0
Én tapasztalatból mondom, mivel köztük élek, a mai fiatalokban nincs tisztelet, a mai fiatalokat csak a félelemmel lehet kordában tartani.
Én alapjában olyan ember vagyok, aki hiszek a jóban és tisztelek másokat, és egy emberi kapcsolathoz úgy állok hogy meglegyen a kölcsönös tisztelet, mert én szó szerint utálom ha valaki tiszteletlen.
Fõleg a gazdagabb réteg gyerekei akik tiszteletlenebbek, ezek a Justin Bíbör típusuak, meg ez az "új" irányzat a páwák, lényegében akik el vannak kényeztetve. Vagy a másik pólus az a legszegényebbek közül kerülnek ki akik nagyrésze cigány származásu, de ezek simán csak állatiasak, de ez csúnya szó inkább mondom azt hogy tudati kontroll nélkül cselekszenek, és nem tisztelik az élõlényeket. A középosztály sem marad ki a jóból, mert itt is már elég jól élnek az emberek(ahhoz képest), a gyereknek sokszor már itt sem kell semmit csinálnia megkap mindent, és elkanászodik.
Azt nem lehet mondani hogy valamelyik kaszt fiataljai jobban elkanászodtak volna, nem lehet szerintem sorrendet felállítani, de az egy trend hogy, komoly változásokon mennek át fiataljaink ez elmult idõkben, ez legfõképpen a tömegkommunikáció elterjedése tette lehetõvé meg a nyugati média betörése, így ez a folyamat én szerintem a rendszerváltásig vezethetõ vissza.
A segítõ szakmában ahol én vagyok ott ezt az új generációt csak úgy hívják hogy Y generáció. Jellemzõje hogy, már szinte rühellik az intézményrendszert, nagyon késõn válnak felnõtté van hogy még 30 évesen sem szakadnak le a családról. De ahogy egyre több az egyetemista is azok is 22-24 éves korukig bent maradnak az oktatási rendszerben. Jellemzõje még az Y generációnak, hogy elég jól értenek a számítástechnikai eszközökhez, mobilokhoz, nagyon korán elsajátítják ezek használatát. És másik fontos jellemzõjük hogy nehezen tudnak beilleszkedni új helyekre. És óriási a szakadék az idõsebb korosztályok és az Y generáció tagjai között gondolkodásmódban és értékekben.
Úgyhogy a kormánynak sok feladata lenne oktatás/nevelés terén.
Az ilyen videók meg csak romboló hatással vannak rájuk hogy egy vadparaszt osztja az észt, és konkrétan semmit nem támaszt alá tényekkel, csak a saját értékeit próbálja átadni ami nem biztos, hogy jó a fiataljaink számára, mert a mostani sokszor iránymutatás nélküli világban az ilyenek adják meg az irány. És én szerintem ma még nagyobb szükség lenne a vallásokra mint régebben, még ha nem is ért vele egyet mindenki, mert mi fontos ma? lóvé, testi egészség, meg a materiális javak, az hogy jó vagy rossz azt manapság sokan meg se tudják különböztetni.
Last edited by Daniui; 10-21-2013 at 07:56 PM.