Oldala 127 of 261 ElsõElsõ ... 2777117125126127128129137177227 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,261 to 1,270 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Kamu oltási könyv, olyan dokik, akik lekérik darabra is az oltást, de nem adnak be csak mondjuk sóoldatot helyette, de a "vakcinázásért" elkérnek egy vastagabb összeget a papírra vágyóktól.
    Talán. De a most használatos védõoltásoknál az ampullán van egy kis matrica, amit beragasztanak az oltási könyvbe. Szóval nem biztos, hogy egyszerû lesz a hamisítás. Minél bonyolultabb, annál többe kerül, de nem biztos, hogy megéri, hiszen elõnyhöz nem jut a csaló, csak a (vélt) hátrányokat köszöbölheti ki.
    Akinek valamilyen oknál fogva nem adható be az oltás, vagy elvi okok miatt nem hajlandó, annak marad a maszkviselés.
    Bármennyire is próbálnak riogatni a baloldali portálok, kötelezõ nem lesz, mert már most is van olyan mutáció (állítólag a dél-afrikai), amire már hatástalan. Emiatt felesleges kötelezõvé tenni. A kormánynak a lehetõséget kell biztosítani, a döntést viszont a polgároknak kell meghozni. SZVSZ.
    Nincs olyan fórumtárs, aki az egészségügyben dolgozik, itthon?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    A pofarongy és a korlátozások maradnak az oltások után is, mert az oltottak is fertõzhetnek, csak tünetmentesen, sõt meg is fertõzõdhetnek, csak kedvezõ esetben enyhébb lefolyással. Ezek alapján aztán tényleg nincs értelme orosz rulettet játszani egy GMO löttyel.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Akinek valamilyen oknál fogva nem adható be az oltás, vagy elvi okok miatt nem hajlandó, annak marad a maszkviselés.
    Csatlakozom shadow177-hez: egyelõre a sajtó azt a vonalat tolja, hogy a maszk meg a távolságtartás ugyanúgy elvárás lesz mindenkinél. Gondolom azért is, amit írsz, hogy most kb. hetente hallunk valami új mutációról, és mindegyiknél elmondják, hogy nem tudni, hatásos lesz-e ellene a vakcina. A másik dolog, amit el szoktak mondani, hogy azt sem tudják, a covid alapverziója ellen meddig véd az oltás. Ezen okok miatt is kötelezõ lesz szerintem a maszk stb. az oltottaknak is.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    A masik kerdesedre valaszul: nyilvanvalo, hogy aki kb. 6 honapon belul atesett a fertozesen, annak nincs szuksege oltasra, sokszor ezt kulon kihangsulyozzak, sot neha meg azt is mondjak, hogy a 2-3 napos negativ tesztet egyenerteku igazolasnak fogadjak el.Bel
    Errõl a 6 hónapról még nem hallottam, de ez megint nem tetszik annyira. Nem vagyok otthon az oltásokban, ezt elismerem. De olyan vakcináról még nem hallottam, amit félévente be kellett volna adatni. Akkor szerintem ez is azt mutatja, hogy eléggé kísérleti stádiumban van a cucc.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Index címlap: Egy 32 éves férfi a koronavírus legfiatalabb áldozata

Alatta az "alcím": Ötvenéves kor alatt összesen heten hunytak el szerdára virradóra.

Nem emlékszem, hogy ilyen cím valaha megjelent volna az Indexen a járvány elmúlt egy évében, hogy egy nap alatt nap ennyi és ennyi 50 év alatti halt meg covidban. Van egy tippem: ahogy érkeznek a vakcinák, egyre több olyan cikket fogunk olvasni, hogy fiatalok haltak meg a vírustól. Legalábbis 2009-ben, amikor a magyar lakosság nagy része nem kérte a H1N1 vakcinát, akkor gyorsan telerakták a híreket elhunyt fiatalokkal és kismamákkal. (Aztán az EU pár év múlva - ha jól emlékszem, 2013-ban - kiadott egy dokumentumot arról, igazából nem volt járvány.)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most pedig épp arról olvasok egy Indexre kitett blogon, hogy a posztoló nem félt, amikor közép-amerikai utazása elõtt beoltották MMR és malária ellen. Továbbá "Magyarországon nagy hagyománya van az oltásoknak."

De ezek a közhelyek mitõl relevánsak a mostani helyzetben? Én sem vagyok oltásellenes. Nem abból kell kiindulni, hogy aki nem kér egy kísérleti stádiumban lévõ vakcinát, az "oltásellenes". Ha Közép-Amerikába mennék, én is röhögve beadatnám az MMR és a malária elleni oltásokat. Mert azok régi, bevált cuccok.

De a jelenlegi helyzetben azt látom - vállalva a demagógia vádját -, hogy még mindig fingjuk nincsen a covid vírusról, és megy az összevissza beszéd, az egymásnak ellentmondó információk, pedig már elég régen megjelent a vírus, és sokat kutatták. Ebbõl pedig logikusan következik, hogy a vakcinában sem tudok igazán bízni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    A vakcinafíliásoknak azt szoktam mondani, mikor azzal jönnek, hogy tudósok csinálták és szakértõk engedélyezték tehát biztos jó, hogy a DDT-t is tudósok csinálták és szakértõk engedélyezték.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    A vakcinafíliásoknak azt szoktam mondani, mikor azzal jönnek, hogy tudósok csinálták és szakértõk engedélyezték tehát biztos jó, hogy a DDT-t is tudósok csinálták és szakértõk engedélyezték.
    Még Nobel díjat is kapott a tudós, aki felfedezte a DDT rovarölõ hatását és nem vették vissza tõle. Hozzáteszem, hogy rovarirtásra fejlesztették, (mint a Zyklon-B-t), nem emberi alkalmazásra szánták, azért nem tûnt fel évekig az anyag felhalmozódása. Ja, és azóta eltelt több mint 75 év, valószínûleg sokat javultak a vonatkozó kutatások, hatásvizsgálatok, engedélyezési eljárások.

Szóval igazad van a DDT-vel kapcsolatban, de a párhuzam szerintem sántít. Ezen az alapon minden gyógyszert, mesterségesen elõállított élelmet, adalékot el kéne utasítani.

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Szóval igazad van a DDT-vel kapcsolatban, de a párhuzam szerintem sántít. Ezen az alapon minden gyógyszert, mesterségesen elõállított élelmet, adalékot el kéne utasítani.
    Szerintem itt nem ez a lenyeg, de nem tudok shadow177 neveben nyilatkozni, viszont reszemrol ez nem elutasitast jelent, hanem hogy erdemes varakozni es elovigyazatosnak lenni, nem pedig rogton meglovagolni a lehetoseget, hogy amint lehet beoltassam magam olyan anyagokkaal amiket szelsebesen eroszakoltak a piacra.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    A pofarongy és a korlátozások maradnak az oltások után is, mert az oltottak is fertõzhetnek, csak tünetmentesen, sõt meg is fertõzõdhetnek, csak kedvezõ esetben enyhébb lefolyással. Ezek alapján aztán tényleg nincs értelme orosz rulettet játszani egy GMO löttyel.
    Elemzõk szerint még 2021-ben sem érjük el a nyájimmunitást, szóval sokáig maradnak a korlátozások. Arról nem beszélve, hogy még nem tudni mennyi idõre ad védettséget, mert ha kiderül, hogy csak pár hónap, akkor lehet, hogy sokan elállnak tõle.
    https://www.egeszsegkalauz.hu/betegs...nitast/gqtz51p

Egy mai cikk szerint a Pfizer vakcinája a terjedést is csökkenti:
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20...gfekezi-465154