Oldala 137 of 261 ElsõElsõ ... 3787127135136137138139147187237 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,361 to 1,370 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Az EU szakertoi (koztuk magyarok) elolvastak a 27 000 oldalt, ez utan engedelyeztek a BioNTechet.

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    nagyon keveset lehet tudni a kínai vakcináról, és míg a a Pfizer vakcina leirata 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz
    Zacher is egyre inkább média-celeb, mint szakértõ. Lehet az információt oldalszámra mérni, de valószínûleg a 20 ezer oldal nagy része nem tartalmaz érdemi információt arra vonatkozóan, hogy jó lesz-e a koronavírus ellen. Ha a nyugati orvosok további sok ezer oldalt szeretnének, Kína meg tudja oldani, tuti.
    Én sem rajongok a kínai vakcináért, de nem azért, mert kurvára értek hozzá, hanem mert úgy szocializálódtam, hogy a kínai cuccok gagyik. Ennyi. Ehhez a mélyen gyökerezõ elõítélethez keresnek mindenféle valós, vagy kitalált adatot. A nagy zajban meg elvesznek a tényleg hasznos és fontos információk.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

Az EU szakertoi (koztuk magyarok) elolvastak a 27 000 oldalt, ez utan engedelyeztek a BioNTechet.

Bel
    Az EU szakértõi a H1N1-re azt mondták, hogy világjárvány, aztán 2013-ban dokumentumot adtak ki róla, hogy nem volt az. Pedig gondolom, azt egyszerûbb eldönteni, hogy van-e világjárvány, mint 27 ezer oldalban szakszerûen értékelni egy újonnan kifejlesztett vakcinát.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Zacher is egyre inkább média-celeb, mint szakértõ. Lehet az információt oldalszámra mérni, de valószínûleg a 20 ezer oldal nagy része nem tartalmaz érdemi információt arra vonatkozóan, hogy jó lesz-e a koronavírus ellen. Ha a nyugati orvosok további sok ezer oldalt szeretnének, Kína meg tudja oldani, tuti.
    Én sem rajongok a kínai vakcináért, de nem azért, mert kurvára értek hozzá, hanem mert úgy szocializálódtam, hogy a kínai cuccok gagyik. Ennyi. Ehhez a mélyen gyökerezõ elõítélethez keresnek mindenféle valós, vagy kitalált adatot. A nagy zajban meg elvesznek a tényleg hasznos és fontos információk.
    De közben már boldog, boldogtalan az Alibabáról meg az Aliexpressrõl rendeli a cuccait.

Zacher körül van egy mesterséges felfújtság. Amikor egyetemi épületben tartott elõadást, úgy oldották meg a nagy létszámot, hogy megajánlott jegyet kaptak a hallgatók, akik odamentek. Vagy talán aláírást, amivel kiváltották a zh-t, már nem emlékszem pontosan.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 209
    Given: 243

0 Not allowed!
    Ilyenkor szoktam megkérdezni az ügyfeleket, akik általában valamelyik gyártó épp aktuális flagship telefonját tartják a kezükben, hogy mennyire gagyi a telefonjuk? Persze ilyenkor jön az áradozás, hogy gyors, tökéletes, prémium, töktudjami, persze magasztalják. Mikor befejezik akkor emlékeztetem rá õket, hogy párszázezres csúcs telefonjuk is legalább 90%-ban kínai. Ilyenkor jön a hümmögés, hogy na igen...
    Kínai ma már =/= gagyival.
    Azt és úgy gyártanak amire és ahogy van igény. Rengeteg tudóst, fejlesztõt, mérnököt képeznek, és a legjobbakat is oda tudják csábítani ha akarják, mert tõke az kb. végtelen áll rendelkezésre. Kérdés mit akarnak, kérdés, hogy ugyan azt a vakcinát tolják-e a világ karjába, amit a sajátjukba.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    OFF: számomra ez elképesztõ, hogy van ember, aki százezreket (?!) ad ki a telefonjára. Mit csinál vele...? Az enyémen én (ritkán) telefonálok, néha pedig sms-t írok. Fenn van rajta a messenger, mert munkahelyen belül úgy néha egyszerûbb kommunikálni. Idõnként netezem rajta, de azt általában inkább asztali gépen vagy tableten. Illetve a telefonos vekker ébreszt. Kábé ennyi, meg egyszer-egyszer lefotózom vele valamit.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Kínai ma már =/= gagyival.
    Itt most nem arról van szó, hogy milyen a kínai termék, hanem arról, hogy mit gondolnak errõl az emberek, illetve miért félnek a kínai vakcinától. Szerintem a fent említett elõítélet miatt van. Nyilvánvaló, hogy a kínaiak tudnak jó cuccokat is csinálni, de az általuk gyártott termékek (amit az Ali-ról rendelnek a népek) nagy része még mindig gagyi, de legalább olcsó. Erre az elõítéletre alapoznak akik a kínai oltást ellenzik (talán a Pfizer fizet is ilyen megmondó embereknek). A nép meg vevõre arra gondolatra, hogy az oltás legyen prémium cucc, ne kínai.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Lehet az információt oldalszámra mérni, de valószínûleg a 20 ezer oldal nagy része nem tartalmaz érdemi információt arra vonatkozóan, hogy jó lesz-e a koronavírus ellen.
    Szia,

Szerintem itt arrol lehet szo, hogy a BioNTech egy nemet ceg, es az Eu nem hiszi el bemondasra neki, hogy "jo", hanem le _kell_ irnia, hogy mennyire jo es mi alapjan mondja, hogy jo.

A kinai ceg meg idelokott egy 270-szer rovidebb leirast. A szakertok persze hogy ki vannak akadva, hogy ez alapjan, lenyegeben bemondasra kellett volna eldonteni, hogy tenyleg jo, vagy sem.

Vagy mondok egy masik peldat: a BioNTech publikalta a tesztelesi protokolt, utana tesztelt, utana a teszteredmenyt atadta az EMAnak.
    Ez azert jo, mert ha ezen a teszten pl. meghal a 21500 emberbol 500, abbol hatalmas botrany van.

Ha csak utolag adnak egy papirt, hogy beadtak 21000 embernek oltast es mind jol van, akkor siman lehet, hogy "kifelejtik" a jelentesbol azt az 500-t, aki kozben meghalt (es ha ugyesen fogalmaznak, akkor meg csak nem is hazudnak kozben).

Na az ilyen dolgokon mulik, hogy "atlathato" vagy "nem atlathato" a tesztelese egy vakcinanak.

Tehat az a 27 000 oldal nagy resze alatamasztja, hogy a par oldalon elfero igazan lenyegi informaciok igazak.

De nehany semmihez sem erto politikus ugy dontott, hogy a magyaroknak nem kell igazoltan jo oltas, eleg a bemondas is. :-(

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése

De nehany semmihez sem erto politikus ugy dontott, hogy a magyaroknak nem kell igazoltan jo oltas, eleg a bemondas is. :-(
    Mezei állampolgárként nyilvánvalóan nem vagyok szakértõje az oltásoknak, sem a hozzájuk csatolt dokumentáció elbírálási folyamatának sem. Ha lenne lehetõségem, hogy elolvassam azt 27000 oldalt, akkor sem biztos, hogy nekifognék, de ha megtenném, se valószínû, hogy megérteném minden részletét. Tehát nekem (és még sok millió embernek) muszáj elfogadnom valaki más véleményét, akit nem ismerek, de bíznom kell benne. A politikusok és az õket kiszolgáló médiák cikkei pedig elégé kikezdték ezt a törékeny bizalmat. Szóval az alapján, amit az Indexen, vagy az Origón leírnak, nem lehet (én legalábbis nem tudok) dönteni. Éppen ezért nem agitálok egyik gyártó mellett, vagy ellen. Erõszakkal senkinek nem fogják beadni se a kínai, sem az orosz vakcinát.
    A keleti és a nyugati vakcina összehasonlítása azért is lehet fals, mert eltérõ eljárással készültek és eltérõen mûködnek. A kínai elsõ generációs oltás (inaktivált vírussal), a német és az orosz harmadik generációs oltás ( ez elõbbi mRNS alapú, az utóbbi vektorvakcina). Akár azt is lehetne kommunikálni, hogy a kínaiak több évtizedes tapasztalattal rendelkezõ módszert használtak, így készül a Hepatitis A, vagy a veszettség elleni oltás is. Az új generációs eljárásokkal kapcsolatos tapasztalatok azonban idõben korlátozottak. A másik oldalról nézve viszont sokak szemében az újabb az jobb is. Mindkét "magyarázatra" találhatunk vevõt.
    Kína valószínûleg el tudja adni a vakcináját az arab és a dél-amerikai országokban. A szegényebb országokban az is elõny, hogy nem kell -70°C-on tárolni, mint a Pfizer vakcinát. Ha fél év múlva, ne adj'Isten kiderülne, hogy az új generációs oltásoknál akadnak még problémák, akár a hatást, vagy a gyárthatóságot illetõen és emiatt nem tudnak eleget szállítani. Közben ha a kínai vakcinák eredményesek, akkor az Indexen nem azt fogjuk olvasni, hogy "hülyék voltunk, amiért egy, ki-nem-próbált vakcina mellett kampányoltunk" hanem azt, hogy "a gyilkos Orbán nem tudott elég vakcinát szerezni és emiatt ezrek haltak meg". Szerintem jobb, ha többféle lehetõség közül tudunk választani, mint egyben bízni, minden mást - ideológiai okok miatt - kizárni. Ebben is utólag lehetünk okosak. Ebben az utólagos okoskodásban nagyon profi a média.
    Last edited by Ged; 02-01-2021 at 08:38 AM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Azért az leszögezhetjük, hogy a kínai vakcina egy bevált 40 éves technológiával készült szer. Ha nem használ is, legalább nem árt. A csoda mRNS löttyrõl ez nem mondható el.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!