0

A Wikipédián egy héttel ezelõtti, 01. 12-ei adatot találtam. Akkor 10 853 fõ volt a Magyarországon "koronavírusban" elhunytak száma. Azért tettem idézõjelbe, mert a magyar statisztika több más országgal ellentétben minden elhunytat automatikusan a covid áldozatai közé sorol, akinél kimutatható volt a vírus, és bármitõl meghalt.
Ez tehát a lakosság 0,1 %-a (1 ezreléke). A valós arányt nem tudhatjuk,mert ha egy 80 éves influenzás szívbeteg meghal a kórházban, akkor gondolom, hogy nem influenzát írnak a papírjára. De ha covidos, akkor ráírják a covidot.
De induljunk ki akkor a 0,1 % elhunytból. A Wikipédia 01. 12-ei táblázata szerint ennek az egy ezreléknyi elhunytnak nem egész 9 %-a volt 60 év alatti - 10 853-ból 965 fõ, a lakosság 0,009 %-a.
Az 50 év alatti elhunytak aránya az egy ezreléknek 3 %-a sincsen, összesen 322 fõ. Vagyis a lakosság 0,003 %-a.
Terjed a vész: több mint százezer tyúkot ölnek le Bács-Kiskunban
"A Nébih múlt héten jelentette be, hogy Komárom-Esztergom megyei, nagy létszámú pulykát tartó, Ács körüli gazdaságokban kimutatták a madárinfluenza jelenlétét. Az állategészségügyi hatóság a járvány terjedésének megakadályozása érdekében egybõl leölt 90 ezer pulykát. Most egy Bács-Kiskun megyei, kerekegyházi, nagy létszámú tojótyúktartó gazdaságban (...) Az állategészségügyi szakemberek haladéktalanul elrendelték az érintett állomány, összesen több mint 101 ezer tojótyúk leölését. (...) A madárinfluenza megjelenése miatt több ország (például Dél-Korea, Kína, Kuvait, Hongkong, Japán, Kanada) is korlátozza a baromfitermékek behozatalát az érintett megyébõl, illetve Magyarország teljes területérõl."
Többen azt írják, hogy nem stimmel a kép, mert rajta van a védõkupak a cuccon:
dbzol20210113006-e1610547976932-768x432.jpg
(24.hu)
Mondjuk én azt is elképzelhetõnek tartom, hogy az oltás elõtt csinálnak egy kupakos sajtóképet, aztán a fotózkodások után leveszik a kupakot, és oltják. De akkor is nagyon szerencsétlen döntés, mert gondolhatják, hogy egy kupakos képpel csakis a bizonytalanságot fogják növelni.
Persze az is benne van a pakliban, hogy tényleg nem oltották be, és annyira hülyének tartják a pórnépet, hogy a kupakkal se veszõdnek a fotózásnál.
Kinfón van egy kommentelõ, néha beírja ezt a gondolatmenetet a végtelenített történetrõl:
1. A vakcina a megoldás.
2. Akár 2 nap alatt be tudunk oltani mindenkit. Itt Orbán beszélt errõl decemberben. Itt meg György István államtitkár emlegette ugyanezt tegnapelõtt.
3. A beoltottak továbbra is fertõzhetnek, ezért nekik is szükséges a maszk, a távolságtartás, a kézfertõtlenítés. Kulcsár Andrea, a Dél-pesti Centrumkórház oltóközpontjának vezetõje itt teljesen egyértelmûen beszél errõl. Viszont a beoltottak - bár ugyanúgy maszkot kell hordaniuk stb. -, legalább már nem félnek. Errõl pedig Szlávik, a Dél-pesti Ck. infektológus fõorvosa nyilatkozott.
4. A korlátozások mindenhogyan maradnak végig 2021-ben.
5. A szükséges mennyiségû vakcina viszont nincs meg, és "nem is tud meglenni". A Semmelweis rektora, Merkely azt nyilatkozta november végén, hogy a hazai orvosi egyetemek összesített adatai alapján másfél millióan eshettek már át a fertõzésen, ami kb. 15 %. És a nyájimmunitáshoz 60 % kellene. Ha 9 hónap alatt 15 % az arány, akkor nem tudom, hogy honnan lenne annyi oltóanyag, és olyan kapacitás, amivel belátható idõn belül elérhetnénk a 60 %-ot. Miközben a világ összes többi országa is a vakcináért tülekedik. Merkely akkor arról beszélt, hogy március-áprilisra túllehetünk a járványon. De már most arról szólnak a hírek, hogy az unióból nem jön elég vakcina, és március végéig azzal félmillió embert sem tudnak beoltani. Augusztusban idéztem már itt Novák Hunor gyerekorvos véleményét is, aki szerint Magyarországon a következõ egy-két évben nem lesz széles tömegek számára elérhetõ oltás. Akkor itt volt, aki ellenvéleményt fogalmazott meg. De ha belegondolunk, hogy a WHO ajánlása még Merkely 60 %-át is bõven meghaladja, és 80-85 %-os átoltottságot tart szükségesnek, az itt mégis hogyan lenne meg bármikor is? Fõleg, ha félévente újra kell oltani mindenkit. Ez fizikailag, technikailag megoldhatatlan. Pláne, hogy már most több helyen vizsgálják az oltást a fellépõ problémák miatt.
6. Közben viszont a mutációk jönnek. Teszem hozzá: nekem feltûnt, hogy akkor hallottunk az elsõ, brit mutációról, amikor megkezdõdtek az oltások. Amíg nem volt itt a vakcina, addig "elég" volt a pánikhoz az alap-covid, nem került elõ beazonosított mutáció. Viszont az oltás elérhetõvé válása óta szinte hetente olvasok egy új variánsról. És persze mindegyiknél odaírják: "nem tudni, hogy a vakcina hatásos-e ellene".
7. Nyomj Entert az 1. ponthoz való visszatéréshez.
Én hajlamos vagyok igazat adni a kommentelõnek. Ez az egész nagyon kezdi egy "végtelenített történet" képletét mutatni.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Lesz itt még kényszeroltás, és oltási könyvként valami kényes helyre beépített implantátum
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Index címlapon továbbra is úgy tálalják a koronavírus napi infóit, hogy azt helyezik a középpontba, hogy hány éves volt a legfiatalabb napi áldozat. Ez azért érthetetlen, mert az eddigi 11 hónap alatt az összes elhunytnak a 9 százaléka sem volt 60 év alatti (a lakosság 9 ezred százaléka), és összesen 3 százalék sem volt 50 év alatti (a lakosság 3 ezred százaléka).
És még náluk sem tudjuk, hogy esetleg milyen alapbetegségeik voltak. Vagy, hogy egyáltalán mennyi szerepet játszott a covid a halálukban. Mert attól még, hogy egy egyébként is szívelégtelenséggel küzdõ ember kórházba került és meghalt, és kimutatták a vérében a covidot, egyáltalán nem biztos, hogy az vezetett a halálához.
Vagyis nem látom észszerû újságírói indokát annak, hogy naponta úgy mutatják be az adatokat, hogy az a "lényeg", hogy hány éves volt az aznapi legfiatalabb elhunyt, és hányan haltak meg 50 éves kor alatt. Csak arra tudok gondolni, hogy ez tudatos pánikkeltés/kattintásvadászat az Indexnél. És az oltások megkezdésével kezdték, tehát gondolom, hogy így akarják "rásegíteni" a fiatalabb korosztályt az oltásra.
Thumbs Up |
Received: 88 Given: 35 |
Ez elég valószínû.
Azon viszont el lehet gondolkodni, hogy melyik jelent nagyobb kockázatot: azt sugallni, hogy 60 alatt alig hal bele valaki, vagy, azt, hogy a fiatalabbak ne bízzák el magukat, õk is belehalhatnak. A fiatalabbak esetleges óvatlanságának is az idõsebb rokonaik isszák meg a levét, ha a fiatal tünetmentesen átvészeli, nem is tud róla, amikor megfertõzi az öreget, aki meg elpatkol. Szóval, lehet, hogy kattintásvadász újságírás, de elõfordulhat, hogy mégis életeket ment.
Persze. Ismerek fiatalt, aki elég kemény tünetekkel jutott túl a fertõzésen. Úgyhogy én sem vagyok a híve annak, hogy tudatosan óvatlan legyen valaki. Nem is sugalltam semmit, csak a Wikipédián elérhetõ, január 12-ei adatokra hivatkoztam.
Thumbs Up |
Szerintem nem lesz kötelezõ. A magánnyugdíj-pénztárakból se volt kötelezõ visszalépni az államiba, de "megfelelõ" kommunikációval elérték, hogy elég nagy tömeg lépett vissza ahhoz, hogy helyreálljon a nyugdíj kassza. Idõvel nõni fog az oltási hajlandóság. Hacsak nem derül ki az oltásról valami disznóság (túl sok mellékhatás, túl rövid ideig ad védettséget, stb.)
Thumbs Up |