett a végösszeg. Nemsokára rendelek megint, akkor majd a másik opciót állítom be, és meglátjuk.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 90
    Given: 8

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    OFF: Meg figyelni kell, hogy például eBay rendelésnél ne a PayPal váltsa az árfolyamot, hanem a bankod.
    En is most rendeltem eloszor, nekem nem lenyeg az arfolyam, mert a Canadan belul rendelek es Canadai dollarban van megadva a termek ara.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 254
    Given: 300

0 Not allowed!
    A kontaktlencsét én többször próbáltam, nekem nem vált be.

Volt olyan, hogy rendesen használtam és mégis elszakadt.

Máskor küzdõsport edzésen simán kiütötték a szemembõl (és az csak edzés volt). Mondjuk akkor én nem szaroztam - ifjú voltam és bohó -, fölkaptam a földrõl és visszatettem. Utólag ez nagy hülyeség volt, szerencsém, hogy nem szedtem össze fertõzést.
    Sajnos ki tud esni. Fõleg akkor, ha nem pont olyan az íve, mint a szemednek. Nekem az egyik márkából a megfelelõ is többször kiesett. Most másikat hordok, ez nem esik ki. Egyébként van, hogy véletlenül kipislogom. Ez ilyen szilikon lencse vagy mi. Van még ugye a klaszikus régi üveg lencse is, ami pedig tartós, azt valami cuppantóval kell kivenni, nem csippentve. Ismerõs a harmadik márkát használta lencsébõl, szintén havit, de az övé is elszakadt 1-2 hetente, javasoltam próbálja ki azt amit én hordok. Egyik hónap végén megpróbáltam szétszedni, rendesen nehéz volt eltépni. Ez most épp iwear oxygen relax lencse, bátran ajánlom. Ofotértben lehet kapni.

Emellett a szemem se bírta. Korán keltem, késõn feküdtem, hosszú mûszakokat dolgoztam, és egyszerûen nem bírta a szemem, hogy mondjuk 17 órát benn legyen a lencse. Közben monitor, tankönyv, stb. Mondták, hogy akkor ehhez extra lencse kell, meg ilyen cucc, olyan cucc. Aztán azt már nem vállaltam, ennyit elvbõl sem fogok költeni rá.
    Ez igaz, nekem 12 óra múltán már kezd alatta száradni a szemem. Vagy mûkönnyes szemcsepp, vagy kivétel a megoldás. Én ki szoktam venni.

Nekem amúgy nem olyan rossz a látásom, sokszor nincs is rajtam a szemüveg. A szemészem számomra egyértelmûen nem javasolja sem a lézeres látásjavítást, sem a kontaktlencsét. Úgyhogy én most a szemüveges dolgaimat tettem rendbe: látásvizsgálat, tartalék szemüvegek, tisztító cuccok stb.
    Nekem csak az egyik szemem rossz, de az sem annyira, csak engem zavar. Szemüveget erre felesleges lenne hordani, ezért döntöttem a lencse mellett, ez nekem így nagyon kényelmes. Simán megvagyok nélküle is, de jobb szeretem, ha benn van, sokkal élesebben látom a dolgokat, ráadásul nekem nagyon ki van korrigálva a jobb szememhez 110%-ra fel van javítva a másik a lencsével, szóval mint a sas
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

0 Not allowed!
    Nekem nem teljesen egyertelmu a temakezdo hozzaszolas, alapvetõen a kontaktlencse pártján vagyok a mindennapi életben, sajnos eleg rossz a szemem - 4 dioptriaval igy muteten is gondolkodtam, azt sem banom ha visszaromlik utana 0.5-1 korulre.

Viszont a forum tematikaja szempontjabol nekem eszembe sem jutna a lencsezes, ugye kiszaradnak, kell hozza steril folyadek, az oxigénhiany hosszutavon farasztja s szemet, arrol tenyleg nem is beszelve, hogy ha nem is csuszik el foleg mar szaradtabb allapotban kieshet erobehatasra. Ami nekem a legnagyobb problemam vele az az ebredes utani keszenlet meghosszabbodasa. Ha barmi miatt rogton ebredned kell es menni, akkor eg es fold a szemuveg es kontaktlencse. Civilizalt kornyezeten es korszakon kivul szerintem teljesen el kell felejteni ezt a szemuveg alternativat.

Raadasul a szem gyulladasa komoly dolog! En is aludtam mar lencsevel, kezeltem koszos kezzel, stb de ez olyan, hogy csak egyetlen egyszer legyen belole problema es rajon az ember, hogy nem jatek. Erdemes utananezni milyen maradando karosodasokat okozhatunk ami tulelesi szituacioban egyszeruen elkepzelhetetlenne teszi szamomra a kontaktlencset.
    Last edited by sukran4fish; 01-05-2021 at 07:03 PM.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem tudom hol férne el hátha érint valakit, azóta februárban átestem egy látásjavító lézeres szemmûtéten amit nagyon régóta terveztem, de inkább gyûjtögettem a pénzt amíg rá nem jöttem, hogy nem nagyon lehetne ennél jobb "beruházásra" fordítani. Sokat olvastam neten a horrorsztorikat, de végül úgy voltam vele, hogy csak azon a helyen ahol én voltam már 100.000 beavatkozáson is túl vannak, szóval a hangos 20-30 ember akiknek komplikációik voltak ebbõl igazán elenyészõ így belevágtam. Közel 400 ezret hagytam ott náluk, de minden úgy ment ahogy elõre elmondták. -4-es dioptriám volt, jelenleg 120%-ra mondták a látásomat (amiben azért kételkedem de a 0 dioptriában biztos vagyok).

Maga a mûtét szinte futurisztikusan gyors volt, állítólag 8-10 perc volt de alig tûnt 2-3 percnek. Lefeküdtem, betoltak a lézer alá, nézz a fénybe, ne mozgasd a fejed - majd felültem és már ott láttam. PRK kezelés volt, így a szaruhártyát nekem kellett visszagyógyítanom magamra (sic!), addig is azt hiszem 5 napig védõ kontaktlencsét raktak a szemeimre helyette, majd az 5 nap után ezt eltávolították. Ez az 5 nap elég kellemetlen volt, a legkisebb fény is zavart (nem szemben érzett fájdalom, inkább afféle fejfájást váltott ki) és idegentest érzésem is volt (kvázi mint amikor túl sokáig hordasz lencsét). Eltelt több mint egy hónap, baromi elégedett vagyok.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Abban biztos vagyok hogy 20 év alatt sokat változott a lézeres szemmûtét technológiája. Amikor én mentem rá, akkor még eléggé újnak számított a dolog.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Abban biztos vagyok hogy 20 év alatt sokat változott a lézeres szemmûtét technológiája. Amikor én mentem rá, akkor még eléggé újnak számított a dolog.
    Igen, egyre több és jobbféle módszerek vannak (nyilván az ár is a csillagos ég) de amin én nagyon meglepõdtem, hogy már 40+ éve is csináltak valami hasonló eljárást kézzel, szikével, radiális keratotomia névvel. Na ahhoz aztán kellhetett bátorság.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

3 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló sukran4fish Hozzászólás megtekintése
    Eltelt több mint egy hónap, baromi elégedett vagyok.
    Több, mint egy év után árnyalnám a képet. Egy műtét az bizony műtét, és látni ugyan tökéletesen látok amennyire én és az üzemorvos meg tudja ítélni, azonban van néhány kellemetlenség. Egyrészt fényudvar szerű jelenséget látok főleg éjjelente a fényforrások körül (nem én találom ki és nem én vagyok az egyetlen, sőt még a klinikák oldalán is dokumentált dolog amire ők persze azt mondják, hogy átmeneti), másrészt érezhetően gyengébb a szemem, mármint maga a szerv. Úgy tudnám elmagyarázni, hogy a hideg széltől könnyen bekönnyezek, könnyebben elfárad számítógép előtt, már a kisebb por is jobban zavarja mint azelőtt, stb. Szóval azért át kell gondolni a dolgot. Részemről mivel mindig utáltam a szemüveget és relatíve nagyobb dioptriám is volt (-4 körül) , így nem bántam meg továbbra sem.