0
FIGYELEM! Ez a topik NEM a kényes gyomrúaknak nyittatott!
Ha visszariadsz a szokatlan, „nem civilizált” ételek evésétől, akkor MOST AZONNAL MENEKÜLJ INNEN, e topikból! NE OLVASD TOVÁBB!
Hányás, émelygés, lidérces álmok és étvágytalanság lehet a mellékhatása e topik továbbolvasásának!
Előre tudom, e topik sokaknál kiveri majd az agyi biztosítékot. Sóval s tetvvel:
—Írtam már valamikor e fórumba, hogy a nyers carnivore diéltát követem, azaz nyersen eszem a húst és a belsőségeket. (meg rovarokat is szoktam nyersen enni). A bajom az, hogy annyira átálltam e diétára, hogy nekem már a steak se eléggé zsíros, emiatt nem ízlik. Jobb híján báránybordákat szoktam venni, az sokkal zsírosabb, s emiatt finomabb. De nem mindig kapható.
Aztán, az igaz hogy a kajaköltségem kijön nagyjából 600 dollárból havonta, de bevallom ezt is sokallom. És nem is vagyok meggyőződve róla hogy a lehető legegészségesebben táplálkozom, bár az vitán felüli hogy fényévekkel egészségesebben mint a legtöbb ember. Mégis, HITEM SZERINT lehetne még javítani a diétámon, ha és amennyiben hozzájutnék azon belső szervekhez is, amelyek itt az USA-ban sajnos rém nehezen beszerezhetőek, a hülye FDA szabályozások miatt. Olyasmikre gondolok hogy tüdő; vér; agyvelő; az állat egész feje; méhlepény; mindenféle mirigyek mint hasnyálmirigy, pajzsmirigy, csecsemőmirigy, stb; anyaméh; here; herezacskó; pénisz; vékonybél; vastagbél (persze a belső taretalma nélkül); tőgy; stb.
Igazság szerint itt már annyira túlcivilizált minden, hogy már vesét se lehet kapni mindig! BORZALMAS ez az állapot! És még ha nyelvet akarok venni, az sincs a Wallmartban, külön a henteshez kell elzarándokolni érte ami kész expedíció, olyan távol van!
Holott nekem meggyőződésem, hogy az ősember „nose to tail” étkezést folytatott, azaz nem pocsékolt: megette az állat minden részét! Mi emberek tehát ehhez adaptálódtunk az evolúció évmilliói alatt, nekünk ez az igazán egészséges, ez lenne az optimális táplálkozás!
Sokat gondolkodtam, mitévő lehetnék. Az nem opció hogy megvegyek egy egész tehenet én magam. Rém sokba kerül (bár tulajdonképpen lenne rá pénzem), de ahol lakom nem lehet levágni... És kérdéses, beférne-e a fagyasztóimba. 3 nagy fagyasztóm is van, de egy tehén rém nagy... És még ha ezen túl is lépek, a tehén tele lenne olyan húsokkal, amik az én ízlésemnek nem eléggé zsírosak!
Végül megtaláltam a megoldást. Végülis minek keresek én „FDA approved” húsokat, ha egyszer magamat egy „modern ősembernek” tartom?! Jó lesz nekem az állateledel is... Szóval, drága barátaim az Úrban és Űrben, ma ellátogattam a https://www.laynelabs.com/ oldalra. Itt „házi kedvenceknek”, mármint ragadozóknak, azon belül is hüllőknek (főleg kígyóknak) árulnak csemegéket. Nem élő állatokat, hanem fagyasztottakat. Széndioxiddal végzik ki őket, ez viszonylag kíméletes módsszer, így nem kerül beléjük a kivégzés alatt semmi vegyszer, és a vérük se folyik ki. Minden belső szervük megmarad, semmit se szednek ki, mert amint meghalt az állat, azonnal lefagyasztják. Még a szőrt is rajta hagyják.
Na innen rendeltem ma 50 „jumbo” méretű azaz nagyon nagy patkányt, és 5 darab 3XL méretű azaz szintén óriási tengerimalacot (guinea pig). Mindez összesen 350 dollárba került. Szállítási költség nincs, mert 150 dollár fölött vásároltam. A jumbó patkányok darabja 5.50 USD volt (minthogy nagy tételben vásároltam, árengedményt kaptam), a tengerimalacok darabja 15 USD volt.
Már nagyon várom hogy megérkezzék az ellátmány! Igazi csemege és élvezet lesz! Ősember-lakoma! Hajaj!
Persze amikor megérkezik, várni kell majd talán egy napot is, mert mélyfagyasztva jön, szóval ki kell olvadjon. Na de azt már csak kibírom valahogyan, még ha nehezen is és csak erőm végső megfeszítésével... Aztán meglátjuk, mi lesz. Az biztos hogy nem nyúzom meg őket, nem dobom ki a bőrüket se, hogy is ne... Van torch lighterem, megpróbálom majd azzal leperzselni a szőrt róluk, ha azonban ez nem működik majd, például mert a szőr túl sok vagy túl nedves, akkor beüzemelem a Firebox Gen2 Folding Woodstove-met, s annak lángja fölött égetem le a szőrt. DE NEM SÜTÖM MEG őket... Nyersen eszem majd meg mindet, úgy bizony!
Amint a szőr leégett, szétszedem őket, mármint azt a példányt amit épp eszem, mert a többi megy a fagyasztóba... És megeszek MINDENT belőle! A gyomrot előbb kiöblítem. (nem az én gyomromat hanem a patkányét iletve tengerimalacét). A belekből meg előbb természetesen kinyomom a tartalmat, mert az holtbiztos valami növényi eredetű táplálék, amit én nem eszek meg. Nem fogyasztok gizgazokat, nem vagyok én kérődző állat, én „Apex predator” vagyok, csúcsragadozó... Így MINDENHEZ hozzájutok, a vérhez is (bár valószínűleg alvadt lesz már), az agyvelőhöz, májhoz, mirigyekhez, tüdőhöz, mindenhez... Micsoda csemege lesz, ó nagy egek, micsoda mennyei élvezet! Igazi TERMÉSZETES táplálék! Még az epehólyagot is lenyelem majd, nyilván némi víz segítségével,mert a tartalma áldásos lesz az emésztésemhez! Az epét ugyanis nagyon megterhelő előállítania a szervezetünknek, de így kapok majd ingyen epét is!
Jaj csak jönne meg már a rendelt áru, az ellátmányom minél előbb!
Na most pedig számoljunk, drága gyermekeim! Egy patkány minimum 350 gramm. Mindent megeszek belőle, tehát feltételezhetően lesz rajta legalább 200 gramm kaja, tehát olyasmi ami nem csont. (bár a csontvelőt belőle is kieszem...). Egy napra 400 gramm kaja általában azért elegendő, húsból és zsírból. Szóval 2 patkány per nappal számolva, az 50 patkány elegendő nekem minimum 25 napra. (Minthogy úgy írták a patkány súlyát hogy 350+, emiatt feltételezhető hogy akadnak 350 grammnál nagyobbak is, amiken több a hús). Ehhez még hozzájönnek a tengerimalacok. Egy tengerimalac a 3XL méretből állításuk szerint 600...750 gramm, feltételezem hogy még a 600 grammoson is lesz legalább 400 gramm zabálnivaló, azaz még e legkedvezőtlenebb esetet figyelembe véve is, a legkisebb mérettel számolva, 1 tengerimalac (guinea pig) elegendő nekem 1 napra! Az 5 tengerimalac tehát 5 napra. Tehát a patkányokkal együtt mindaz amit rendeltem, elegendő éppen 30 napra, azaz 1 hónapra! MINIMUM annyi időre.
Ennek ára pedig összesen ugyebár 350 USD volt. Minthogy korábban rendszeresen 600 USD körüli összeget költöttem kajára, ez ÓRIÁSI költségcsökkenés, hiszen majdnem felére lefaragom így a kajaköltséget! ÉS MÉG EGÉSZSÉGESEBBEN IS TÁPLÁLKOZOM ÍGY! Sőt mély meggyőződésem hogy finomabbnak is érzem majd a kaját, mert változatosabb lesz mint ha csak a „filézett”, kicsontozott, „civilizált” húsokat enném! Hiába, na, „változatosság gyönyörködtet”!