0
Már említettem a "harcosok étrendje" tapasztalatomat. A napközbeni irányított böjt nekem jól ment, dolgoztam is közben. Aztán jött az esti zabálás, és utána olyan hasmenés ami nekem már nagyon régen volt, hosszú évekkel ezelőtt... Ehhez elég volt valami 2 nap az új étrenddel. A napközbeni koplalás után az esti étkezést nem jól csináltam. Nem mindegy hogy mit eszel, milyen sorrendben, időben hogyan osztod el, mennyit eszel stb. Erre persze nem egyszerű figyelni este, ha egész nap maximum némi nyers zöldséget/gyümölcsöt ettél. Legalábbis én este csak leültem és faltam... Aztán azonnal ki is jött minden.
Valószínűnek tartom, hogy ha valaki az erdőben mondjuk 1-2 nap koplalás után elejt valamit, akkor azzal nem fog sokat szórakozni, csak bezabálja mert baromi éhes. Se energiája, se lehetősége nem lesz arra, hogy fokozatosan átálljon az új étrendre stb. Koplal, zabál, aztán jó eséllyel kifossa/kihányja. Pláne mert véletlenül sem a frissen elejtett és elkészített vadhúshoz szokott a gyomra. Legalábbis én nagyon ritkán eszem akár bolti/rendelt vadhúst, frisset meg ugye egyáltalán nem. Nem tudom ti hogy vagytok vele. A mai nyugati étrenden élő ember bélflórájának az állapota szerintem nem feltétlenül alkalmas arra, hogy érdemben kezelni tudja az erdei táplálkozás körülményeit. De ez csak feltételezés a részemről.