0

Most épp arról olvasgatok, hogy tavasszal például még az volt a hivatalos kormányzati kommunikáció, hogy ne viseljünk maszkot. Itt az akkori tájékoztató:
maszk.jpg
Itt pedig a videó, amiben összegyûjtötték az akkori nyilatkozatokat és tájékoztatásokat. Nehéz lenne félreérteni:
https://index.indavideo.hu/video/kor...gulyas_gergely
A WHO is egyértelmûen állást foglalt az ügyben, még március végén:
"Végeláthatatlan a vita arról, hogy viseljünk-e vagy sem maszkot a koronavírus ellen, de az Egészségügyi Világszervezet, a WHO legutóbbi sajtótájékoztatóján is kiállt amellett, hogy egészséges, nem beteggel foglalkozó embernek nem ajánlják a védõmaszkok hordását.
>>Nincs arra konkrét bizonyíték, hogy a maszkok viselése potenciális haszonnal járna a lakosság számára. Sõt, néhány bizonyíték éppen az ellenkezõjét javasolja a helytelen használat vagy illeszkedés miatt<< – mondta Mike Ryan, a WHO ügyvezetõ igazgatója a szervezet genfi sajtótájékoztatóján.
(...)
Maria Van Kerkhove, a WHO járványügyi szakértõje is arról beszélt, hogy dönteniük kell arról, kiknek van a legnagyobb szükségük a maszkokra. >>Egy közösségben nem javasoljuk, hogy maszkot viseljen, hacsak nem beteg. Ebben az esetben viszont meg tudja akadályozni a további terjedést. A maszkot azoknak ajánljuk, akik otthon vannak és betegek, és azoknak, akik törõdnek az otthon lévõ betegekkel.<<"
Itt pedig Falus Ferenc, az akkori országos tisztifõorvos mondta el ugyanezt a H1N1 idején, 2009-ben.
Most meg ott tartunk, hogy szankcionálják, akin nincs maszk...
Thumbs Up |
Received: 209 Given: 243 |
Érthetõ amit írsz, de az is belátható, hogy a tünetmentes fertõzõk miatt, ami akár nagyon sok ember is lehet, és az aktívan dolgozók is beletartoznak, ezért jobb döntés, ha mindenkit betegnek tekintünk, és a maszkkal megóvjuk a valóban nem betegeket tõlük. Szerintem ennyi állhat a dolog hátterében.
Én is utálom a maszkot, ahol lehet le is húzom, de ha emberek közé megyek akkor én is inkább felveszem önként, mert lehet pont jókor és jó helyen is rajtam lesz és megóv az esetleges fertõzéstõl.
elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!
Állítólag a Pfizer vakcinájával eddig elégedetlenek Izraelben:
"Január elején az egész világ Izraelre irigykedett, ugyanis mindenkit megelõzve érték el az egyedülálló oltottsági arányt a világon a száz fõre jutó 11,55 beoltottal. Az átoltottsági rangsorban második Bahrein, ahol ez az arány 3,49 (...) ...a már kétmilliónál is több oltással sem sikerült olyan mértékben csökkenteni az új fertõzések számát, mint azt a beoltottság mértékétõl várták. (...) ...a helyi járványügyi hatóság arról számolt be, hogy három hónap elteltével ismét 10 százalékos a napi új esetek aránya, ami rekordszámú, tízezer fertõzöttet jelent, ráadásul a már elsõ oltáson túlesettek ezrei vannak az új fertõzöttek között. Nachman Ash, akit a külföldi sajtóban az izraeli koronavírus cárjának neveznek, és nagyjából a magyar Müller Cecília megfelelõje, úgy nyilatkozott, hogy a Pfizer/BioNTech oltóanyagának elsõ dózisa >>kevésbé hatékony, mint gondolták<<, és alacsonyabb védelmet nyújthat, mint azt kezdetben a Pfizer ajánlásai alapján remélték."
(Index)
"Az izraeli oltási helyzet azért is áll a nemzetközi figyelem középpontjában, mert a Pfizerrel kötött megállapodás értelmében Izrael megosztja az egészségügyi adatokat azért cserébe, hogy az ország oltóanyag-ellátása folyamatos legyen. Ezek az adatok azért is fontosak, mert az általános oltóanyaghiány miatt már több ország, köztük az Egyesült Királyság és az USA is úgy döntött, hogy a rendelkezésére álló oltóanyagot a lehetõ legtöbb embernek beadják, és nem tartalékolnak a maximális immunválasz kialakulásához szükséges második oltásra."
Pontosan errõl beszélt Novák Hunor még a nyáron. Egyhamar sehol sem lesz meg a szükséges mértékû átoltottság.
Aztán majd jön az, hogy az oltás nem véd a mutációk ellen. Egyébként azokban az "egészségügyi adatokban" sem bíznék, amiket a terrorállam a Pfizerrel "megoszt".
Közben az Index meg már valami szúnyoggal riogat: "Emberek millióival végezhet a klímaváltozás miatt terjedõ szúnyogfaj"
"Akár a következõ világjárvány elterjedését is okozhatja részben a BBC Future szerint a mostanában az USA-ban elterjedt szúnyogfaj, amelyet a Guantánamói-öbölben fedeztek fel. A tudósok szerint a szúnyogok masszív szaporodásának oka a globalizáció, a civilizáció fejlõdése, illetve az ahhoz is kötõdõ klímaváltozás és környezetszennyezés."
Thumbs Up |
Received: 933 Given: 971 |
Engem rettenetesen letoltak a Neokohn híroldalon amiért kb. 2 hete azt mertem mondani hogy nem igazán látom az izraeli statisztikákban hogy a vakcina csökkentené az új fertõzések számát/arányát. Jól megmondták hogy hülye vagyok és nem értek se ehhez, se a matekhoz. De akkor ezek szerint mégis igazam volt...
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Rendíthetetlen türelemmel próbálsz érvelni a Kructól a Neokohnig.(Mostanában én a Krucon vitatkoztam keresztényekkel, de nem gyakoroltam a türelmedet.)
Én nagyjából elengedtem ezt a covid történetet. Láthatóan a közeljövõben nem tudnak elegendõ oltást legyártani. Ahol esetleg igen, ott vagy használni fog, vagy nem - lásd Izrael. És akkor még csak az alap covidról beszélünk, a hirtelen megszaporodó mutációkról nem.
A kormányok beszélnek összevissza, ismert személyek kupakos vakcinával fotózkodnak, és egy éve nem tudják eldönteni, hogy ér-e bármit is a maszk lakossági használata.
Mivel az egészségügy túlterhelését szeretnék elkerülni, a korlátozások alapjában véve maradnak, gondolom. Azt viszont nem tudom, hogy meddig tudják ezt húzni, mert amióta 2021-et írunk, minden hétre jut valahol egy nagy lakossági tüntetés, és engedély nélkül újranyitnak a bezáratott üzletek, éttermek.
Terveim szerint én májusban megveszem a Fatbike-ot, és aztán viszont gyûjtögetem tovább a konzervet stb., mert nem tudom, hogy hova fog kifutni ez az egész, amikor már most arról van szó, hogy valahol táborokba zárnák a karantént elutasítókat. A helyzet országonként nagy eltéréseket mutat. Talán itt Magyarországon nem annyira radikális a járvánnyal kapcsolatos helyzet (itt csak simán hülyének nézik a lakosságot) Remélem, hogy majd a gazdasági válsággal is tudnak kezdeni valamit.
"Összeesküvés elmélet" szintjén én továbbra is azt figyelem, hogy szinte amióta elkezdõdött a járvány, újra és újra szóba kerül valahol egy "új típusú kommunista berendezkedés", hogy az "milyen jó lenne". Van, ahol már nem is csak szavak szintjén. Lásd pl. az amerikai zavargásokat, ahol sokszor nem is feketék voltak a randalírozók, hanem kommunista fiatalok.
Kifinomult technikával fogott zsarolásba a vajda...
Orbán Viktor: Amíg nincs tömeges oltás, maradnak a korlátozások
Ahogy azt jó elõre mondottam, megtalálják a módját, hogy a vakcina "kötelezõen választható" legyen.
Thumbs Up |
Received: 933 Given: 971 |
Volt egy vitám, azt mondta valaki hogy a videóm egy baromság és konteózás, mert "nincs olyan hogy oltási könyv", se Amerikában, se Magyarországon. Jó nagyot néztem, ugyanis Magyarországon a csecsemõk is kapnak oltási könyvet, én felnõttként is kaptam, mert anélkül nem adták volna meg a vízumot a beutazáshoz, oltási könyvet/igazolást a COVID-al beoltottak is kapnak, az oltási útlevelet pedig a legnagyobb TV csatornák és sajtóorgánumok is emlegetik, mint "a jövõt". Erre már nem kaptam választ az illetõtõl.![]()
És ahogy mondod, úgy lesz. Oltás, oltási kiskönyv/igazolás/útlevél és akinek az nem lesz azt nem engedik át a határon, nem engedik buszra szállni, vagy még a boltba sem mehet be. Aztán ja, nem kötelezõ, épp ha csak nem oltatod be magad akkor ki leszel rekesztve. "Lehet választani".![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 88 Given: 35 |
Általában miért utasítják el az oltást az ellenzõk?
1. félnek a mellékhatásoktól
2. utálják Orbánt
3. egyéb
Szerintem az elsõ kettõbõl van sok és nem tudom elképzelni, hogy a fenti "zsarolás" hatására, a "társadalom érdekében" majd legyõzik a félelmüket, vagy az orbán-utálatot.
Azt viszont már elképzelhetõnek tartom, hogy a beoltottak követelik a hatóságoktól, illetve a gazdasági élet szereplõitõl, hogy nekik járjon külön bánásmód. Például az oltási igazolással rendelkezõk elõtt nyissák meg a mozikat, színházakat, koncertremeket, focipályákat, stb. Elõbb-utóbb eléri a beoltottak száma azt a kritikus tömeget, ahol ez már esélyes. És nem csak itthon. Ha az osztrák sípályára, a horvát panzióba, vagy a londoni rokonokhoz csak EU-s oltási igazolvánnyal lehet menni, akkor egyre többen adják be a derekukat. Szerintem megoldja a társadalom, amit a hatóság csak nagy ellenállás és népszerûségvesztés árán tudna elérni.
Ilyesmire gondoltam én is, hogy Orbán fenti szavai azért növelhetik az oltási hajlandóságot, mert az embereknek már elegül van a korlátozásokból.
Amit nem teljesen értek, hogy ha a beoltott is fertõzhet, és ugyanúgy kell neki a maszk stb., akkor a korlátozások a történelem végéig fenn kell, hogy maradjanak, nem?