0

Thumbs Up |
Received: 209 Given: 243 |
Az az akku ha jól sejtem a HG2, ami 18650 méretû.
Az E05 nekem is tetszett, de én hamar eladtam, nem bízom az olyan lámpákban, amik álló helyben lemerülnek, márpedig én kiugróan magas készenléti áramfelvételt mértem az E05-nél, ráadásul ebben még kisebb kapacitású 14500 akku van, ezáltal az üzemidõ is töredéke egy "rendes" akkuval üzemelõ elemlámpának.
18650 akkut használó lámpából van bõven alternatíva olcsóbb-drágább, nézz szét a blogomon, találsz mindenfélét, igaz ma már olcsóbb lámpákról nem igazán írok, mert egyik nap még van és létezik, másik napra meg már nincs az adott termék, így nem sok értelmát láttam azoknak a teszteknek. Olcsóbb kategóriában olyan ~4500Ft körül a Convoy S2+ talán a legjobb választás, nem igazán van ellenfele. Ha töltõd és akkud van, akkor már tudod is használni. Ha távolabbra is szeretnél világítani akkor jó lehet az M1, vagy ha kifejezetten távolra akkor a C8+. Ezekrõl írtam cikket, csak vissza kell keresni, megbízható lámpák eléggé. Aztán innen lehet felefelé lépkedni, amit a pénztárca enged, határ a csillagos ég![]()
elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Csatolmány 8887
Rendeltem pár hónapja kínából egy 50 wattos teljesítmény ledet , kíváncsiságból. 700 Ft volt. Egyik nap volt egy kis idõm és kipróbáltam. Összeütöttem egy nagyon egyszerû ,de a végére elég fura küllemûre sikeredett lámpát. Igazából a led és a proci hûtõborda volt az alap , a többi meg csak úgy útközben jött. A leírása szerint 30-36 V feszültségnél fogyaszt 1500mA-t és így jönne ki az 50w és az 5000 lm fényerõ. Én három 18650-es li-ion akkut használtam ,így csak 11.1 v-ot kapott ,de így is tetszett az eredmény. A szobákban tökéletes fényt csinált, a fehér falaknál ,kis távolságból már szinte bántotta a szemet az erõs hideg fehér fény. Kültéren úgy kb. 15-20m-ig teljes látószögben erõsen bevilágította a terepet, de természetesen fókuszálás nélkül messzire nem világított(lencsém nincs és tükrös részt sem csináltam a led köré) . A led elölrõl tolta a hõt rendesen , de a hûtõborda 15 perc után éppen csak langyos volt, kültéren pedig nem éreztem melegedést. Nyáron 30 fokban azért lehet veszélyesebb lenne a helyzet .
Ennek a lednek a 10w-os változata már volt nálam. Az 12v-ra van tervezve. Ott 11.1 v-nál volt 1000mA. Az 50-esnél csak 500mA ugyanekkora feszültségnél és erõsebb volt a fény (legalábbis így láttam ,csak szemre , azt se tudom ,hogy mérik).
Maga a lámpa inkább csak a led miatt készült és mert szeretek szerelgetni, nem hiszem ,hogy nagyon használnám. Ha komoly lámpát akarna építeni ebbõl a fényforrásból valaki, természetesen szükség lesz legalább fényvisszaverõ részre a led köré + lencsére ha rendes fókuszálás kell. A pisztolymarkolatos fogás amúgy nem olyan rossz, mint aminek elsõre látszik, de azt hogy a kapcsolót a markolat elé raktam elégé kényelmetlenné tette.
Thumbs Up |
Received: 105 Given: 94 |
Jelentem nézelõdtem megfontoltam a jótanácsaitokat, elolvastam az elemlámpablog bejegyzéseit, és úgy döntöttem inkább minõség mint mennyiség, én nem akarok gyûjteményt építeni, fejlámpám sem volt eddig. Arra gondoltam feljebb tolom amit eredetileg költeni akartam rá egy kicsivel és szerzek valamit amirõl mindenki szuperlatívuszokban beszél az interneten. Vettem egy Armytek Elf C2 lámpát, csatoltam egy képet a méretarányokról, mert nem lehet valamirõl elég kép az interneten, +1 nem árthat.
Eddig nem tudtam normálisan kipróbálni, de kb. mindent csak megerõsíteni tudok arról, hogy hihetetlenül masszívnak tûnik. Multifunkciós és teljes fénybe borítja kis túlzással az egész lakást is ha akarom. Az, hogy mellékeltek hozzá akkumulátort szintén pozitív számomra, így már kettõ hasonló kaliberû alkalmatosságom van meghajtani. Az amit írtak valahol, hogy kizárólag microusbn keresztül is használható számomra szintén baromi jónak hangzik. Nem tudok egyelõre semmi hosszútávút de negatívat sem mondani.
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
En nemreg szereztem be egy nitecore hc33 lampat, eleg hasonlo kialakitasu mint a fentebb emlitett elfc2 lampa.
En kempingezeshez meg ejszakai horgaszathoz hasznalom. Eddig csak a horgaszat volt de ahhoz nagyon jo volt.
Tetszett a fejpant, hogy nem csak korbe de felul is van egy pant, igy nem kell a homlok koruli pantot nagyon szorosra huzni, hogy megmaradjon a fejen a lampa.
Eloszor egy ultrafire 18650 akkuval mukodtettem de az nem volt eleg eros, hogy mind az 5 fokozatban tudja mukodtetni a lampat. Aztan vettem egy gyari nitecore akkut hozza, ami jo de giga draga!
WestBam szerencsere segitett egy linkkel ahonnan olcson tudtam rendelni 18650 akkukat, tartaleknak.
A gyari akkuval megy mind az 5 fokozat, a 4. kb ugyanaz mint a convoy s2 az 5. pedig valamivel erosebb attol.
Az elso fokozat epp csak pislakol, azt satorban vagy zart hejen tudom hasznosnak latni ahol teljes a sotetseg.
A masodik es a harmadik fokozat ami nekem szimpi, eleg fenyt ad kozel ahhoz, lassak mindent, horgaszat kozben, vagy ha erdoben vagyok sotetben.
Nekem szimpi a lampa, gyari akkuval egyutt volt 80gbp, nem az olcsobbik kategoria de az 5 ev garancia amit ajanlottak hozza sokat segitett a dontesben.
http://aludjazerdoben.blog.hu/ es a youtube csatornam https://www.youtube.com/channel/UCp0..._as=subscriber
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
A lámpatest eloxal felületkezelése nincs minõsítve, de háromszor leejtettem kb. 1m magasról kõburkolatra, és nem sérült meg.
(Mindháromszor véletlenül, nem vagyok ennyire hardcore teszter...)
Elõl van egy kis recézés, nem túl nagy, de a lencsét védi, és ott nincs is rajta eloxal - legalább nem fog lekopni onnan, ahonnan mindig szokott.
Az egyetlen, ami szerintem kopásra - sérülésre érzékeny lehet, az a mikrokapcsoló gumiborítása. De ez csak hosszabb távon derül majd ki.
A fej szerintem ragasztva van a testre, mert azt nem sikerült normál erõvel lecsavarnom, erõszakolni meg nem akartam. Sebaj, legalább tuti vízálló.
A kupak jól zár, és a csomagban van hozzá 2db tartalék o-gyûrû is.
Nem tudom, másnak mit jelent a "strapabíró", én nem kezdenék el vele lövészárkot ásni, de amit egy EDC-nek bírnia kell (vízbe ejted, kõre ejted, vagy a kulcsaiddal egy zsebbe teszed...), azt bírja.
Thumbs Up |
Idei elsõ cikkem a 2021-ben már 40 éve (!!!) piacon lévõ C elemes Maglite modellnek állít emléket. Én a "taktikai" változatot vásároltam meg, és teszteltem, a Maglite ML50LX elemlámpát. Prepper lámpa, megmarad, mint elemes fényágyú.
Thumbs Up |
Ma megjelent cikkemben az Olight Olantern lámpásról írtam.
Vészeseti világításnak tökéletesen alkalmas, bár az akku miatt inkább csak idõszakos, alkalmi használatra mondanám hasznosnak. Hosszú távon a cserélhetõ áramforrás fontos lenne szerintem. Elõnye, hogy megy a töltõkábelrõl táplálva is, ergo egy feltöltött powerbankkal azért jócskán meg lehet nyújtani az üzemidõt. A fénye meglepõen erõs, az üzemidõ pedig meglepõen hosszú, még maximumon járatva is.
Thumbs Up |
Újabb teszt, ezúttal egy egész jó Ledlenser elemlámpáról, az MT14-rõl.
Thumbs Up |
Received: 70 Given: 51 |
Újítgattam kicsit. Katonaságnál is használt lámpás, de vasúti,bányász lámpaként is ismert. Apámnál leltem õket a sufniba.
Az egyik alapból is viszonylag jó állapotban volt, a másik kevésbé, de az még készül.
Lúgos akksi, sok-sok éve nem volt használva és szar állapotban is volt. Már nem.
Gyári égõkkel és akksival faszán üzemel. Sárgán ugyan de 40m-re elvilágít a nagy égõvel, egy pontban.
Mindkét üzemmód mûködik, kis égõ ésa nagy égõ.
Ez lenne (tgl 8847 -ként meg lehet találni a neten):
https://imgur.com/a/v9JSlnm
Thumbs Up |
Received: 88 Given: 35 |
Led Lenser T 7.2-es lámpámat alig használtam, pedig évek óta meg van. Idõnként azért kipróbáltam, de már vagy két éve elõ sem vettem. Tegnap kezembe akadt, de nem mûködött. Gondoltam lemerült. Ki akartam szedni a elemet, de sehogy sem tudtam lecsavarni a kupakot. Egy csomó kínlódás után sikerült, egészen barbár módszerrel sikerült csak: satuba fogtam a végét, a testet pedig egy fogóval letekertem. Valamilyen, világosszürke porszerû anyag hullott ki belõle. Alighanem kifolyt az egyik elem tartalma. Az elemeket tartalmazó kazettának ki kellene simán csúszni a lámpatestbõl, de teljesen beragadt az elembõl kifolyó és már megszáradt lúgos cucctól.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mivel lehetne feloldani azt a szutykot? WD40?