Idézet Eredeti hozzászóló MAFELSZ Hozzászólás megtekintése
Vagy fel kéne frissítened az ezirányú ismereteidet, vagy el kéne fogadnod, hogy amit Te tudsz, az nem minden.Az aktív szén ismeri a kémiát. És pont ezért KÖTI, és nem szûri meg a szénkötéssel rendelkezõ vegyületeket. Abban igazad van, hogy az aktív szén nem ismeri a kémiát, de a Rolling Stones-ot és a Beatlest sem. Viszont az adszorpció leggyakrabban kémiai folyamat, sokkal ritkábban fizikai, mint amit említesz, és amely reverzibilis.
És eszemben sincs osztani az észt, ráadásul nálam okosabbak számára. De miután 12 éve foglalkozom többek közt a vízzel, házi és ipari vízszûrõ és sótalanító berendezésekkel, ezért azt gondolom, hogy bár biztos nagyon hiányosak az ismereteim, de TIT szinten tudok információt adni ebben a témában. És ha csak azért írtad ezt a tudományos tanulmányt, hogy lássuk, olvasott vagy a témában, az klassz.Elismeri mindenki. De itt ez senkit nem érdekel.A kérdés itt az, hogy adott helyzetben kinek melyik a megfelelõ vízszûrési eljárás. És hidd el, ezzel kapcsolatban a vásárlók, érdeklõdõk legkisebb részét sem érdekli az abszorpció, adszorpció témaköre.
És továbbra is csak azt tudom kérni, hogy légy méltó magadhoz, és ahhoz, aki ezt a fórumot létrehozta, és ne a hormonjaid tomboltatására használd a felületet. Ezt az utolsó tök értelmetlen, ráadásul ide nem illõ, és pluszban alaptalan mondatodra értem. Sok sikert
Nézz utána. A szén adszorber. Az adszorpció fizikai folyamat, lényege, hogy az aktív szén nagy felületû labirintusában téved el a "kiszûrt" anyag. Elõbb-utóbb át is jut rajta. Nem köt meg semmit, csak késlelteti az átjutást.
Lehet, hogy évtizede foglalkozol szûrõkkel, nekem viszont az egyik diplomám ezekkel kapcsolatos, sõt a másikat sem szerezhettem volna meg, ha ilyen hülyeséget állítottam volna a vizsgán, mint amit írsz. Semmiféle kémiai kötés nincs, még másodlagos sem.
Azért fontos ezt megvitatni, mert lényegi kérdés és ne csapjunk be áltudományos meggyõzõdésbõl senkit!