Idézet Eredeti hozzászóló kheopsz Hozzászólás megtekintése
Mindent össze lehet foglalni objektíven, csak elemzõképesnek kell lenni.
Akkor legközelebb megpróbálhatnád úgy! Azt írtam, hogy szép, nem azt, hogy objektív.....

Az idézet pont errõl szól. A férfi és nõi szerepekrõl. A mosogatás tipikusan nõi tevékenység, egy "igazi férfi" egy "alfahím" nem is gondol a mosogatásra, mert az õ dolga, hogy lenyírja a füvet. Mert az tipikusan férfimunka. Az alfahím lenyírja a füvet, amíg az asszony bent fõz, aztán az alfahím leül a kerti székbe, és megissza a jéghideg sörét, amit az asszony kihozott neki.
Szerintem egy alfahím bármit megtehet, pont ezért alfahím. Ha akar mos, fõz, takarít, mert ahhoz van kedve. Vagy éppen nem csinál semmit, amíg az asszony mos, fõz, takarít _és_ füvet vág, mert azt mondta neki! Õ hozza a szabályokat, nem alkalmazkodik másokhoz. Az, hogy mennyire követi a sztereotípiákat, mennyire akar megfelelni a külsõ elvárásoknak, az már intelligencia, belsõ igényesség kérdése.

"Miért zavar annyira, hogy nekem az a személyes véleményem, hogy férfi és nõ egyenlõ, hogy egy normális párkapcsolatban, fõleg a mai világban már nem kell kõbe vésni a férfi/nõi szerepeket? Miért zavar, hogy azt vallom, hogy szerintem a férfi is elmosogathat néha, s a nõ is lenyírhatja a füvet, ha éppen úgy kívánja a helyzet?"

A vita köztetek arról szólt, hogy míg te egy egyfajta "férfi-diktatúrát" képzelsz el a házasságba, meghatározott szerepekkel, addig õ abszolút egyenrangúságot, egyfajta mini-demokráciával.

Tán a kirekesztés nem a legjobb szó erre, lényegében két különbözõ nézõpont három szájból (kézbõl) tolmácsolva.
Ezt a "férfi diktatúrát" nem tudom honnan veszed? Mindvégig azt írtam, hogy irányít és dönt, nem azt, hogy uralkodik. Azt írtam, hogy nem semmibe véve, nem átgázolva, hanem megbeszélve. Mi ebben a diktatúra?
Saját példámat említve, én elvettem feleségül a menyasszonyomat, õ pedig hozzám jött feleségül. Egyikõnkben sem fordult meg, hogy ez ne így lenne helyes.
Nem tudom van-e valaki itt, aki feleséghez akarna menni vagy férjül akarna venni valakit...

Ha a vita errõl szólna, akkor nincs vita.