Eredmény 1 to 10 of 505

Topic: Nõi és férfi szerepek a családban és a társadalomban

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Senior Member kheopsz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MREVOLUTION Hozzászólás megtekintése
    Kedves Kheopsz!

Mindent összevetve jól látod, hogy mire is gondoltam, hogy milyen állásponton vagyok, hogy mi mellett igyekszem kiállni.

Észre vettem, hogy Te is hasonlóan vélekedsz, mint én.

A legkevésbé sem voltam/vagyok felfokozott hangulatban, sosem voltam még annyira higgadt, mint a Henriettának írt elõzõ levelem alkalmával. S az idõbeosztásom nekem is lehet a megszokottól eltérõ, ha épp hajnalban érek rá, akkor válaszolok.

A táncos videókat csak példának igyekeztem bemutatni, - mivel írtad, hogy rossz élményeid voltak, (iskolában nem jutott lány és fiúval kellett táncolnod)- hogy a tánc lehet szép is, sõt akár felemelõ, s hátha megfog benne valami, de ha nem, hát nem.
    Az, hogy Neked idegen a társastánc, nincs vele semmi baj, s nem változott ettõl az eddig alkotott képem Rólad, csupán bõvült egy ténnyel. Olyan ez, mint hogy valaki dohányzik, van aki meg nem, van aki szereti a rakott kelt, van aki nem.

Ha jól emlékszem, leírtam azt is, hogy az a legfontosabb, hogy mindenki olyan ruhákat hordjon, amiben önmaga tud lenni.
    Hangot adtam igaz, azon véleményemnek is, hogy néha napján bújhatnának a férfiak öltönybe, s nem ártana, ha ezen alkalmakkor tudnák viselni is azt, de ez nem egyenlõ azzal, ha valaki nem hord öltönyt, akkor az már nem is férfi, vagy, hogy ezért le lenne sz*rva.
    A saját szubjektív véleményem volt, hogy nekem speciel tetszik, ha egy férfi tudja viselni az öltönyt, s egy szóval sem említettem, hogy ebben járjon minden nap, csupán évente pár alkalmat említettem, amikor szeretném, ha felvenné, magától.

Inkább "tigris" vagyok, mint oroszlán, de értem a példát.
    Nem éreztem úgy, hogy "adtam volna a fejedre", de ha így gondolod, akkor elnézést.
    Nehéz kiigazodni ki a "barát" s ki az "ellenség". Túl sok a szövetség, s túl nagy a háló.

Akkor mi valójában nagyrészt egy állásponton vagyunk, legfeljebb kicsit másképp képviseljük/fejtjük ki.
    Ennek örülök, mert ritka, hogy valaki az én álláspontomon legyen.

Nos, ha te ilyen állapotban vagy higgadt, akkor te tényleg egy tigris vagy, vagy pedig az én birka-türelmem látja ezt felfokozott hangulatnak.
    Ne értsd félre, ez csak egy tény közlése, nem kívánlak negatív színben feltüntetni.
    Én ugyanis birka türelmû vagyok, vannak olyanok, akik olyan türelmesek, hogy fát lehet vágni a hátukon, én abba a kategóriába tartozom, akik megkérdeznék, hogy "nem életlen az a balta, adjak egy másikat?"

A táncos videós erõfeszítéseidet itt újra megköszönném, sajnálom, hogy nem sikerült õket igazán integrálnom. A rakott kellel nincs semmi bajom, ha jól van elkészítve.

Igen, pontosan emlékszem, hogy te nem öltönyös férfiakról írtál, hanem olyanokról, akik ruha terén sokrétûek (talán ez jó szó erre), s képesek mind öltönyben és mind pedig hétköznapi ruhákban is természetesen viselkedni, mondhatni "összenõni" az épp aktuális viselettel.

Az elnézést elfogadom, semmi gond, sokat kibírok

Itt, ha jól sejtem inkább haverságok kötõdnek egy egy azonos nézõpont körül, majd azok ellenfélként, de nem ellenségként ütköznek.
    Én a házasság-témában én inkább "távoli (2000km) szövetségesed" vagyok, míg lehet, hogy más témákban (város - vidék, diplomás - diploma nélküli, kutya - macska) ellenfelek lennénk.
    Más a haver, más a barát, más az ellenség, más az ellenfél.
    A barátaiddal lehetsz nagyon õszinte, a haverokkal másképp, az ellenség ellenség, míg az ellenfél a mérkõzés után esetleg meghív egy sörre.
    A háló használatát akkor még tanulnod kell. Nem tudhatod, hogy ki micsoda, így nem is skatulyázhatunk be egy-egy embert a hozzászólások alapján.
    A hálón légy óvatos, senki sem az akinek látszik.
    Lehetek egy 33 éves fickó angliából, vagy egy 50 éves kéjenc Pestszentlõrincrõl. Vagy éppen egy 12 éves lány Makóról.
    Témán belül köthetõk laza szövetség-csírák, kezdemények, de könnyen széteshetnek más témákban.

S ez egy szubjektív téma, aki itt tud objektív lenni, az vagy robot, vagy hazudik

ui: A Kedvest köszi, Kedves MREVOLUTION, már régóta nem mondták nekem, hogy kedves
    Last edited by kheopsz; 03-22-2014 at 06:25 PM.
    A függõség gyengeség. A gyengeség halál.